Dash cam ofwel camera voor op je fiets heet de Rideye

Dash cam ofwel camera voor op je fiets heet de Rideye

In Rusland is het standaard tegenwoordig, een camera in de auto. Te constateren uit de vele You tube filmpjes die er circuleren op het internet. Hier in Nederland zie je het nog vrijwel niet, hooguit om verzekeringstechnische redenen. Komen wij ook camera’s tegen voor op de helm als je gaat skiën of snowboarden, een kant-en-klare camera voor op de fiets, ofwel een “dashcam”, hebben wij nog nergens gezien. En dat nota bene in ons eigen Nederland, het fietsland bij uitstek natuurlijk.

In Amerika dacht Cedric Bosch deze “niche” in de markt op te vullen met de Rideye, een kleine Full-HD camera, met 4 GB aan opslagruimte. De dash cam heeft een accu die 24 uur zou moeten kunnen meegaan. Met behulp van klittenband kun je de dash cam monteren aan het stuur van je fiets. Ook Cedric moet helaas op zoek naar investeerders. Maar als jij minimaal 119 dollar stort via de Kickstarter-pagina om de Rideye naar de markt te brengen, dan zul jij als een van de eersten een dash cam in je bezit te krijgen. Er zijn zeker fietsliefhebbers die hiervoor te vinden zijn, en graag spectaculaire beelden willen opnemen. Bekijk hier beneden de video.

http://youtu.be/2WMuh8zrCSU

 

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo