Een curved beeldscherm: wat zijn de voordelen?

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Curved monitor screen

De ontwikkelingen op het gebied van beeldschermen volgen elkaar in hoog tempo op. Het ene bedrijf richt zich op onderzoek naar opklapbare of buigbare schermen, terwijl andere bedrijven zich juist richten op de beste beeldkwaliteit. Curved schermen beginnen langzaam de markt te veroveren, maar wat zijn nou de voordelen van een curved beeldscherm en bij welke toepassingen kun je hier het best gebruik van maken? 

Curved beeldscherm = diepte

Een curved scherm heeft als belangrijkste voordeel dat er meer diepte ontstaat. Het is te vergelijken met een 3D-effect, maar dan zonder dat je er een bril voor op hoeft te zetten. De zijkanten van het scherm worden nu beter waargenomen omdat deze dichterbij zijn, ook zijn ze prettiger voor je ogen. Daarnaast zorgt het ervoor dat je als kijker meer van het totale beeld ziet.

Bekijk alle vollledige aanbod bij:

Samsung curved monitor scherm
Via: Samsung

Televisie brengt bioscoop

Door een curved televisie creëer je een soort bioscoopeffect. Het hangt er natuurlijk wel vanaf hoe groot je scherm is, hoe ver je van de televisie af zit en hoe goed de resolutie is. Als je van tevoren zorgt dat je goed op deze factoren hebt gelet en je ideale omstandigheden creëert in je woonkamer zal je met veel meer plezier films of series kijken. 

Omdat bedrijven steeds meer bezig zijn met technologie is de prijs flink aan het dalen. Ook de komende jaren zullen bedrijven als Sony, LG, Samsung en Philips doorgaan met deze ontwikkelingen en op zoek gaan naar de ideale televisie.

Wel moet je de ruimte hebben voor deze televisie, de curved televisies zijn namelijk vaak groter dan rechte televisies om zo het juiste effect te kunnen bereiken. Vervolgens moet je er op de juiste afstand vandaan zitten. Zorg dat je goed weet of dit allemaal mogelijk is in jouw huis of dat je misschien toch beter voor een kleinere en plattere televisie kunt gaan. 

Samsung Curved Smart TV
Via: flickr.com | ārlis Dambrāns, CC

(Computer) monitoren

Ook bij computers worden steeds vaker curved monitoren gebruikt. Het grote verschil met een televisie is dat je over het algemeen veel dichter op de monitor zit. Het effect is hierdoor ook net wat anders. Een curved computer monitor zal zich om je heen krommen en nog meer een gevoel van diepte geven. Het belangrijkst is dat de afstand van je ogen tot elk punt van de monitor gelijk is. Je ogen hebben hierdoor meer rust en kunnen het beeld gemakkelijker verwerken. Ook zul je minder snel last krijgen van je ogen en nek omdat je minder hoeft te bewegen om gedeeltes van het scherm te zien. 

Curved monitor
Via: flickr.com | Samsung Newsroom, CC

Voor designers en gamers

De curved monitor kun je bij veel verschillende werkzaamheden op je computer gebruiken. Het kan handig zijn voor grafisch vormgevers, maar eigenlijk kan het voor meer rust en een betere ervaring zorgen voor iedereen die veel werkzaamheden op een computer uitvoert. Voor gamers is een curved monitor misschien wel het meest ideaal. Door het gebogen scherm ervaar je de games beter en krijg je meer het gevoel dat je in de game zit in plaats van dat je naar het scherm kijkt waar de game zich afspeelt.

De curved beeldschermen zijn gemakkelijk online verkrijgbaar:

Lees ook: Is deze oprolbare televisie de TV van de toekomst?


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...