Bufalino: deze mini-camper is de basis voor jouw avonturen

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

Reizen zijn er in alle soorten en maten. Hetzelfde geldt voor campers, zoals we eerder al zagen met de flexcamper. Maar in dit artikel hebben we het niet over campers met meerdere slaapkamers. De Bufalino is namelijk de kleinste camper die je ooit hebt gezien.

De Bufalino

De Bufalino is ontworpen door de Duitse industrieel ontwerper Cornelius Comanns en is bijna een kunstwerk te noemen. Geen enkele andere camper ter wereld is zo klein en heeft toch genoeg ruimte om te genieten van de reis.

Via: designboom.com

De camper is bedoeld om één persoon volledig in zijn al zijn behoeftes te voorzien tijdens een reis. Comanns probeerde tijdens het ontwerp rekening te houden met het feit dat een reis bedoeld is om ten volste te beleven. De Bufalino is dus een soort basiskamp dat je overal tijdens je reis mee naartoe kunt nemen. Op die manier ben je beter in staat om het land en de omgeving in je op te nemen, terwijl je ook comfortabel op reis gaat.

Comfortabel off-road

Comanns wilde met zijn ontwerp een brug slaan tussen comfortabel reizen en ongebaande paden ontdekken. Je kunt de Bufalino dus prima meenemen op een ritje door een bos. Kom je op een mooie plek waar de camper niet naartoe kan? Dan stap je uit, maak je een prachtige wandeling en kom je weer terug bij de Bufalino.

Vervolgens hoef je je geen zorgen te maken over het opzetten van een tent, vervelende muggen of een veel te vroeg opkomende zon. De Bufalino is dus een reismaatje die altijd voor je klaarstaat. Een perfecte oplossing voor mensen die graag door de natuur willen trekken, maar een hekel hebben aan kamperen.

Via: designboom.com

Piaggio

Het ontwerp van Comanns heeft een herkenbare vorm. De scooter is namelijk gebaseerd op de Piaggio transportscooter met drie wielen. Voor de bovenkant van de Bufalino is gebruik gemaakt van de Piaggio APE 50. Het chassis en de bodem komen juist weer van het originele Piaggio model.

De Bufalino als vervoersmiddel tijdens je (werel)reis is dus best handig. Zeker als je liever in je eentje op reis gaat, want dan heb je echt niet anders nodig dan deze camper. En door het formaat hoef je ook niet bang te zijn dat lifters je scheef aankijken als je niet voor ze stopt.

Lees ook: Deze kunstenaar heeft van een caravan een zwembad gemaakt


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...