Apple kondigt nieuwe diensten aan: News+, Arcade, TV+ en Card

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Tijdens het event dat plaatsvond in maart 2019 werden er veel nieuwe diensten aangekondigd. Wij hebben alle nieuws voor je op een rij gezet.

Mobiele telefoons en andere hardware

De meesten zullen Apple kennen van mobiele telefoons, computers, laptops en andere accessoires. Vooral met de iPhone hebben ze grote stappen gemaakt en de industrie voor smartphones gecreëerd. De iPhone heeft ervoor gezorgd dat wij tegenwoordig allemaal nog meer naar onze schermen turen en dat is nu precies waar Apple op voort heeft geborduurd. Ze hebben tijdens het afgelopen event vooral diensten aangekondigd, die gebruikt kunnen worden op onder andere mobiele telefoons.

Apple News+

De nieuwe dienst, News+ van Apple is een betaalde versie van News zoals we dat nu kennen. Hierbij is het mogelijk om voor $ 9,99 per maand meer dan 300 kranten en digitale publicaties te lezen. Deze heb je dus altijd binnen handbereik en kunnen bekeken worden op bijvoorbeeld iPads of iPhones.

Deze nieuwe dienst wordt initieel in Amerika en Canada gelanceerd, maar zal langzaam uitgerold worden naar de rest van de wereld. Wanneer dit precies gaat zijn, is vooralsnog niet bekend. Dit betekent ook dat we nog niets weten over de release in Nederland of België.

Via: pexels.com

Apple Arcade

Met Apple Arcade wordt er een nieuwe gamingdienst gelanceerd: hiermee kun je voor een vast bedrag per maand nieuwe, premium games spelen zonder beperkingen. Hierbij moet je onder andere denken aan bijvoorbeeld grote game-uitgevers zoals SEGA en Konami.

Wat de nieuwe gamingdienst precies gaat kosten is nog niet bekend, maar wel weten we hiervan dat deze aan het einde van dit jaar ook naar Nederland en België zal komen. Na de lancering is er een eigen tabblad voor gereserveerd in de App Store.

Apple TV+ en Channels

Apple TV+ en Channels zijn twee nieuwe producten die eveneens aangekondigd zijn. Op TV+ zijn de eigen series van Apple te zien waarin een aantal bekende acteurs en regisseurs aan mee zullen werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Jennifer Aniston, Steven Spielberg en Oprah Winfrey.

Het bekijken van de nieuwe TV-diensten, gaat via de vernieuwde TV-app, die later uitgerold zal worden. TV+ zal ook in Nederland te zien zijn, maar pas op een later moment dit jaar. Ook de prijs is nog niet bekend.

TV Channels zijn losse bundels die aangeschaft kunnen worden, zoals bijvoorbeeld HBO. Vooralsnog zal dit alleen in Amerika gelanceerd worden.

Lees ook: Deel jij je Netflix-account, dat kan binnenkort wel eens afgelopen zijn

Via: pixabay.com

Apple Card

Deze nieuwe creditcard wordt uitgegeven in samenwerking met Goldman’s Sachs en is Apple Card gedoopt. Hiermee kun je betalingen doen met de digitale versie in de Wallet-app en fysiek met de optionele fysieke creditcard. Gebruik maken van Apple Card doe je in landen waar Apple Pay beschikbaar is.

Voor aankopen die gedaan zijn met de kaart, krijg je direct geld retour (1-3%) via Apple Pay Cash om vervolgens weer te besteden. Deze zomer wordt Apple Card uitgebracht in Amerika. Omdat er geen Apple Pay beschikbaar is in Nederland, kan deze nog niet hier gebruikt worden.

Inmiddels heeft Apple al de nodige betaaldiensten gelanceerd. Waar Apple Pay gebruikt wordt om fysiek te betalen, kun je ook nog steeds met je gewone creditcard of iTunes kaarten apps en games aankopen in de App Store. Het grote voordeel van deze iTunes kaarten is dat deze niet op naam geregistreerd hoeven te worden waardoor het redelijk anoniem kan blijven. Daarnaast kunnen deze op veel plaatsen gekocht worden en als je het een beetje goed in de gaten houdt, kun je ook nog regelmatig of extra tegoed, of korting krijgen op deze iTunes kaarten. Daardoor is dit ook nog steeds een veelgebruikte betaalmethode voor de Apple-gebruikers.

Het is interessant om te zien hoe Apple het ecosysteem steeds verder uitbreid.

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...