Deel jij je Netflix-account? Dat kan binnenkort wel eens afgelopen zijn!

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Veel mensen delen hun Netflix-account met vrienden, familie of collega’s. Dat is de afgelopen jaar oogluikend toegestaan en inmiddels ook al algemeen geaccepteerd, maar daar kan binnenkort zomaar eens verandering in komen.

Netflix-abonnement delen, mag het?

Officieel mag een Netflix-abonnement niet gedeeld worden, dit mag slechts tot het maximaal aantal gebruikers dat aan jouw abonnement gekoppeld is. Dat betekent dus dat er veel mensen een account delen, terwijl dit helemaal niet mag. Daarnaast is het niet toegestaan je wachtwoord te delen.

Nu is dit tot op heden geen ramp, er zijn veel mensen die het doen en Netflix heeft er geen maatregelen tegen genomen, maar daar zou binnenkort wel eens verandering in kunnen komen.

Lees ook: Met deze truc wordt je Netflix-abonnement ineens een stuk goedkoper

Via: pixabay.com

Slimme software

Er is nieuwe slimme software op de markt gekomen van Synamedia die hier verandering in kan gaan brengen. Ze hebben een technologie ontwikkeld die op basis van big data patronen kan herkennen van mensen die ongeoorloofd hun account delen. Dat is niet alleen maar met inloggen, maar er worden ook patronen in het streamen van media ontdekt, waarbij ook het soort content in acht genomen wordt.

Netflix kan dan toegang vragen tot het platform van Synamedia, waarna ze kunnen zien welke gebruikers hun account ongeoorloofd delen. Theoretisch kan Netflix (of een andere streamingdienst) jouw account dan opschorten, waardoor je dus niet meer kunt kijken.

Via: pixabay.com

Oh oh, en nu?

Het is nog niet zover, de CEO van Netflix heeft een paar jaar geleden gezegd dat ze het oogluikend toestaan, maar officieel is het tegen de regels. Sterker nog, het gaat om miljoenen euro’s per jaar (zo niet veel meer) die ze mislopen door mensen, die geen abonnement afnemen omdat ze delen.

Lees ook: Zo krijg je toegang tot meer dan honderd geheime categorieën op Netflix

Toch is het verstandig dit in het achterhoofd te houden om te zorgen dat je kunt blijven Netflixen, ook op het moment dat Netflix, of een andere streamingdienst hier actief op gaat handhaven.

Via: The Verge

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...