Met deze truc wordt je Netflix-abonnement ineens een stuk goedkoper

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Netflix is niet meer weg te denken tegenwoordig, maar wat als je nu voor ongeveer de helft een abonnement kunt afsluiten? Het is ook nog eens legaal, dus waar wacht je nog op…

Netflix prijs

De prijs van een Netflix-abonnement gaat van tijd tot tijd omhoog, zo zagen we in oktober 2017 nog een stijging die doorgevoerd werd. De prijs is afhankelijk van het soort abonnement dat je neemt maar ook het aantal schermen waar gelijktijdig op gekeken kan worden.

Maar dit zijn niet de enige criteria waar onderscheid gemaakt wordt. Per land heeft Netflix ook een andere prijs en daar speelt deze truc op in. Waar een Nederlands standaard-abonnement 10,99 euro gaat kosten om op twee schermen tegelijkertijd in HD te kijken, is dat in andere landen vaan een stuk minder.

Voor- en nadelen Netflix via buitenland

Het kijken van Netflix via een buitenlands abonnement brengt een aantal zaken met zich mee. Allereerst is de prijs natuurlijk anders, maar dat is juist de reden waarvoor je het zou willen doen, dat is dus een voordeel.

Gelukkig heb je na het afsluiten van een buitenlands abonnement wel nog de mogelijkheid om de Nederlandse content te bekijken op Netflix, zo melden mensen die deze methode getest hebben. Ook de app, menu’s en ondertiteling kunnen nog gewoon op Nederlands gezet worden.

Het nadeel kan zijn dat er gekozen moet worden voor een betaalmethode die in dat land van toepassing is. In de methode die we hieronder beschrijven is dat een creditcard, waarbij er dus geen andere optie tot betalen is. Heb je geen creditcard, dan zijn er nog steeds oplossingen, maar het kan wel een issue zijn als je de betaalmethode niet direct beschikbaar hebt.

Lees ook: Zo verander je het lettertype van je Netflix ondertiteling

Prijzen Netflix

Wil jij ook ongeveer de helft betalen voor je Netflix-abonnement, volg dan onderstaand stappenplan om de kosten te drukken.

De kosten voor gebruik van Netflix uit Mexico, zoals we hieronder gaat uitwerken, zijn te zien in onderstaande afbeelding.

Dit betekent met de wisselkoers van oktober 2017:

Basic:  € 4,49 (MXN99)
Standaard: € 5,85 (MXN129)
Premium: € 7,22 (MXN159)

Stappenplan

Om dit te activeren, moet je je ‘voordoen’ als je of in Mexico zit, dit doen we met een zogenaamde VPN.

1. Installeer of activeer een VPN met een Mexicaans IP-adres. Dit kan met bijvoorbeeld Tunnelbear

2. Nadat de VPN actief is, surf naar Netflix.com. Check of dit ‘Netflix Mexico’ is in je browser

3. Klik op Join free for a month

4. Zorg dat je verbonden blijft met de Mexicaanse VPN en vul alle gegevens in, inclusief creditcard. Mocht je geen creditcard hebben, dan is een prepaidcreditcard nog een optie.

5. Rond het volledige proces af en wacht op de bevestiging in je mail.

6. Sluit de VPN af en surf met je ‘gewone’ internet naar Netflix en log in.

7. Voila: jouw maandelijkse Netflix-kosten zijn gehalveerd. Je kunt Netflix nu gewoon gebruiken zoals je dat gewend bent.

Deze methode is niet illegaal, maar wel een ‘maas in de wet’ van Netflix. Het is mogelijk dat er in de toekomst een omzetting naar een Nederlandse account aan zit te komen, maar vooralsnog zorgt dit voor een flinke besparing op jouw maandelijkse Netflix-kosten.

Happy watching!

(Uiteraard ben je zelf verantwoordelijk voor het aangaan van nieuwe (proef-)abonnementen. Wij weten niet hoe Netflix nu of in de toekomst met deze methode omgaat en garanderen dus niet, dat deze methode in iedere persoonlijke situatie daadwerkelijk een voordeel brengt! Let hier dus goed op!)

Via: Pepper

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...