Appartementencomplex in vorm van boom oogt erg bijzonder

Appartementencomplex in vorm van boom oogt erg bijzonder

In Montpellier in Frankrijk staat ie, een reusachtige woonboom zeg maar, met balkons die ontluiken als bladeren. Niemand die kon klagen over gebrek aan  buitenruimte in dit gebouw in Frankrijk .

‘Appartementen-boom’

Dit nieuwe appartementencomplex maakt gebruik van strategisch geplaatste balkons en tinten om de inwoners de maximale buitenruimte te geven, zonder teveel ruimte op de grond weg te nemen. Ontworpen door Manal Rachdi, wiens architectenbureau gewerkt heeft aan dit project samen met Sou Fujimoto en Nicolas Laisne Associates. Geïnspireerd door de vorm van een boom, gebruikten de architecten een kleinere voetafdruk voor de basis en dit met behulp van “bladeren” uit te breiden naar buiten toe op de hogere verdiepingen. De ene kant van het gebouw buigt naar binnen langs een straat , terwijl de andere kant , met uitzicht op een rivier, aan die kant het beste uitzicht geeft. Aan de voet van het gebouw hebben de architecten ruimtes ontworpen voor onder andere kantoren, een restaurant, een bar en een kunstgalerie. Alles is gebouwd om te draaien op lokale duurzame energie en het gebouw maakt ook gebruik van passieve koeling strategieën om de hoeveelheid energie die nodig is te verminderen .

Minimaal 30m2 balkon

Elk appartement heeft meerdere balkons, tot drie in totaal, afhankelijk van het appartement type dat een bewoner gekozen heeft. Een appartement is zo gebouwd dat ongeveer de helft uit buitenruimte bestaat. Er is zelfs een balkon in de slaapkamer met genoeg ruimte om te slapen wanneer het erg warm weer zou zijn.

“We ontdekten dat in deze stad, mensen buiten leven”, zegt Rachdi. “Zo kwamen we op het idee om een niet alleen een mooi appartement te ontwerpen, maar ook eentje dat een groot buitenoppervlak heeft, ongeveer 30 vierkante meter. We hebben geprobeerd de breuk die tussen buiten en binnen normaliter ontstaat, met de architectuur van dit gebouw te doen laten verdwijnen.”

appartementenboom

boomappartement boomappartement1 boomappartement2 boomappartement3

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo