Aibo is de meest populaire (robot)hond van Japan

Door

Kim

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Kim

Laatste update:

0

Een huisdier hebben lijkt leuk (is het ook!)…maar er komt veel werk en zorg bij kijken. Cooler én handiger is het, om al je liefde te richten op Aibo. Deze robothond gedraagt zich als een echte hond, maar is natuurlijk een stuk cooler. Hebben? Dan moet je nog even geduld hebben. In Japan is het hondje mateloos populair en – ondanks de prijs – direct uitverkocht.

Een robothond is niet goedkoop

Voor een mooie rashond moet je flink betalen en dat is bij Aibo niet anders. Sony verkoopt de robothond voor een bedrag van maar liefst 1500 euro (omgerekend). En dan ben je er nog niet. Want om je hond up to date te houden en steeds nieuwe trucs te kunnen leren, heb je ook nog een abonnement à 20 euro per maand nodig. Een forste uitgave dus, zo’n robothond. En toch vlogen de eerste 11.000 exemplaren als warme broodjes over de toonbank.

Aibo komt naar Europa

Eerder bracht Sony ook al een Aibo op de Japanse markt, die goed is verkocht. Eigenaren doen hun best de hond zo lang mogelijk ‘in leven’ te houden en leren het diertje steeds nieuwe trucs. Ook bij de nieuwe Aibo wordt de software steeds bijgewerkt. En daar kunnen wij de vruchten van plukken. Want als de vraag in Japan kan worden voldaan, zal Sony de hondjes zeker ook naar Amerika en Europa brengen. En díe hondjes kunnen profiteren van alle gedragingen die Aibo in Japan al kan. Een mooie start dus, met software vol acties die de robothond kan uitvoeren.

https://youtu.be/sJciRIZQTg4

Dit wil je!

Ben je door de populariteit en het verzorgingsgemak van Aibo nog niet overtuigd? Dan zul je alsnog smelten voor de puppy-ogen van de robothond. Bekijk het filmpje en zie hoe schattig en ‘net echt’ het hondje er uit ziet en zich gedraagt. Daar smelt je toch van? Begin maar vast met sparen, dan ben jij straks misschien wel een van de eerste eigenaren van een Aibo in Nederland.

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...