ADV: Energiebesparende gadgets: handig én trendy

Nederlanders houden van besparen en met energiebesparende gadgets wordt dit niet alleen makkelijk maar ook heel erg leuk.

Apparaten als een smartphone, laptop en tablet verbruiken veel stroom. Ze hebben allemaal elektriciteit nodig om te kunnen werken en dit wordt steeds duurder. Fabrikanten van deze energieslurpende apparaten zijn daarom steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden om duurzame producten te ontwikkelen. Er wordt veel geïnvesteerd in apparaten die ons helpen zuiniger maar vooral bewuster om te gaan met duurzame energie. Deze gadgets zijn eenvoudig in het gebruik zodat het besparen op energie heel makkelijk is.

1. Zonnelader

De zonnelader is een oplader voor mobiele telefoon, camera of muziekspeler en werkt net als een zonnepaneel op zonne-energie. De zonnelader slaat zonne-energie op zodat je het apparaat ook kunt gebruiken als de zon niet schijnt.

2. Standy-killer

De standby-killer is een apparaat dat elektrische apparaten uitschakelt als deze in standby modus staan. Op deze manier wordt sluipverbruik voorkomen. Als de afstandbediening weer op het toestel wordt gericht, vangt de standby-killer het signaal weer op en zorgt het er voor dat het apparaat weer aan gaat.

3. Eco Button

De Eco Button is een handig apparaatje dat op een USB-poort van de computer wordt aangesloten. Hiermee kun je de computer met één druk op de knop in slaap- of sluimerstand zetten. Deze Ecomodus zorgt er voor dat de computer nog maar een vermogen van ongeveer 2 tot 4 watt heeft.

4. Wattcher

Dit is een handige meter die het energieverbruik in het hele huis meet én laat zien waar en op welke manier je kunt besparen. De bewustwording van energieverbruik wordt vergroot en je kunt tot wel 20% besparen op energie.

5. Doucheradio op waterkracht

In deze slimme radio zit een soort generator die energie opwekt uit het water. Je sluit de radio tussen de kraan en de douchekop aan en op deze manier stroomt het water als het ware door het apparaatje heen. Met de energie die hierdoor wordt opgewekt, speelt de radio, kun je het volume regelen en de zenders kiezen.

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer