Action stekkerdoos: alle opties op een rij

Door

Arie Vogelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Een stekkerdoos is onmisbaar in elk huishouden. Zeker wanneer je meerdere apparaten in de buurt van elkaar op de netstroom wilt aansluiten. Nu thuiswerken steeds meer de norm is geworden, neemt ook de vraag naar stekkerdozen toe. Veel mensen kopen een Action stekkerdoos omdat deze goedkoop is en eenvoudig om de hoek is af te halen. Maar zijn deze stekkerdozen ook van goede kwaliteit? Of is het beter om voor een alternatief te kiezen? Je ontdekt het in dit artikel.

Er zijn tegenwoordig veel producten die verkrijgbaar zijn bij de Action, ook op het gebied van elektronica. Denk daarbij onder andere aan een Action powerbank, maar ook draadloze oortjes, airco’s, elektrische vliegenmeppers, slowcookers, telefoonhouders, rookmelders, USB-sticks en meer. Of het verstandig is om een stekkerdoos bij de Action te kopen, dat lees je verderop in het artikel.

De beste (betaalbare) stekkerdozen van dit moment

Hoewel er een ruim aanbod aan Action-stekkerdozen is, is dit niet de enige winkel met gunstig geprijsde verlengsnoeren. Ook bij winkels zoals bol.com koop je prima producten in deze categorie. Om je hier een goed beeld van te geven, vind je hieronder een overzicht van veel verkochte stekkerdozen.

Hama Stekkerdoos

Hama Stekkerdoos 3-voudig

Bevat 3 stopcontacten
Snoerlengte van 1.4 meter
3500 Watt met randaarde
Exin Stekkerdoos

Exin Stekkerdoos 6-voudig

Bevat zes stopcontacten
Snoerlengte van 1.5 meter
2300 Watt zonder aarde
LDNIO Stekkerdoos

LDNIO Stekkerdoos USB met usb

Bevat 4 stopcontacten
Snoerlengte van 2 meter
17 Watt met randaarde

Welke Action stekkerdozen zijn er te koop?

De Action heeft diverse stekkerdozen in hun aanbod. Deze bieden elk hun eigen unieke voordelen. Zo is er een oprolbare stekkerdoos, maar zijn er ook diverse reguliere stekkerdozen beschikbaar. Hieronder vind je meer informatie over het aanbod.

1. Pro Max stekkerdoos 5-voudig Action

Deze oprolbare Action stekkerdoos heeft 5 stopcontacten en een snoerlengte van 1.4 meter. De stekkerdoos is alleen geschikt voor gebruik binnenshuis en beschikt over randaarde (RA). Dankzij de aan- en uitschakelaar in het midden kun je al je apparaten in één keer aan of uit zetten. De stekkerdoos is verkrijgbaar in zowel wit als zwart.

Pro Max stekkerdoos 5-voudig Action
Via: Action.com

2. Pro Max Stekkerdoos 3-voudig Action (I)

Deze randaarde stekkerdoos heeft een vermogen van maximaal 3680 watt en is voorzien van een textielsnoer. Het snoer is 2.5 meter lang en daardoor prima te gebruiken in een kantoorruimte of achter een tv-kast. De stekkerdoos bevat drie stopcontacten en is verkrijgbaar in wit of zwart.

3. Pro Max Stekkerdoos 6-voudig Action

Heb je een hoop snoeren aan te sluiten? Dan is deze stekkerdoos met zes stopcontacten een goede keus. Ook bevat deze stekkerdoos een schakelaar waarmee je ‘m in één keer aan en uit kunt zetten zonder de hoofdstekker eruit te halen. Dit voorkomt sluipend stroomverbruik. De stekkerdoos is voorzien van een snoer van 1.5 meter en heeft een maximaal aantal watt van 3680. Verkrijgbaar in de kleur wit en uitsluitend te gebruiken binnenshuis.

Action stekkerdoos
Via: Action.com

4. Pro Max Stekkerdoos 3-voudig Action (II)

Klein maar krachtig. Dat is de Pro Max stekkerdoos met drie stopcontacten, 3680 watt en een snoer van 1.5 meter. Dankzij de schakelaar kunnen de apparaten die hierop zijn aangesloten, met één beweging worden aan- of uitgezet. Wel zo handig en ook veilig. Verkrijgbaar in wit en uitsluitend geschikt voor binnenshuis.

5. Stekkerdoos USB Action

Ben je op zoek naar een stekkerdoos voor in de auto? Met de stekkerdoos USB Action heb je een prima budgetstekkerdoos in handen die je kunt gebruiken voor twee telefoons. De stekkerdoos bevat namelijk meerdere USB-poorten.

Dankzij dubbelzijdige tape is deze eenvoudig te bevestigen. De snoerlengte is 120 centimeter. Deze stekkerdoos is verkrijgbaar in de kleur zwart.

Een overzicht van alle Action stekkerdozen, kun je vinden via deze link. Hou er rekening mee dat het assortiment wel regelmatig wisselt. Online shoppen bij de Action kan tegenwoordig ook, weliswaar met een beperkter assortiment.

Pro Max stekkerdoos Action
Via: Action.com

Stekkerdoos Action kopen: waar moet je op letten?

Wil je een Action stekkerdoos kopen? Of misschien een stekkerdoos in een andere winkel? Dan is het goed om van tevoren te bepalen welk type stekkerdoos bij je past. Zo voorkom je een miskoop en weet je zeker dat je het juiste product in huis haalt.

  • Geaard of niet geaard – Om veilig te werken, is het belangrijk dat een stopcontact geaard is. Dit verkleint de kans op rand bij kortsluiting. Ook krijg je hierdoor nooit per ongeluk schok wanneer je je stekker aansluit.
  • Overspanningsbeveiliging – Wanneer bijvoorbeeld de bliksem inslaat, kun je de kans op brand voorkomen wanneer je stopcontact een overspanningsbeveiliging heeft. Hierdoor komt er niet teveel elektrische spanning op te staan.
  • Aantal stopcontacten – Hoeveel stopcontacten heb je nodig in je woonkamer, slaapkamer of thuiskantoor? Zorg dat je een stekkerdoos kiest met minimaal het benodigde aantal stopcontacten en koop liefst nog een maatje groter. Zo voorkom je dat de stekkerdoos na enige tijd alsnog vol komt te zitten en je er geen nieuwe apparaten meer aan kunt koppelen.
  • Capaciteit – De gemiddelde Action stekkerdoos of andere stekkerdoos met 3 tot 5 stopcontacten, beschikt over zo’n 2500 watt. Dit is voldoende om je desktop, beeldscherm en smartphone op aan te sluiten. Heb je echter ook een laserprinter die je wilt aansluiten? Of een verwarmingsapparaat zoals een waterkoker, een koffiezetapparaat of een elektrische kacheltje? Dan is het slim om voor een stekkerdoos met meer capaciteit te kiezen.
  • Snoerlengte – Niets is vervelender dan een stekkerdoos aanschaffen en er vervolgens achter komen dat het snoer tekort is. Sommige mensen denken dit op te lossen door een tweede stekkerdoos op de eerste aan te sluiten, maar dit wordt stellig afgeraden omdat het onveilig is. Zorg dus dat je stekkerdoos zelf over voldoende snoerlengte beschikt.

Action stekkerdoos kopen: goed idee of niet?

Of een Action stekkerdoos past bij wat je nodig hebt, hangt natuurlijk allereerst af van je wensen. Je weet nu gelukkig waar je op moet letten en kunt op basis daarvan je keuze baseren.

Wanneer de snoerlengte, het aantal watt en het aantal stopcontacten van een Action stekkerdoos overeenkomen met wat je nodig hebt, is dit een prima keuze.

Wil je zeker weten dat je voor duurzame kwaliteit kiest? En heb je het liefst een stekkerdoos die van alle benodigde beveiliging en watt-capaciteit is voorzien?

Dan kun je beter kiezen voor een stekkerdoos in een wat hoger segment. Goede voorbeelden daarvan vind je in het overzicht bovenaan dit artikel. Daar delen we drie populaire stekkerdozen die veelvuldig verkocht worden op bol.com.

Lees ook


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...