Elektrische heggenschaar Action: kopen of beter niet? (+alternatief)

Door

Arie Vogelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Heb je geen zin meer om je heg met de hand te knippen? Of heb je net een nieuwe woning gekocht of gehuurd en zit daar een heg bij die je moet onderhouden? Dan is het aanschaffen van een elektrische heggenschaar een verstandige keuze. Veel mensen kiezen voor een elektrische heggenschaar Action. Maar is dit ook verstandig? En is de kwaliteit van deze aantrekkelijk geprijsde heggenschaar daadwerkelijk goed genoeg? Je ontdekt het in dit artikel.

De beste (goedkope) elektrische heggenscharen van dit moment

De prijzen voor heggenscharen lopen enorm uiteen. Zo heb je premium elektrische heggenscharen met allerlei functionaliteiten, maar ook heel eenvoudige basismodellen. Welke keuze je maakt, hangt af van hoe vaak je in de tuin werkt, hoe groot je heg is en natuurlijk ook van wat je financieel te besteden hebt. Omdat een elektrische heggenschaar Action voor veel mensen niet de juiste keuze is, geven we je hieronder een overzicht van betaalbare alternatieven:

Powerplus elektrische heggenschaar

Powerplus POWEG40100 Beste KEUZE

Messen snijden takken met dikte tot 16 mm
Zeer wendbaar en licht in gewicht
Elektrische veiligheidsrem activeert bij gevaar
Black Decker elektrische heggenschaar

BLACK+DECKER BEHT201-QS BeTAALBAAR

Vooral geschikt voor kleine heggen
Snijcapaciteit dikte tot 16 mm
Compact en ergonomisch ontwerp
Gardena elektrische heggenschaar

Gardena EasyCut Li Accu OP ACCU

Geschikt voor kleine tot middelgrote heggen
Prettig in gebruik dankzij licht gewicht
Werkt op accu en is daardoor zeer wendbaar

Elektrische heggenschaar Action: dit kun je verwachten

De elektrische heggenschaar Action is misschien wel de goedkoopste variant die op dit moment op de markt is. Deze FERM heggenschaar kost amper 30 euro, beschikt over 20 volt en is voorzien van een veiligheidsschakelaar, een kunststof snijblad en beschermkappen. De maximale snijlengte ligt op 450 mm en de maximale snijdikte is 14 mm.

De heggenschaar van de Action is draadloos, maar wordt zonder AX-power accu geleverd. Een voordeel van dit product is dat die een relatief groot oppervlak kan snoeien. Dit is te danken aan het snijblad van 45 cm. Omdat de heggenschaar over twee ergonomische handgrepen beschikt, is deze eenvoudig aan te sturen. Hierdoor voorkom je dat je heg scheef wordt afgeknipt en behaal je een mooi en egaal resultaat.

Elektrische heggenschaar Action
Via: Action

De elektrische heggenschaar Action is voorzien van een handige beschermhoes, waardoor je deze na gebruik eenvoudig kunt opbergen in de schuur. Hierdoor is het snijvlak beschermd tegen stof, kou en vocht.

Elektrische heggenschaar kopen: hier moet je op letten

Het snoeien van een heg is een precisieklus. Als je graag een egale heg wil, zowel aan de zijkanten als aan de bovenkant, dan is een goede heggenschaar onmisbaar. Heb je beperkte kennis van heggenscharen? En wil je graag zeker weten welke je het beste kunt kopen? Dan vind je hieronder enkele tips waar je op moet letten als je een elektrische heggenschaar koopt.

1. Mes (type, lengte en snijdikte)

De twee belangrijkste onderdelen van de heggenschaar zijn het mes en de motor. Het mes is het eerste waar je op moet letten tijdens je aankoop. Kijk daarbij liefst naar het type mes, de lengte van het mes en maximale snijdikte.

Type mes – Sommige messen zijn dubbelzijdig, andere zijn enkelzijdig. Om een snel en goed resultaat neer te zetten, is het raadzaam om voor een dubbelzijdig mes te kiezen.

Lengte mes – Hoe langer het mes van de heggenschaar, hoe meer je in één beweging kunt afknippen. Ook maakt dit het een stuk eenvoudiger om recht en egaal te snoeien. Houdt er wel rekening mee dat een kleiner mes weer handiger is voor een klein heggetje, of wanneer je bepaalde patronen en vormen in de heg wilt knippen.

Maximale snijdikte – De snijdikte van de elektrische heggenschaar is afhankelijk van de kracht van de schaar, maar ook van het mes zelf. Deze moet immers dik genoeg zijn om dikke takken te kunnen doorsnijden. Ook is het belangrijk dat de ’tanden’ en de openingen daartussen geschikt zijn voor de takken die je wilt afsnijden.

Garden Touch draadloze gras en haagschaar
Via: Action

2. Stroom, accu of benzine

Sommige heggenscharen werken op stroom, andere kunnen draadloos met een accu worden gebruikt en weer anderen werken op brandstof. Deze aandrijvingen hebben elk hun voor- en nadelen. Daarom raden we je aan in elk geval op de volgende zaken te letten:

Elektrische heggenscharen – Deze zijn vaak zeer krachtig, maar je moet wel oppassen dat je het snoer niet per ongeluk doorknipt.

Heggenscharen op benzine – Deze zijn het professioneelst en worden vaak gebruikt door hoveniers, maar zijn ook het duurst in aankoop en onderhoud.

Heggenscharen op accu – Deze de meeste bewegingsvrijheid, maar moeten wel regelmatig worden opgeladen. Een tweede accu is daarom geen overbodige luxe om aan te schaffen.

Uiteraard kun je ook voor een ‘gewone’ heggenschaar gaan, zonder stroom om handmatig te snoeien.

3. Accutypes

Kies je voor een elektrische heggenschaar met accu, let er dan goed op dat je deze van het nodige onderhoud voorziet. Ook is het belangrijk dat je voor de accu kiest die past bij jouw tuiniergedrag. Er zijn grofweg drie soorten accu’s:

NiCd – Nikkel Cadmium-accu’s zijn het goedkoopst en worden daardoor nog veel verkocht. Een nadeel aan deze accu’s is echter dat ze eerst helemaal leeg moeten lopen voor je ze weer efficiënt kunt opladen.

NiMH – Nikkel Metaal Hybride-accu’s zijn een segment beter dan NiCd. Dit merk je meteen aan de prestaties. Bij dit type accu dien je er goed op te letten dat je deze juist niét te vaak helemaal leeg laat lopen. Dit gaat ten koste van de duurzaamheid en kwaliteit.

LiÍon – Lithium Ion-accu’s staan bekend als het beste accutype voor elektrische heggenscharen. Ze zijn klein, licht, effectief, stabiel maar wel een stukje duurder dan de eerdergenoemde varianten.

Action elektrische heggenschaar: dit zijn de keuzes

Bij de Action is er vaak een wisselend assortiment, dus onderstaande productlijst kan mogelijk nog veranderen. Voor nu dus de elektrische heggenscharen van de Action.

1

Ferm elektrische heggenschaar Action

Op accu
Elektrische heggenschaar Action
Via: Action
Bekijk de actuele prijs voor de elektrische heggenschaar Ferm

De Ferm elektrische heggenschaar van de Action wordt voor een aantrekkelijke prijs verkocht. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat deze op accu gebruikt kan worden, maar dat je die wel apart moet aanschaffen.

De Ferm heggenschaar heeft een maximale snijlengte van 450mm en een maximale snijdikte van 14mm. Daarnaast zit er een veiligheidschakelaar op, een kunststof snijblad en worden deze geleverd met beschermkappen.

Ben je op zoek naar wat reviews van de Ferm elektrische heggenschaar, dan kun je bijvoorbeeld bij Bol.com terecht. Hier is dit model niet meer op voorraad, maar de reviews kun je wel teruglezen.

2

Garden Touch draadloze gras- en haagschaar

Voor haag en gras
Garden Touch draadloze gras en haagschaar
Bekijk de actuele prijs voor de Garden Touch draadloze gras- en haagschaar

Oké, eerlijk is eerlijk: dit is geen elektrische heggenschaar. Maar de Garden Touch draadloze gras- en haagschaar van de Action kan wel gebruikt worden voor de kleinere snoeiklusjes. Denk hierbij – zoals de naam doet vermoeden – aan hagen, maar ook gras. Bij dit laatste is deze Garden Touch vooral handig voor de kanten.

In tegenstelling tot de Ferm, wordt deze draadloze heggenschaar wel geleverd met een accu door de Action. Daarnaast worden er extra zaagbladen meegeleverd om extra klussen ermee te kunnen uitvoeren.

Elektrische heggenschaar Action: goed idee of niet?

Knip je af en toe de heg en ben je niet al te kritisch over je werk? Dan is een elektrische heggenschaar Action een prima keuze. Met deze heggenschaar kun je in korte tijd en op zeer eenvoudige wijze je heg bijhouden. Hierdoor voorkom je wildgroei van groen en takken en ziet je tuin er weer netjes uit.

Wil je dat je tuin er pico bello uitziet en kies je het liefst voor kwaliteit? Dan kun je beter voor een elektrische heggenschaar kiezen in een wat hoger segment. Dit kost je weliswaar wat meer, maar daar krijg je ook beduidend betere kwaliteit voor terug.

Lees ook:


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...