Tuinieren wordt nóg leuker en eenvoudiger met deze 6 gadgets

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

Gadgets tuinieren nog leuker eenvoudiger

Worden jouw vingers nog wel écht groen als je tuiniert? Goed gereedschap in de tuin zorgt al jaren voor minder onderhoud en meer genieten van de vrijheid die een tuin biedt. Maar anno 2020 zijn er behoorlijk wat nieuwe gadgets bijgekomen om jouw tuin nog eenvoudiger te onderhouden. Met deze 6 gadgets geniet je nóg meer van je tuin.

Gadgets en tuinieren gaan hand in hand

Grasmaaiers, heggenscharen en verloopstekkers hebben we al jaren. Maar het is pas sinds enkele jaren dat dit soort producten zich echt revolutionair ontwikkelen. Dat heeft veel te maken met IoT, ook wel Internet of Things genoemd. Dit staat voor het altijd verbonden zijn van apparaten, die daarmee overal vandaan te besturen zijn. Wij als gadgets-liefhebbers, vinden dat natuurlijk extra interessant!

De ontwikkeling van IoT heeft zich inmiddels dus ook in de wereld van tuinieren kenbaar gemaakt. Daardoor is het met sommige van onderstaande producten mogelijk, om de tuin te onderhouden wanneer je er niet bent. Ideaal, zeker als je tuin er bij thuiskomst na vakantie ook gewoon mooi uit moet zien.

Andere apparaten, zoals hakselaars en terrasreinigers, hebben ook niet stilgestaan in de tijd. Dat soort apparaten zijn dan ook meer dan geschikt tuingereedschap om binnenkort mee aan de slag te gaan in jouw tuin.

Hieronder daarom een rijtje met 6 leuke gadgets die tuinieren weer leuk maken.

1. Slimme grasmaaier

Met de Sileno+ robotmaaier hoef je nooit meer zelf het gras te maaien. Door middel van een ingebouwde GPS, weet de grasmaaier precies waar de grenzen van jouw erf zich bevinden en gaat hij geheel zijn eigen weg in het maaien van je gazon. Is de batterij leeg? Dan rijdt hij zelf terug naar zijn laadstation, om vervolgens weer verder te gaan waar hij gebleven is.

Gardena sileno robotmaaier gadgets tuinieren
Via: Gardena

2. Smart Irrigation Control

Op vakantie zonder je zorgen te hoeven maken over je planten of gazon? Met de Gardena Irrigation Control kun je maar liefst 6 verschillende beregeningskleppen apart van elkaar bestuurd worden. Daardoor kun je ook bij je afwezigheid zorgen dat er altijd genoeg water op je planten terechtkomt. Met dit product kun je ook regenwaterbassins zonder problemen aansturen.

Via: Gardena

3. Slimme Sensor

Stel je gaat op vakantie, en je hebt de Gardena Irrigation Control ingeschakeld, die je bij nummer 3 ziet staan. Dan wordt er op vaste dagen of tijdstippen water gegeven. Maar wat nou als het een hele week heeft geregend? Dan besproei je de planten voor niets.

Daar is de Gardena Smart Sensor voor ontwikkeld. Deze zet je in de grond en meet vervolgens de temperatuur, lichtsterkte en vocht in de grond bij de wortels. Vervolgens kan de Smart Sensor een signaal sturen naar de Irrigation Control zodra er water nodig is. Dit product werkt ook ideaal samen met de Gardena Smart Water Control.

Dit zijn behoorlijk intelligente apparaten voor in een tuin. Ga je tuinieren met Gardena, dan kun je ervan uitgaan dat je tuin er nooit meer hetzelfde uit zal zien.

Gardena slimme smart sensor
Via: Conrad

4. Kärcher PCL 4 Terrasreiniger

Op je knieën met een borstel in je handen over het houten terras heen kruipen. Het is niet de ideale manier om tijd in je tuin door te brengen. Gelukkig bestaan er gadgets zoals de Kärcher PCL 4, die het klusje sneller opklaren dan je ooit voor mogelijk zou houden. Met verschillende borstels maak je wel twee planken tegelijk schoon, en door de eenvoudige aansluiting op de waterkraan, spoel je al het vuil direct weg.

Via: Kärcher

5. Bosch Walshakselaar

Met een aanhanger vol takken en bladeren naar de gemeentewerf rijden is niet meer nodig. De Bosch hakselaar is in staat om zo’n 230 kilogram snoeiafval per uur te verwerken en is daarom de perfecte hulp bij het grote onderhoud van een tuin.

Heb je peren-, kersen-, appel-, druiven- of bessenhout dat regelmatig moet worden bijhouden? Dan kun je voortaan zelf aan de slag met deze hakselaar. Een voordeel is dat het materiaal vervolgens ook weer gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld een composthoop.

Via: Bosch

6 Slimme tussenstekker

Sommige apparaten of elektronica in je tuin is niet ‘slim’. Met de Gardena smartsystem tussenstekker kun je dat probleem in één keer oplossen. Wil je de fontein, buitenverlichting en vijverpomp via je telefoon kunnen bedienen, dan is alleen deze stekker benodigd. Omdat de tussenstekker verbonden is met het Gardena Smart Ecosysteem, en je een app kunt downloaden om de stroom aan en uit te zetten, is dit een ideale en voordelige oplossing.

Via: Gardena

De beste gadgets voor in de tuin zorgen ervoor dat je de komende tijd heerlijk kunt ontspannen in je tuin. En of je nou thuis bent of op vakantie gaat, wetend dat je tuin goed onderhouden wordt, is al een aardige zorg minder.

Lees ook:


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...