6 mega-succesvolle Kickstarter-gadgets die je moet hebben (+pindakaas)

6 mega-succesvolle Kickstarter-gadgets die je moet hebben (+pindakaas)

Kickstarter, het crowdfunding-platform is de laatste jaren explosief gegroeid en is nu zelfs voor Nederlandse projecten beschikbaar. Op Kickstarter zijn veel geweldige ideeën geboren en vooral werkelijkheid geworden, maar welke gadgets moet je echt hebben? Wij hebben een aantal succesvolle projecten voor je op een rij gezet.

Wat is Kickstarter?

Kickstarter is een platform waar elke individu of bedrijf een project op kan zitten. Dit kan voor bijvoorbeeld het uitgeven van een boek zijn, het produceren van een product of het uitwerken van een dienst. Ze hebben allemaal één ding gemeen: er is geld nodig. Op Kickstarter kunnen gebruikers zoals jij en ik dit soort projecten steunen en hier krijg je vaak iets voor terug, zoals bijvoorbeeld het betreffende product, eeuwige roem of een ander bedankje. Als het doel gehaald wordt krijgt degene die het project gestart heeft het geld uitgekeerd en kan het (productie)proces van start gaan. Er zijn er velen gefaald, waarbij het doel niet gehaald werd, maar er waren ook vele megaklappers, denk maar eens aan Pebble (smartwatch), het succesvolste project ooit met ruim 10,2 miljoen dollar. Wij hebben zes recentere projecten op een rij gezet van gadgets die je MOET hebben, echt!

Onderstaande projecten brachten in totaal een kleine 26,4 miljoen dollar op, net geen 20 miljoen dollar, dat zijn ongeveer 8 miljoen grote potten pindakaas of 28.612 iPhone 5s’en (16GB).

1. Coolest Cooler – Koelbox waar MacGyver jaloers op is

We kunnen er niet meer omheen, de Coolest Cooler is zoveel meer dan een koelbox. Ook op GadgetsDaily hebben we er inmiddels al aandacht aan besteed, dit project is door het dak gegaan. Je kunt er dan ook cocktails mee maken, flessen openen, gadget opladen, muziek luisteren en nog veel en veel meer.

Coolest Cooler ($ 13.285.226, afgerond)

Coolest Cooler kopen en meer informatie →  CoolestKickstarter

2. Pono Music – ultiem geluid

Pono Music zou simpelweg de aller, aller, allerbeste geluidservaring bieden die je je maar kunt voorstellen. Aan dit project hebben veel beroemdheden hun naam verbonden en het is dan ook MEGA-succesvol en staat op dit moment op plaats 4 in de Kickstarter-top.

Pono Music ($ 6,225,354, campagne afgerond)

→ Pono Music kopen en meer informatie →  Ponomusic.com

 3. The Micro – belachelijk goedkope 3D-printer

The Micro is een revolutie in 3D-printer-land. Deze printer is klein, handzaam en vooral geschikt voor consumenten. Als hier dan ook nog eens een superlaag prijskaartje aan hangt van zo’n $ 299 (tijdens de Kickstarter-campagne), de uiteindelijk retailprijs is nog niet bekend. Neemt niet weg dat deze bereikbaar 3D-printer kei, maar dan ook keihard is gegaan.

The Micro ($ 3.401.361, campagne afgerond)

→ The Micro kopen en meer informatie →  TheMicro3D.com

4. The Dash – kekke oordopjes met veel mogelijkheden

The Dash is een superslimme headset die het naast muziek luisteren en bellen ook mogelijk maakt om bewegingen te tracken. Dus onder het joggen luister je muziek, kun je bellen en track je ook nog eens actief de gezette stappen, worden metingen verricht en krijgt hier ook nog eens direct feedback over. Een erg tof project, deze heb ik persoonlijk ook gesteund.

The Dash ($ 3.390.551, campagne afgerond)

→ The Dash kopen en meer informatie →  Bragi.com

5. Sense – beter slapen met behulp van techniek

Sense is een stijlvolle gadget die naast het bed gebruikt kan worden. Deze analyseert en interpreteert omgevings-variabelen om zo een degelijke conclusie te tonen als je ‘s ochtends wakker wordt. Was het dat auto-alarm waardoor ik kort wakker ben geweest, of was het iets anders? Sense meet, adviseert en overwint.

Sense  ($ 2.410.741, campagne afgerond)

→ Sense kopen en meer informatie →  Hello.is

6. Earin – draadloze, maar briljante headphones

Earin zijn unieke draadloze oordopjes die ook nog eens opgeladen kunnen worden in je broekzak.  Sterker nog, Earin claimt zelfs dat dit de allerkleinste, draadloze headphones zijn die er op dit moment verkrijgbaar zijn. Er was interesse, ook Earin haalde vele backers over om het project te steunen.

Earin (£ 972.594, campagne afgerond)

→ Earin kopen en meer informatie →  Earin.se

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo