Zwemmen met witte haaien voor iedereen bereikbaar door innovatieve technologie

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

De technologie heeft ons al veel gebracht, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Augmented en Virtual Reality hebben de toekomst en dat wordt ook vandaag weer bewezen.

Zwemmen met witte haaien

Het zwemmen met witte haaien is niet voor iedereen weggelegd, maar het is dichterbij dan je denkt. Natuurlijk is het zwemmen met haaien een flinke beleving, waar vaak een verre reis aan vooraf gaat. Maar wat nu als de techniek het mogelijk maakt om dit gewoon in een zwembad in Amsterdam te doen?

Dat is precies wat Melvin heeft ervaren toen hij ging duiken met witte haaien, mogelijk gemaakt door Virtual Reality. Hier waren wel een aantal obstakels die overwonnen moesten worden naast zweterige handen door het zwemmen haaien.

Vodafone organiseerde deze VR-sensatie en had een paar finke technologische en praktische uitdagingen…

Uitdagingen

Allereerst was een waterdichte VR-bril een vereist en er is slechts één bedrijf die dit aanbiedt: VRBallast. Hiermee was obstakel één overwonnen, maar hoe krijg je een stabiele verbinding onder water? Helaas werkt 3G en 4G niet optimaal onder water en om een goede beleving te krijgen, is het dus noodzakelijk een andere oplossing te bedenken. Dit heeft Vodafone gedaan door een soort van ‘eitje’ te gebruiken, waar die het 4G signaal om kan zetten, om deze vervolgens via een geleider naar de smarpthone en VR-bril te brengen.

Hiermee was aan alle voorwaarden gedaan om aan de slag te kunnen onder water en dat was een flinke beleving. Check de onderstaande video, waarin prijswinnaar Melvin zijn eerste duik met witte haaien mocht maken in Amsterdam, dit allemaal dankzij technologisch ontwikkelingen.Wist je trouwens dat je altijd oogcontact moet houden met haaien? Dan weten ze dat jij ze ziet, maar ook jezelf klein maken kan ongelukken voorkomen. Op deze manier weten ze dat jij op dat moment geen gevaar vormt.

The future is exciting

De 360 graden-ervaring onder water is nog maar het begin van wat er allemaal mogelijk gaat zijn in de toekomst. De mogelijkheden zijn eindeloos en Vodafone is hierin een voorloper, zo bewijst ook deze zwem-sessie. Benieuwd wat er nog meer kan gaan gebeuren in de toekomst, check dan deze site.

Dit artikel is een samenwerking met Vodafone.

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...