Zelf een muizenval maken die nog diervriendelijk is ook

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Diervriendelijke muizenval zelf maken

Muizenvallen zijn er in vele vormen en maten, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag. Wil je een muizenval zelf maken die nog diervriendelijk is ook, dan kun je verder lezen.

Een diervriendelijke muizenval

Het zelf maken van een muizenval kan natuurlijk op veel manieren, maar wij hebben deze keer een diervriendelijke manier voor je gevonden. Heb je last van een muizenplaag (of een enkele muis), ga er dan maar eens goed voor zitten, want straks moet je aan de slag.

Diervriendelijke muizenval zelf maken
Via: youtube.com (capture) | Chris Notap

Muizenval maken: aan de slag met de basis

Het zelf maken van deze muizenval is relatief eenvoudig, maar vergt wel wat voorbereiden. De kans is groot dat je de meeste dingen wel in huis hebt, maar wellicht moet je ook wat dingen extra halen. De basis van de muizenval is eigenlijk een plastic fles die je uiteraard eerst goed moet omspoelen. Daarnaast is het wenselijk het etiket eraf te halen en eventuele plak die er nog op zit te verwijderen.

Diervriendelijke Muizenval zelf maken fles
Via: youtube.com (capture) | Chris Notap

De muizenval werkend maken

Vervolgens heb je onder andere een ijzerdraadje nodig en een stuk hout om de fles op vas te maken. Een tweede stukje hout zorgt ervoor dat deze diervriendelijke muizenval ook daadwerkelijk gaat werken.

Muizenval zelf maken fles diervriendelijk
Via: youtube.com (capture) | Chris Notap

Aan de slag met de muizenval

Het daadwerkelijk in elkaar zetten van de muizenval is niet bijzonder lastig, waarbij wel alles valt of staat bij de manier waarop de balans wordt gevonden in de fles. Deze werkt namelijk als een soort wip, maar gelukkig is er een eenvoudig trucje voor om het middelpunt te vinden.

Leg de fles op een potlood of pen op tafel en zorg dat hij (bijna) in balans blijft. Het zal niet eenvoudig om hem volledig te balanceren, maar zo kun je wel eenvoudig het midden vinden.

Muizenval zelf maken fles diervriendelijk
Via: youtube.com (capture) | Chris Notap

Video-uitleg over muizenval maken

Om alles nog eens rustig te bekijken, check onderstaand video, waarmee je eenvoudig en binnen relatief korte tijd zelf een muizenval kunt maken.

Zelf een muizenval maken?

Ga jij aan de slag met deze eenvoudige tutorial of heb jij zelf een handige tip als je overlast hebt van muizen? Laat het ons weten via een reactie!

Lees ook:


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...