Met deze kit vouw je zelf een échte draagbare microscoop

Altijd al gedroomd van een microscoop? Wel, dan is dit hét moment om die in vervulling te laten gaan. Met dit bouwpakket vouw je hem namelijk zelf!

Zeg ‘microscoop’ en je denkt al gauw aan steriele laboratoria of aan het biologie lokaal van je middelbare school. Misschien heb je ooit eens door zo’n sterk vergrotende lens zitten turen om nieuwe dingen te ontdekken die een leraar voor je heeft bedacht. Hoe zou het zijn als je zelf kunt kiezen wat je onder de microscoop bekijkt, zonder dat je zo een log en duur ding aanschaft?

Via: foldscope.com

Dat vroegen de makers van de Foldscope zichzelf blijkbaar ook af, en zij hebben er iets op gevonden: een betaalbare en draagbare microscoop die gemaakt is van papier. Van papier? Zeker, van watervast papier. Die stop je gemakkelijk in je zak, kun je overal mee naar toe nemen en te pas en te onpas gebruiken.

De natuur van dichtbij

Insecten, de structuur van een boomblad, bacteriën uit je mond, aarde. Allemaal dingen die je met de Foldscope kunt bekijken. De vouwbare microscoop vergroot dingen 140x, zodat je écht dichtbij kunt komen.

Je eigen vouwbare microscoop

Al vanaf 35 euro (omgerekend) kun je een Foldscope bestellen. Naast de handige vouwbare microscoop krijg je alles wat je nodig hebt om ‘m te gebruiken: Een handig hoesje, magnetische clip om de Foldscope aan je smartphone te koppelen, voorbereidde en blanco microscoop slides, LED light, een pincet, een schaar en meer.


Meer gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo