Xiaomi M365 vs. Kugoo S1; welke step is een échte winnaar?

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

De Xiaomi M365 werd lange tijd gezien als een titaan onder de elektrische steps. En dat is niet zo vreemd. De M365 is namelijk zonder twijfel één van de meest kwalitatieve en degelijk ogende steps. Ook de specificaties van de Xiaomi zijn beter dan die van de gemiddelde elektrische step.

Toch komen er steeds meer nieuwe spelers op de markt. Zij proberen met hun elektrische steps de M365 van de troon te stoten. De Kugoo S1 is één van de merken die dat probeert. Maar is de S1 echt beter dan de M365, of is het een belofte die het merk nog niet kan waarmaken? Je vindt alle antwoorden in dit artikel.

Om het eerlijk te houden, kijken we bij deze vergelijking alleen naar onderdelen waar we ook echt op kunnen vergelijken. Zo weet je straks ook daadwerkelijk welke step voor jou het beste is.


[wpsm_bigoffer post_id=”261″ offset=”” limit=””]

[wpsm_bigoffer post_id=”460″ offset=”” limit=””]

Snelheid

Vergelijk je elektrische steps met elkaar, dan kijk je eerst naar de maximale snelheid. Die ligt bij de Kugoo S1 op 30 km/h en bij de Xiaomi M365 op 25 km/h. Ben je niet zo zwaar, dan lijken beide steps redelijk in staat om die snelheden te benaderen. Een voordeel van de S1 ten opzichte van de M365 is de mogelijkheid om meerdere snelheidsinstellingen te kiezen. Zo kies je bij de Kugoo S1 voor 15, 25 of 30 km/h. Bij de Xiaomi M365 kun je kiezen voor 18 en 25 km/h. De Kugoo heeft dus een hogere snelheid, maar biedt ook de mogelijkheid om te cruisen op lagere snelheden.

Winnaar: Kugoo S1


De maximale afstand

De maximale afstand ligt voor beide steps rond de 30 kilometer. Wel moet daarbij gezegd worden dat de batterij ook sneller leegraakt wanneer er sneller wordt gereden. Op vol vermogen zal de Kugoo S1 dus waarschijnlijk sneller aan de oplader moeten dan de Xiaomi M365. En dat terwijl een snelheidsverschil van 5 km/h niet perse meer rijplezier bezorgt. De vraag is dus of je de snellere standen überhaupt wilt gebruiken als je wat langer wilt rondrijden met de step.

Winnaar: geen


Het motorvermogen

Het vermogen van een elektromotor zegt iets over de snelheid waarmee de step kan rijden. Ook heeft het vermogen deels invloed op de snelheid van het optrekken vanuit stilstand. Ga je rijden in heuvelachtig terrein of wil je snel kunnen optrekken, dan heb je onder andere een hoger vermogen nodig. De Kugoo S1 heeft een motorvermogen van 350 Watt, terwijl de Xiaomi M365 het moet doen met ‘slechts’ 250 Watt. Dat betekent dat je met de S1 dus een stuk meer vermogen hebt. Dat vertaalt zich in dit geval ook in de iets hogere snelheid die de Kugoo bereikt.

Winnaar: Kugoo S1


Koppel vermogen

Het koppelvermogen is samen met het motorvermogen medeverantwoordelijk voor de snelheid waarmee je optrekt, of waarmee je heuvels kunt beklimmen. Het is mogelijk om het koppelvermogen deels te compenseren met meer motorvermogen, maar uiteindelijk heb je altijd koppelvermogen nodig om vooruit te komen. De Xiaomi M365 is daarbij de winnaar met 16 NM koppel ten opzichte van de 13,3 NM koppel van de Kugoo S1. Je trekt met de M365 dus waarschijnlijk net iets sneller op vanuit stilstant. Ook zal de M365 iets beter presteren op hellingen.

Winnaar: Xiaomi M365


Het maximale gewicht

Hoewel de meeste mensen geen 100 kilo wegen, zegt de maximale belastbaarheid van een step wel iets over de bouw. Hoe meer gewicht hij aankan, hoe steviger de step over het algemeen is. De Xiaomi mag belast worden tot een gewicht van 100 kg, terwijl de Kugoo S1 belast mag worden tot 120 kg.

Winnaar: Kugoo S1


App

De Xiaomi M365 is voorzien van een handige app. Hierop zie je alles over je laatste ritten, het resterende batterijvermogen en worden notificaties getoond wanneer er reparaties benodigd zijn. De Kugoo S1 heeft geen app. In plaats daarvan moet je het doen met een OLED-scherm. Hier zie je ook alle informatie over de step, maar het is niet mogelijk om deze informatie op je telefoon te zien.

Winnaar: Xiaomi M365


Gewicht

Ook het gewicht van een step is belangrijk. Je moet er misschien wel mee in het openbaar vervoer reizen. Of je moet wellicht een aantal verdiepingen omhoog met de trap. Een lager gewicht zorgt voor meer gemak, maar er is ook een duidelijk onderlimiet. Een zeer lichte step vormt namelijk ook geen stevige basis en al helemaal niet met snelheden tot 30 km/h. Gelukkig hebben zowel de M365 als de S1 een prima gewicht. De S1 is met zijn 11 kilo iets lichter dan de 12,5 kilo wegende M365.

Winnaar: Kugoo S1


Prijs

Het laatste puntje is de prijs. Ook niet onbelangrijk. Na het zien van deze vergelijking verwacht je misschien dat beide steps net zoveel kosten. Of je verwacht misschien zelfs dat de Kugoo S1 duurder is dan de M365. Toch is het tegendeel waar. Waar je de Xiaomi M365 koopt voor meer dan 340 euro, betaal je minder dan 300 euro voor de Kugoo S1. Een bijzonder groot verschil wanneer je kijkt naar de specificaties van beide steps.

Winnaar: Kugoo S1


Conclusie

De Kugoo S1 lijkt op het eerste gezicht de concurrentie volledig omver te blazen. Diverse specificaties van de step komen namelijk overeen met steps uit een duurder segment.

Maar is het in de realiteit ook allemaal zo goed als op papier? Want helaas zit er vaak een groot verschil tussen de specificaties en de daadwerkelijke prestaties van een product. De S1 mag tijdens deze vergelijking dan wel als winnaar naar voren zijn gekomen, maar in de realiteit moet de step zich nog steeds bewijzen.

De M365 is bijvoorbeeld al door duizenden mensen gekocht en krijgt vrijwel alleen maar lovende reacties van zijn gebruikers. De Kugoo S1 wordt door gebruikers juist regelmatig omschreven als een oncomfortabele step die door ontbrekende opties toch een beetje goedkoop en onveilig aanvoelt.

Dus...

De Xiaomi M365 blijft wat dat betreft een absolute winnaar op het gebied van betrouwbaarheid, veiligheid en comfort. Wil jij een elektrische step kopen die zekerheid biedt en waar je altijd van op aan kunt? Ga dan voor de M365. Ben je avontuurlijk ingesteld en lever je graag wat zekerheid en opties in voor een lagere prijs? Dan kun je de proef op de som nemen en zelf testen of de Kugoo S1 zijn beloften waarmaakt.

[wpsm_bigoffer post_id=”261″ offset=”” limit=””]

[wpsm_bigoffer post_id=”460″ offset=”” limit=””]

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...