WhatsApp komt met nieuwe functie die je accu spaart

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

whatsapp geblokkeerd

WhatsApp, bijna iedereen gebruikt het en toch zijn er nog zoveel verbeteringen mogelijk. Dat is dan ook de reden dat we regelmatig updates zien van de app. De laatste update kan erg interessant zijn voor vele gebruikers en spaart je accu!

Extra functies in bèta van WhatsApp

WhatsApp test met grote regelmaat nieuwe functies, die eerst in bèta uitgebracht worden. Op dit moment heeft de app een programma lopen voor Android, maar helaas nog niet voor iPhone.

Los van het testen van nieuwe functies, kunnen er ook allerlei aanwijzingen voor toekomstige versies en mogelijkheden uit de code gehaald worden. Hierdoor zijn al vaker vroegtijdig functies ontdekt in de communicatie-app die later pas officieel bekend mochten worden.

Dat is ook in de laatste bètaversie van WhatsApp het geval, aldus een Twitter-account iemand die vaak nieuwe info over de populaire app heeft.

Accu besparen, hoe dan?

Maar wat gaat er dan precies veranderen waardoor er accu bespaard kan worden? Iedereen wil wel langer met zijn smartphone doen dan dat hij nu doet.

Er komt een zogenaamde dark mode aan in WhatsApp. Dit zorgt ervoor dat alle schermen van de app met een donkere achtergrondkleur worden weergegeven en los van het feit dat er veel mensen zijn dit mooi vinden, heeft het ook nog een andere functie.

Door gebruik van veel donkere kleuren, hoeven niet continu alle pixels van je smartphone geactiveerd te zijn. Dit zorgt er simpel gezegd voor dat je scherm minder hard hoeft te werken en dus minder accu verbruikt. Hierdoor kan er – afhankelijk van het gebruik – een significante verbetering in de accuduur van je smartphone gaan plaatsen vinden.

Lees ook: Zo controleer je of iemand je op WhatsApp heeft geblokkeerd

Dat wil ik, en nu?

Dan moet je toch nog even wachten helaas. Op dit moment zijn er aanwijzingen in de code van WhatsApp gevonden hiervoor, maar zijn er nog geen instellingen beschikbaar die deze mode kunnen activeren. Dit is niet nieuw overigens, dat zien we wel vaker.

Als WhatsApp besluit de donkere modus voort te zetten, dan kan het nog even duren voordat deze beschikbaar is. Logisch zou zijn als dit eerst voor Android getest wordt en vervolgens mogelijk uitgerold zal worden naar iPhones. We gaan het zien maar voor nu, nog even geduld dus…

Hieronder een concept van hoe dit eruit zou kunnen zien in de vernieuwde WhatsApp.

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...