WalkCar: deze laptop op wielen is eigenlijk een elektrisch skateboard

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Elektrische skateboards zijn niet nieuw, denk bijvoorbeeld aan de bekende Boosted Boards (ook al zijn ze failliet). Er is echter altijd ruimte voor innovatie, zo dachten de makers van de ‘WalkCar’.

WalkCar

Een elektrisch skateboard met het formaat van een 13 inch-laptop: dat is het uitgangspunt van deze ‘WalkCar’. Cocoamotors, de makers van dit bijzondere elektrische skateboard hebben zich gericht op het ontwikkelen van een bijzonder klein en toch goed werkend, stabiel skateboard en het resultaat zie je hieronder.

Via: Cocoamotors

Dit bijzondere skateboard is dus klein van formaat, waardoor er logischerwijs ook wat concessies gedaan moesten worden. Maar op het eerste gezicht lijkt. het een interessant skateboard.

Drie verschillende modi

De makers hebben drie verschillende modi in de WalkCar gestopt.

  1. Walk Assist Mode – Hierbij heb je een stevige loopsnelheid, ideaal voor gebruik binnen of juist om met een voetgangerstroom mee te gaan. De maximale snelheid is 7km/h en de actieradius 7km.
  2. Normal mode – Zoals de naam doet vermoeden, is dit de standaard-optie. Hierbij behaal je een snelheid van 10km/h en zou het skateboard ook 7km mee moeten gaan (?!).
  3. Sport mode – Deze laatste modus zorgt voor iets meer snelheid met 10km/h, maar de range is ook wel kleiner met 5km.

Deze verschillende modi bewijzen ook dat de WalkCar niet geschikt is voor grote afstanden, maar wel handig gebruikt kan worden voor kleine afstanden, of natuurlijk voor de fun. Hierbij moeten we ook nog voor de volledigheid vermelden dat de berekende actieradius op basis van een belasting van 60kg is. In de praktijk zal de range waarschijnlijk nog iets lager uitvallen.

Via: Cocoamotors

Het vermogen van de WalkCar is standaard 260W met een piekvermogen van 600W. Niet extreem spannend, maar met het formaat in gedachte blijft het een interessante manier van verplaatsen.

WalkCar kopen

De WalkCar is te koop voor 1980 dollar, een stevige prijs. Er zijn een tweetal kleuren beschikbaar: zilver en blauw. Meer info over dit laptop-skateboard kun je vinden op de website van Cocoamotors.com.


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...