Deze 3 telefoons maken gebruik van blockchaintechnologie

Wie denkt dat cryptomunten en blockchain slechts een hype zijn, heeft het mis. De koers van bitcoin en andere cryptocurrency veert weer op, en ook in de blockchainsector wordt volop geïnvesteerd en geïnnoveerd. 

De vraag naar cryptocurrency stijgt, en dat blijft bij telefoonfabrikanten ook niet onopgemerkt. Verschillende bekende fabrikanten zoals HTC en Samsung hebben een smartphone op de markt gebracht waarmee het beheren van cryptomunten nog makkelijker wordt. En wat te denken van de nog onbekende Finney van Sirin Labs? Check hier de drie beste telefoons die gebruikmaken van blockchaintechnologie. 

HTC maakt crypto beheren veilig en makkelijk

De telefoons van HTC mogen dan minder populair zijn dan die van Apple, Samsung en Huawei, voor de crypto-liefhebber is de Exodus 1S van HTC een verborgen pareltje!

De HTC Exodus 1S beschikt over een afgeschermd gedeelte waarop je jouw wachtwoorden en cryptocurrency private keys kan opslaan. Daarmee kan je dus op een veilige manier je cryptomunten bewaren. 

HTC Exodus one
Via: HTC | htcexodus.com

Gaaf is dat je ook bij verlies van je telefoon bij je coins kan komen. Met de Social Key Recovery functie ben je nooit je crypto’s kwijt. Selecteer een aantal contacten uit je lijst die je kan vertrouwen. Je HTC splitst vervolgens de back-up van jouw crypto-wallet en verstuurt deze naar jouw contacten op basis van een geheim algoritme. Na verlies van je telefoon kan je daarna altijd bij je munten komen. 

Weet je echt alles van cryptocurrency en blockchain? Dan is deze telefoon ook iets voor jou. Met de HTC Exodus 1S kan je namelijk een bitcoin full node draaien. Op die manier controleert jouw telefoon de transacties op het netwerk, en ben je volledig in het beheer van je eigen bitcoins. Je hebt wel een micro SD kaart nodig van minimaal 400GB en een stabiele internetverbinding. 

Voordeel is dat de Exodus 1S goedkoop is, je betaalt slechts 219 euro (of het equivalent daarvan in cryptocurrency). 

Samsung sinds kort ook bezig met cryptocurrency

De Samsung Galaxy S20 is de nieuwste telefoon in de bekende reeks. Deze smartphone beschikt over een aparte opslag voor gevoelige data. Denk bijvoorbeeld aan wachtwoorden, maar ook aan cryptocurrency private keys. 

Je kan een private key zien als een soort wachtwoord waarmee je toegang hebt tot je crypto’s. Samsung slaat deze data op in een beveiligde chip, afgezonderd van andere informatie op jouw telefoon. Zo hebben hackers geen kans om je gegevens buit te maken. 

Samsung Galaxy S20
Via: Samsung | samsung.com

De private keys beheer je via de meegeleverde Blockchain Keystore app. Daarmee bewaar je munten zoals bitcoin en ethereum. Deze app is trouwens nog niet officieel te gebruiken in Nederland, maar wel in Duitsland en Engeland.

 De prijs van de Samsung Galaxy S20 varieert van 720 euro tot 920 euro, afhankelijk van welk model je kiest. 

Finney, onbekende telefoon met veel potentie

De smartphonefabrikant Sirin Labs is niet de bekendste op de markt. Niet vreemd ook, aangezien ze slechts één telefoon hebben ontwikkeld. Maar wel een die het hart van menig crypto-fan sneller laat kloppen. 

De telefoon heet Finney, een verwijzing naar Hall Finney. Dat is een van de eerste computerprogrammeurs die heeft meegeholpen aan het ontwikkelen van bitcoin. 

Finney
Via: Sirin Labs | sirinlabs.com

De Finney beschikt over een aantal gave features. Zo kan je het scherm uitklappen om je cryptocurrency ontvangstadres te controleren bij het verzenden en ontvangen van transacties. Op dit afgesloten gedeelte worden ook jouw bitcoins, ethers en tokens opgeslagen. 

Ook biedt de Finney ondersteuning voor dApps, applicaties die draaien op het Ethereum netwerk. Ken je bijvoorbeeld Cryptokitties nog? Dat zijn schattige katjes die je kan verzamelen met behulp van Ethereum.  Een nadeel is het prijskaartje van de Finney, je betaalt nu omgerekend 845 euro voor deze telefoon.

Lees ook: de 14 beste crypto nieuwsbrieven


Meer gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer