5 redenen waarom je je tanden altijd verkeerd hebt gepoetst #adv

5 redenen waarom je je tanden altijd verkeerd hebt gepoetst #adv

Tanden poetsen doen we allemaal al erg lang, van kind af aan. Iedereen poetst op zijn eigen manier, maar er zijn dan ook genoeg redenen te bedenken waarom je niet goed poetst. Wij hebben er vijf voor je op een rij gezet.

1. Spierpijn van het poetsen

Ken je dat gevoel, de aanbevolen twee minuten poetsen en toch een lichte kramp in je arm of hand krijgen? Dan poets je waarschijnlijk met een ‘ouderwetse’, niet-elektrische tandenborstel. Daar zijn alternatieven voor…

2. Er blijft altijd wel iets zitten…

Vooral als je handmatig poetst, is de kans vrij groot dat er iets blijft zitten. Alle poetsbewegingen worden met de hand gedaan en het is onmogelijk om dan even grondig te zijn als bij gebruik van een elektrische tandenborstel.

3. Je komt niet overal even goed bij

Met een handtandenborstel kom je niet altijd even goed op die moeilijk te bereiken plaatsen. Hierdoor sla je wel eens een plek over, met alle gevolgen van dien op de lange termijn.

tanden-poetsen

4. Tandvlees beschadigen

Geïrriteerd tandvlees is bijzonder vervelend, maar wordt vaak door niet goed (of juist te goed) poetsen veroorzaakt. Druk je net iets te hard, dan kan het gaan bloeden, maar gelukkig zijn er hier oplossingen voor.

5. Het was gewoon niet zo leuk…

Elke dag, twee keer je tanden poetsen met die oude tandenborstel. Stop er gewoon mee, wij hebben een mooi alternatief voor je (en nog een toffe app-tip).

Oplossing: luister naar de experts

De afgelopen weken zijn wij aan de slag gegaan met een nieuwe, elektrische tandenborstel van Oral-B. De Pro 2500 om precies te zijn. Deze tandenborstel is speciaal ontwikkeld voor de man en ziet er met de stijlvolle zwarte voorkant simpelweg goed uit.

Misschien weet je nog niet dat je ze nodig hebt, maar er zijn een aantal bijzonder handige functies te vinden op deze door experts ontwikkelde tandenborstel. Zo zit er een indicator op die aangeeft als er teveel druk wordt uitgeoefend op de tandenborstel. Er zal dan een rood lampje gaan branden om dit aan te geven en zodra je weer goed poetst, zal deze weer uit gaan, superhandig. Hierdoor heb ik in ieder geval geleerd dat er toch wel momenten waren dat ik gewoonweg te hard deed poetsen.

oralb-1

Er zijn twee standen te vinden op de Oral-B Pro 2500. Eén om gewoon te poetsen, de tweede om het tandvlees te masseren die geactiveerd kan worden door twee keer op de aan/uit-knop te drukken. Hiermee kun je na het poetsen nog even lekker je tandvlees masseren en alhoewel ik hier wat sceptisch tegenover stond, gebruik ik het elke dag, heerlijk.

oral-b-pro2500-2

Nu kan ik me heel goed voorstellen dat tandenpoetsen niet je meest favoriete bezigheid is, vooral voor kinderen niet. Ook daar zijn oplossingen voor. Zo is er bijvoorbeeld de Oral-B app voor Android en iOS, de Magic Timer. Hiermee kunnen kinderen door goed en lang hun tanden te poetsen stickers verdienen. Natuurlijk volledig in Disney-stijl, dus of het nu om Frozen of Monster Inc gaat, ze staan er allemaal in.

Met de feestmaand op komst, weet ik al wat ik cadeau ga geven! Een Oral-B tandenborstel om de mensen om mij heen te laten stralen #365dagenstralen!

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo