Symfonisk: de bookshelf en lamp speaker van IKEA en Sonos

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

Een goed geluid is ongetwijfeld de belangrijkste eigenschap die een speaker kan hebben. En wie waarde hecht aan geweldig geluid uit zijn speakers, weet dat Sonos daarvoor één van de betere spelers op de markt is. En hoewel die speakers normaal gesproken niet de goedkoopste, is IKEA de samenwerking aangegaan. Het resultaat? De Symfonisk.

Muziek & design

Waar een symfonie een muziekstuk is voor een voltallig gesprek, duidt de naam van het product van een nieuwe samenwerking tussen Sonos en IKEA op een mooi nieuw stuk, waarin meerdere tonen te ‘horen’ zullen zijn. Aan de ene kant de muzikale expertise van Sonos en aan de andere kant de design competenties van IKEA.

Symphonisk Ikea Sonos
Via: IKEA

Red Dot Awards 

Of het nu gaat om een slimme speaker of hippe bluethooth-speakers, muziek en design gaan vaak goed samen. Hoewel de eerste bekendmaking van de speaker pas plaatsvindt op 8 april, zijn de speakers nu al deels te bewonderen. Dat komt omdat ze zo goed in de smaak zijn gevallen bij design experts, dat de speakers genomineerd werden, en een prijs hebben gewonnen bij de Red Dots Awards. Dit is één van de meest geroemde internationale designwedstrijden, georganiseerd in Duitsland. 

De SYMFONISK

Het gaat bij de Symfonisk om twee modellen. Daarbij kun je kiezen of je de speaker rechtovereind laat staan, om bijvoorbeeld je boeken overeind de laten staan. Ook kun je de speaker horizontaal neerleggen. Een andere optie is om de speaker vast te maken aan de muur. Hierdoor wordt de speaker een boekenplank en kun je er iets kleins zoals een vaasje opzetten. Aan de voorkant van de speaker zie je het logo van Sonos en IKEA.

Via: IKEA

Slimme speaker 

De speaker zal net als alle andere Sonos speakers te gebruiken zijn in combinatie met andere Sonos producten. Waarschijnlijk zal de speaker kunnen samenwerken met slimme assistenten zoals Alexa of Google Assistant. Hiermee kunnen gebruikers van de speaker commando’s uitspreken om bijvoorbeeld de muziek te stoppen of het volume aan te passen.

Beschikbaarheid en prijs

Hoewel er verder nog vrij weinig bekend is over de Symfonisk, is er natuurlijk druk gespeculeerd over de prijs. Terwijl Sonos bekend staat om kwalitatieve maar duurdere producten, wil IKEA juist betaalbare producten aanbieden. Of ze daarin een middenweg kunnen vinden, wordt pas echt duidelijk in augustus 2019, als SYMFONISK officieel gelanceerd wordt…

Vooralsnog zijn de volgende (aanbevolen) prijzen publiekelijk gemaakt: € 179 voor de tafellamp en € 100 voor de bookshelf lamp.


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...