Surfen zonder golven? Het kan met dit unieke surfboard!

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Surfen wordt steeds populairer. Om goed te kunnen surfen heb je natuurlijk wel golven nodig en die zijn ver te zoeken als je in de randstad woont. Hou jij van surfen? Dan hebben we goed nieuws. Met dit unieke surfboard kun je dus surfen zonder dat er golven zijn. Hoe? Dat lees je hieronder!

Surfen

Hoewel Nederland aardig wat surf-fanaten heeft, surfen deze enkel wanneer ze op vakantie zijn in bijvoorbeeld Portugal, Frankrijk of Marokko. Surfen in de Noordzee is, vanwege het gebrek aan hoge golven, nou niet echt te doen. Of misschien toch wel… Het bedrijf ‘Lift’ heeft een surfboard ontworpen waarmee je kunt surfen zonder golven. Het is een elektrisch surfboard en wordt door de ontwerpers zelf als ‘speelgoed’ omschreven.

Lift Hydrofoil Surfboards

De man achter dit surfboard is Nick Leason. Hij is logischerwijs zelf helemaal gek van surfen kwam na lang brainstormen met dit unieke idee. Het surfboard komt vooruit met behulp van een elektrische motor. De motor wordt voorzien van energie door middel van een lithium batterij. 100% elektrisch dus geen watervervuiling!

https://www.instagram.com/p/BdvMlQLFGGl/

Snelheidsduivel

Onder het surfboard bevinden zich ‘draagvleugels’ die ervoor zorgen dat je als het ware zweeft over het water. Je kunt de snelheid controleren met een draadloze afstandbediening. Met dit surfboard zal je de aandacht trekken van de hele boulevard. Je kunt snelheden halen van wel 40 kilometer per uur, maar volgens het bedrijf ga je dan wel snel door je accu heen. Wanneer je jezelf inhoudt en met maximaal 24 kilometer per uur over het water zweeft dan zal de accu een uur meegaan.

https://www.instagram.com/p/BZvwpf3FrXn/?taken-by=liftfoils

Duur geintje

Met behulp van dit surfboard kun je dus (bijna) overal surfen. Helaas is deze gadget niet voor iedereen. Je moet er namelijk aardig wat duiten voor neerleggen. Dit surfboard kost je 12.000 dollar. En als je een extra lithium batterij wilt hebben zodat je langer kunt surfen dan kost dat je nog eens 3.000 dollar. Echt goedkoop is het niet, maar dit surfboard is wel super gaaf. Je kunt de eFoil bestellen in twee verschillende formaten en deze komen in vier verschillende kleuren. Op deze website vind je meer informatie.

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...