Dit zijn de snelste elektrische steps van 2020

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

FluidFreeride Mantis

Een step koop je om jezelf eenvoudiger te verplaatsen. Voor veel mensen is het alleen nog geen goed alternatief voor de (elektrische) fiets. Dat komt vooral omdat de snelheid van de step dan te wensen overlaat. In dit artikel vertel ik je daarom welke steps jou in 2020 het snelst van A naar B brengen.

Snelheid en veiligheid

Er is een reden dat je in Nederland op een snelle elektrische fiets, scooter of motor een helm moet dragen. Bij snelheden boven de 30 kilometer per uur is blijvende schade een vaak voorkomend resultaat in het geval van een ongeval. De meeste steps die je in Nederland kunt kopen zijn ook gelimiteerd tot een snelheid van maximum 25 of 30 kilometer per uur.

De supersnelle steps in dit artikel – weliswaar niet allemaal verkrijgbaar in Nederland – behalen soms duizelingwekkende snelheden. Soms wel tot 80 kilometer per uur. Ben je van plan zo’n step te kopen, dan raden we je wel aan om zeer goed na te denken over jouw veiligheid en die van je medeweggebruikers. Een helm, bijpassende beschermende kleding en verantwoordelijk rijgedrag zijn met dit soort snelheden noodzakelijk om jezelf en anderen te beschermen. Zeker aangezien de Nederlandse fietspaden niet geschikt zijn voor dit soort immense snelheden, maar ook omdat het rijden met elektrische steps in Nederland sowieso niet altijd legaal is.


De 5 snelste steps van 2020

Hieronder zie je een opsomming van enkele van de snelste steps die je in 2020 kunt kopen. Nog niet alle steps zijn (eenvoudig) in Nederland te verkrijgen, maar we blijven dit artikel updaten wanneer dit wel het geval is.

1. Minimotors Dualtron Thunder

Met stip op 1: de snelste elektrische step die je kunt kopen in 2020. De Dualtron Thunder van het bedrijf Minimotors is de snelste step en heeft daarbij indrukwekkende specificaties.

Een topsnelheid van maar liefst 80 km/h en 5.400 Watt vermogen zorgt ervoor dat je nooit meer ergens te laat bent en zelfs sneller bent dan de elektrische scooters die je onderweg inhaalt. Sta je normaal gesproken iedere dag met je auto in de file, dan ben je voortaan wel heel erg snel op de plaats van je bestemming.

[wpsm_bigoffer post_id=”665″ offset=”” limit=””]


2. Fluidfreeride Mantis

Het iets langzamere broertje van de Dualtron Thunder is de Fluidfreeride Mantis. Deze step weet met zijn 2.000W vermogen een zeer indrukwekkende snelheid van 65 kilometer per uur te behalen. Omdat de batterijcapaciteit iets kleiner is dan de Dualtron Thunder, ligt het maximale bereik met 75 km iets lager.

Desondanks is het een indrukwekkende afstand, zeker gezien de snelheden die je met deze step kunt behalen. De kleinere batterij heeft wel een voordeel. De step weegt ‘slechts’ 30 kilogram en is dus iets beter te hanteren voor lichtere personen.

[wpsm_bigoffer post_id=”670″ offset=”” limit=””]


3. Currus NF

De Currus NF is ook een bijzonder snelle step die door veel gebruikers wordt omschreven als een “Transformer-achtige step”. Dit heeft met name te maken met de vorm van de stuurstang, die in tegenstelling tot andere steps geen ronde vorm heeft. Alsof zijn bijnaam nog niet genoeg zegt, zijn er ook nog enkele bijzonder specificaties die indrukwekkend zijn.

De step is voorzien van twee 1,8 kW elektromotoren, die de step samen 3,6 KW aan power geven. De topsnelheid van de Currus NF ligt op 70 kilometer per uur. De step heeft een normale springveer als vering, wat de step ook weer een heel ander uiterlijk geeft ten opzichte van andere steps. De 28Ah batterij zorgt ervoor dat je een maximaal bereik hebt van 120 kilometer.

Currus NF
Via: currus.fr

4. eWheels Turbowheel Lightning Plus

De eWheels Turbowheel Lightning+ is een opvallende elektrische step die een bijzonder hoge snelheid behaalt. De 2 motoren met 1200W per stuk leveren genoeg energie om de step binnen korte tijd naar een snelheid van 70 km/h te accelereren.

Er zijn twee versies beschikbaar van deze step – de Lightning en de Lightning+, waarvan de gewone versie een dubbele 1000W motor heeft. Daarvan ligt de maximale snelheid rond de 60 kilometer per uur. De batterijen bij deze twee versies van de eWheels Turbowheel Lightning bieden respectievelijk 1260 Wh en 957 Wh aan energie. De Lightning+ editie is voorzien van krachtige hydraulische remmen om ook weer snel tot stilstand te kunnen komen.


5. Boosted Rev

Hoewel de Boosted Rev niet de snelste step uit het rijtje is, is het een prima aanvulling. De step is voorzien van een 1.500W elektromotor die genoeg vermogen biedt om de step 39 km/h te laten rijden. De afstand die de step aflegt met deze snelheid is zo’n 35 kilometer. Ook geen record, maar voor de meeste mensen meer dan genoeg voor woon-werkverkeer of een pleziertochtje. Een groot voordeel is dat de Boosted Rev binnen 3 uur laden weer helemaal vol is. Zo kun je dus meerdere keren per dag de afstand van 35 kilometer afleggen.

[wpsm_bigoffer post_id=”348″ offset=”” limit=””]

Bonus: Xiaomi M365 Pro

Ben je op zoek naar een snelle step, maar wil je daar geen 2.000 euro voor betalen? In dat geval komt de Xiaomi M365 Pro waarschijnlijk het dichtst in de buurt van een snellere step. Met een topsnelheid van 25 km/h en een prijskaartje van minder dan 500 euro kom je met deze step voor een betrekkelijk laag bedrag snel vooruit. De actieradius van de step is zo’n 45 kilometer, wat voor deze prijs best indrukwekkend is.

[wpsm_bigoffer post_id=”284″ offset=”” limit=””]


Wie een écht snelle step wilt, zal flink in de buidel moeten tasten. Voor minder dan 2.000 euro is het bijna onmogelijk om een step te kopen die 60 of 70 kilometer per uur rijdt. Maar, in ruil voor zo’n prijs heb je wel een zeer uniek vervoersmiddel waar je lang plezier mee gaat beleven.

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...