Last van slechte WiFi of TV? Dit zou de reden wel eens kunnen zijn

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

We hebben steeds meer apparaten in huis en zijn dus ook steeds afhankelijker hiervan. Of het nu gaat om smarthome-apparaten, slimme speakers, smartphones laptops of andere zaken die met internet verbonden zijn: goede WiFi is essentieel. Maar er zijn kapers op de kust die storingen veroorzaken.

Storing op WiFi, tv, radio en huistelefoon

Toch is het mogelijk dat er een extra storing ontstaat op apparaten in huis zoals bijvoorbeeld WiFi, tv, radio of een thuistelefoon. Dit kan zomaar te maken hebben met LED-lampen die gebruikt worden in huis. Er gaat een onderzoek komen naar deze LED-lampen van 50 verschillende fabrikanten om te kijken in hoeverre ze een storing veroorzaken.

Dit onderzoek gaat uitgevoerd worden door het Agentschap van Telecom, waarbij er concrete aanwijzingen zijn dat deze lampen storingen veroorzaken.

Via: pixabay.com | Engin_Akyurt, CC

Hoe dan?

In 2016 vond er ook al een onderzoek plaats waarna 30 fabrikanten hun lampen moesten aanpassen. Toch zijn er nog steeds producten op de markt die niet voldoen aan de wettelijke eisen en storingen kunnen veroorzaken.

Het nieuwe onderzoek moet er dan ook voor zorgen dat de lampen die op de markt zijn gaan voldoen aan deze eisen en geen storing meer veroorzaken aan bijvoorbeeld WiFi. Vooral omdat er steeds meer verbonden apparaten zijn, mag het niet zo zijn dat verlichting hier invloed op heeft.

Via: pexels.com | Valeria Boltneva, CC

Wat kun je er zelf tegen doen?

Er zijn nog steeds veel goedkope LED-lampen te koop bij bijvoorbeeld bouwmarkten, waarvan de kwaliteit wisselend kan zijn. Zorg in ieder geval dat je zelf goede kwaliteit gloeilampen aanschaft en de kans op storingen verminderd. Natuurlijk zijn lampen belangrijk, maar ook de de fitting en bedrading zijn essentieel voor een goede werking.

Vaak zien we dat deze nog gericht zijn op de oude gloeilamp die inmiddels niet meer te koop is. Heb je een goede LED-lamp maar een oude fitting en bedrading, kan dit uiteindelijk ook tot een storing leiden.

Lees ook: Review Google WiFi: de router die het wel erg makkelijk maakt…

Via: Telegraaf


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...