De ruitenwisser van deze auto doet iets heel bijzonders op muziek

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Soms kom je van die uitvindingen tegen waarvan je niet precies weet of je er nu enthousiast van moet worden, of jezelf afvragen of mensen teveel tijd hebben. Bij deze ruitenwisser-mod voor je auto neig ik toch naar het eerste.

Standaard-ruitenwisser

De standaard-ruitenwisser heeft een paar standen: interval, normaal, snel en uit. Maar wat als je meer mogelijkheden wil hebben? Dan zul je zelf aan de slag moeten gaan.

Helaas is deze optie er niet af-fabriek, maar met een beetje geknutsel moet je er wel komen, zo bewijst de YouTuber die de uitdaging aangegaan is. Hij heeft – uiteraard – het hele proces gedocumenteerd in een video.

Ruitenwisser auto bewegen muziek
Via: Screenshot YouTube / Ian Charnas
Ruitenwisser auto bewegen muziek
Via: Screenshot YouTube / Ian Charnas

Ruitenwissers op de maat van de muziek

Veel mensen hebben muziek opstaan in de auto, maar de ruitenwissers houden geen rekening met de maat van de muziek als deze aanzet. Daar was Ian Charnas niet echt van gediend en hij is aan de slag gegaan.

Allereerst moet hij een manier zoeken om de snelheid van de ruitenwisser zelf aan te kunnen passen. Vervolgens moet dit gekoppeld worden om het ritme van de muziek te herkennen en te bewegen op de snelheid die hierdoor werd aangegeven.

Nadat er eerst een aantal minder succesvolle pogingen waren, mede doordat de hardware niet snel genoeg was, ging hij uiteindelijk voor een Raspberry Pi om de klus te klaren. Wat denk je? Ja hoor, deze deed het gewoon!

Ruitenwisser auto bewegen muziek
Via: Screenshot YouTube / Ian Charnas

Hij heeft daarnaast alles netjes weggewerkt in de auto, waarbij de elektronica en de aansturing in de kofferruimte geplaatst werd. Hij moet natuurlijk ook de proef op de som nemen en dat is precies wat je aan het einde van de video ziet.

Na het zien van de video kan ik zeggen: dit heeft totaal geen nut, maar toch heb ik ervan genoten.


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...