Ben je op zoek naar een nieuwe portemonnee of pasjeshouder, dan is er keuze genoeg. Ga je voor een traditionele versie, een smart wallet of een compact model? In deze review van de Secrid miniwallet ga ik een compact model reviewen, maar ik kan alvast verklappen: hier kun je meer mee dan je denkt!
Secrid wallet: hoe wat waar?
Secrid is begonnen in 2009 als aparte productlijn, waarbij ontwerpers Marianne van Sasse van IJsselt (Mode Academie Charles Montaigne) en René van Geer (industrieel ontwerp TUDelft) de oprichters zijn. Zij hebben in jaren voorafgaand aan Secrid een trackrecord opgebouwd op het gebied van design en verwezenlijken met de komst van de Secrid wallet een droom. Een droom om een eigen productlijn te hebben, waarbij alles van begin tot eind in Nederland gedaan wordt, dus ook de productie.
Dit laatste gebeurt in Leiden, in een sociale werkplaats waar meer dan 100 mensen werken aan de productlijn van Secrid. Hier komen alle materialen bij elkaar, zoals het leer en de schuifsystemen om hier vervolgens geassembleerd te worden. Alle Secrid-producten ontvangen hier een eigen serienummer alvorens ze gedistribueerd worden naar 45 landen.
Secrid: de producten
De Secrid-lijn bestaat uit een aantal producten zoals de cardprotector, cardslide, miniwallet, slimwallet en twinwallet. In deze review focussen we dus op de miniwallet, voor zover ik begrepen heb het populairste product van de complete serie. Met deze portemonnee is het mogelijk een aantal kaarten te bewaren, in combinatie met papiergeld en mogelijk wat kleingeld, maar daarover later meer.
Design en gebruik
De miniwallet heeft een minimalistisch uiterlijk en is verkrijgbaar in meerdere verschillende kleuren en leersoorten. Meer info over de gebruikte leersoorten en beschikbare kleuren, kun je vinden op de speciale leerpagina.
De Secrid miniwallet is aan de buitenkant erg clean en minimalistisch en kan afgesloten met een drukknipper. De slimwallet ziet er ongeveer hetzelfde uit, maar hierbij ontbreekt de knipper om alles bij elkaar te houden. Uit ervaringen van anderen begreep dat deze wel vaker openklapt zonder dat het de bedoeling is, daarom heb ik gekozen voor de miniwallet.
Na het openklappen van de miniwallet vind je binnenin de cardprotector, het hoofdonderdeel van deze portemonnee, maar daarover later meer. De binnenzijde heeft nog twee vakjes voor extra pasjes of eventueel wat kleingeld. Dit naast de plastic ‘houder’ voor het papiergeld die overigens prima zijn werk doet.
Wat betreft kleingeld ben ik wel iets minder enthousiast. Dit kun je in de vakjes doen, maar je ziet dan altijd een ‘doordruk’ aan de buitenkant van het leer. Daarnaast maakt het de portemonnee veel dikker als je wat meer kleingeld hebt, waardoor het leer weer opgerekt wordt. Daarom gebruik ik de Secrid niet voor kleingeld, dit doe ik los in mijn broekzak.
Heb je pasjes die je vaker moet scannen, zoals bijvoorbeeld een OV-chipkaart of een pasje om kantoor binnen te komen, dan kun je deze ook in één van de leren vakjes doen. Deze scant dan direct, zonder de portemonnee open te doen of de kaart eruit te halen, handig!
Waar ik wel achter ben gekomen na de Secrid miniwallet geruime tijd gebruikt te hebben is dat je er niet te vaak mee moet gaan zitten in je broekzak. Vooral als dit je achterzak is, worden de (niet scherpe) hoeken op een bepaald moment steeds verder in je broek gedrukt. Dit kan ertoe leiden dat er gaten in je broekzak komen. Dit is simpel op te lossen door er niet op te gaan zitten en hem op de tafel te leggen, of hem in bijvoorbeeld een jaszak of tas mee te nemen.
Pasjeshouder met cardprotector
De best doordachte functie van de Secrid miniwallet (en de andere producten), is de cardprotector. Hierin is ruimte voor zes pasjes zonder opstaande letters zoals bij bijvoorbeeld een creditcard. Hoeveel er voor jou precies in passen, is een kwestie van uitproberen. Persoonlijk gebruik ik er vier pasjes in die ik het vaakst nodig heb
In deze creditcardhouder worden de pasjes worden beschermd tegen skimming. Dat wil zeggen dat ze niet afgelezen kunnen worden door apparaten in de buurt. Daarom moet je OV-chipkaart of kantoorpasje ook niet hierin zitten als je deze wil gebruiken zonder hem eruit te pakken: dat werkt simpelweg niet.
Het hendeltje aan de onderzijde zorgt ervoor dat de kaarten eruit schieten als je ze nodig hebt. Vervolgens kun je de gewenste kaart eruit pakken en later weer eenvoudig terugstoppen. Ik heb de twee meest gebruikte pasjes aan de voor en achterkant gedaan, deze zijn het eenvoudigst om eruit te halen.
Vooral het mechanisme om de kaarten naar buiten te sliden, werkt erg goed. Zelf bedien ik deze altijd met mijn ringvinger om snel toegang te krijgen tot de belangrijkste pasjes.
Let op met namaak…
Zodra producten succesvol worden, zien we ook steeds meer namaak verschijnen. Deze vaak goedkopere varianten zijn van een andere kwaliteit en maken daarnaast ook nog eens inbreuk op de patenten van het originele bedrijf.
Zelf heb ik wel eens een namaak-versie, of erg goed lijkende kopie in mijn handen gehad. Toch is de kwaliteit veel lager dan het origineel. Mocht je dus een Secrid willen kopen, zorg dan dat je dit altijd doet bij een officieel verkooppunt van het Nederlandse merk.
Conclusie
De Secrid miniwallet is een bijzonder mooi ontworpen pasjehouder die erg goed in elkaar zit. Vooral de cardprotector en het mechanisme werken naar behoren en geven je het gevoel dat je een kwaliteitsproduct in handen hebt.
Met 50 euro is het geen super goedkope portemonnee, maar het bedrag meer dan waard. Wil je hem gaan gebruiken om veel kleingeld mee te nemen, dan raad ik je dat af. In alle andere gevallen: doen!
Lees ook:
- Betalingen doen met je horloge? Ik ging op pad!
- OnePlus Nord 2 review: top-middenklasser doet veel goed
Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!
Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:
01
Cortina E-lett review: kopen of beter niet?