Review Dyson Cyclone V10 Absolute: stop maar met zoeken… Dit is ‘m!

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

9.5
Aanschaffen

Als groot gadgetfan en designliefhebber vond ik het een mooie uitdaging om aan de slag te gaan met een stofzuiger. Kon dit mijn gadgethart bekoren?  Daar ben ik achter gekomen nadat ik de Dyson Cyclone V10 Absolute een tijdje heb gebruikt. Mijn bevindingen lees je in deze review.

Dyson Cyclone V10 Absolute

De Dyson Cyclone V10 Absolute, een hele mond vol, maar het is dan ook een unieke stofzuiger. Voor wie Dyson niet kent: ze weten functionaliteit en design altijd erg goed te combineren en zijn vaak een ‘inspiratie’ voor andere merken op dat gebied.

Check ook de Dyson V15 review

Dyson is groot in draadloze stofzuigers en ze zijn daar inmiddels zo goed in geworden dat ze gestopt zijn met het ontwikkelingen van stofzuigers met een snoer. De Dyson Cyclone V10 Absolute is dus het resultaat van lang onderzoek en het optimaliseren van de (digitale) motor om te zorgen dat er een goede balans is tussen actieradius (en dus accuduur) en zuigkracht. Dit is dan ook één van de onderdelen waar ik erg nieuwsgierig naar was.

Design

Natuurlijk is functionaliteit belangrijk bij een stofzuiger, maar het oog wil ook wat toch? De Dyson Cyclone V10 Absolute heeft een kenmerkend design voor het merk en is voorzien van een opvallende kleurencombinatie. Dit in combinatie met de iets grotere opvangbak voor stof en de motor-unit, is dit erg herkenbaar.

Persoonlijk ben ik fan van het design, strak, niet direct een volledige stofzuigerlook en vooral het idee dat er heel goed nagedacht is over elk detail. Dat geldt niet alleen voor de looks, maar bijvoorbeeld ook voor de manier waarop de verschillende attributen erop bevestigd moeten worden. Met de Dyson Cyclone V10 Absolute koop je dus niet alleen een functionele stofzuiger, maar ook een degelijke, premium look.

Functioneel: hoe is de zuigkracht en accu?

Hoe de stofzuiger presteert is natuurlijk nog belangrijker en daar overstijgt deze het design misschien wel. Voorheen had ik voor ‘het grote werk’ een stofzuiger met een snoer, die gebruikt werd om het hele huis te stofzuigen. Vlak nadat dit gedaan was met de oude stofzuiger, kreeg ik de Dyson binnen en was dat natuurlijk het moment om de proef op de som te nemen.

De juiste zuigmond eraan, max power aan en zuigen maar. Ik stond er versteld van wat er nog uit de trap en het tapijt kwam nadat de gewone stofzuiger er een paar uur eerder overheen was geweest. Tot zover: 1-0 voor Dyson.

De volgende keer ben ik ‘gewoon’ met de V10 aan de slag gegaan en ik moet zeggen: dit viel absoluut niet tegen. Ik ben geen extreem geoefende stofzuiger-persoon, maar ik kon erg goed uit de voeten met de Dyson. Het draaien verliep erg soepel en de zuigmond is breed genoeg om niet het gevoel te hebben dat je blijft zuigen. Daarnaast heeft de accu mij versteld doen staan. Nadat ik het hele huis gezogen had, was hij nog niet leeg, waardoor hij voor mij dus meer dan functioneel is.

De Dyson Cyclone V10 Absolute luidt een nieuw stofzuiger-tijdperk in.

Natuurlijk heb ik hem voor de grote poetsbeurt gebruikt, maar ook ‘snel tussendoor’ is de Dyson erg prettig om mee te werken. Inmiddels heb ik hem opgehangen en pak je deze dus supereenvoudig eruit om even wat dingen op te zuigen. Ik ben verkocht. De Dyson Cyclone V10 Absolute luidt een nieuw stofzuiger-tijdperk in.

Nog meer?

Jazeker! De versie die ik getest hebt heeft een hele batterij aan hulpstukken die meegeleverd worden. Zo zijn er twee zuigmonden (voor tapijt en harde vloeren) en één stuk dat zorgt dat je ook direct een (belachelijk krachtige) kruimeldief hebt. Klein handigheidje aan het kruimelzuigeropzetstuk, deze draait flexibel mee, dus kunt op elk oppervlak zuigen zonder de Dyson in gekke bochten te houden.

Het ophangsysteem is daarnaast ook erg handig, kwestie van even uitmeten en vervolgens heb je de Dyson altijd bijhand.

Nu lijkt het misschien één en al lof, maar heb maar weinig minpunten kunnen ontdekken aan deze Dyson. De prijs is zeker aan de hoge kant, dat is zeker waar, maar je krijgt er belachelijk veel voor terug.

Lees ook: Dit zijn de 7 beste robotstofzuigers van 2018 (+bonus)

Conclusie

Met de Dyson Cyclone V10 Absolute koop je een bijzonder complete en erg goede stofzuiger. Sterker nog: op dit moment zelfs het neusje van de zalm op stofzuigergebied. Ja, hij is prijzig met een adviesprijs van 499 euro voor de meest complete versie, maar je krijgt er zoveel voor terug. Nooit meer geklooi met snoeren, nooit meer oprollen, slepen en stofzuigerzakken verwisselen: gewoon een stofzuiger die erg goed werkt en vooral klaar is voor de toekomst.

Ben je bereid een budget voor je stofzuiger te reserveren waarin deze Dyson past, dan is er maar één conclusie: doen!

Dyson Cyclone V10 Absolute kopen

De Dyson Cyclone V10 Absolute kun je aanschaffen voor een adviesprijs van 499 euro, onder andere bij Coolblue.

Pluspunten
Bijzonder goede zuigkracht
Goed wendbaar
Handig ophang-systeem
Goede accuduur
Mooi design
Veel meegeleverde accessoires
Minpunten
Duur in aanschaf
9.5
Aanschaffen

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...