Dit zijn de 7 beste robotstofzuigers van 2022 (+bonus)

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

In een wereld waar alles steeds slimmer wordt, geldt dat ook zeker voor je huis. Vandaag kijken we naar robotstofzuigers: waar moet je op letten en vooral welke zijn de beste van dit moment. Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

In vogelvlucht: dit zijn de beste robotstofzuigers van dit moment

We hebben heel veel informatie voor je in dit artikel, maar ook alvast een overzicht van de beste robotstofzuigers van dit moment. Zoek je meer info over robotstofzuigers, of over de producten zelf, scroll dan verder naar beneden.

€165,99
€169,99
Voorraad: ✔️
Bol.com
€199,00
Voorraad: ❌
Coolblue.nl
€226,00
Voorraad: ❌
Coolblue.nl
€139,89
€166,00
Voorraad: ❌
Bol.com
€529,00
€799,00
Voorraad: ❌
Coolblue.nl
€412,81
Voorraad: ❌
Bol.com

Robot stofzuigers: wat kun je ermee?

De kans is groot dat als je dit leest, je waarschijnlijk op zoek bent naar een robotstofzuiger om het leven makkelijker te maken, dus je weet vast al wat hij doet. Toch wil het nog even kort aanstippen.

Een robotstofzuiger kan volautomatisch een ruimte of verdieping stofzuigen, waarna hij terugkeert naar zijn basisstation. Er zijn verschillende modellen in verschillende prijsklassen die elk hun eigen functies en mogelijkheden hebben. Zo zijn er robotstofzuigers met app, maar ook met ‘ouderwetse’ bediening en dus zonder app. In de beste robot stofzuigers die wij hebben samengesteld, zitten veel verschillende types met meerdere mogelijkheden.

Voordelen robot stofzuiger

[su_list icon=”icon: check” icon_color=”#24c612″]

  • Gemak: kwestie van aanzetten of inplannen
  • Geen wisselingen meer van stopcontacten
  • Tijd om andere dingen te doen in huis
  • Knap staaltje techniek en schoonmaken in één: win-win
  • Modellen voor elk soort vloertype

[/su_list]

Nadelen robot stofzuiger

[su_list icon=”icon: close” icon_color=”#c61234″]

  • Komt niet op 100% van de plekken die je graag zou willen
  • Soms een flinke investering
  • Gewone stofzuiger kan nog niet de deur uit

[/su_list]

Kan de gewone stofzuiger nu de deur uit?

We kunnen hier een heel lang betoog gaan houden, maar de korte versie: NEE! Je ‘gewone’ stofzuiger kun je nog niet weg doen om een aantal eenvoudige redenen. De robotstofzuiger kan veel, maar nog niet alles. Zo kan deze bijvoorbeeld geen auto’s, trappen en lampenkappen stofzuigen. Dus daar heb je altijd een gewone stofzuiger bij nodig.

Daarnaast wil je bepaalde stukken misschien zelf schoonmaken of heeft jouw model robotstofzuiger niet de mogelijkheid goed in hoekjes te komen. Er zijn dus genoeg redenen te bedenken waar je jouw zuiger nog niet de deur uit kun te doen. Recent hebben wij de Dyson Cyclone V10 Absolute getest, zeker een aanrader.

Waar moet je op letten bij het kopen van een robot stofzuiger

Zoals eerder aangegeven: deze slimme stofzuigers zijn er in vele soorten en maten en dat merk je ook als je je aan het oriënteren bent op een aankoop.

Zoals bij elk product zijn er grote verschillen in kwaliteit en mogelijkheden, daarom is het goed vooraf je budget te bepalen. Dingen waar je op moet letten zijn onder andere de bouwkwaliteit en het bedieningsgemak. Vaak zien we dat de duurdere modellen net iets beter in elkaar zitten en van hoogwaardigere materialen gemaakt zijn. Dat wil dus zeggen dat er stofzuigers zijn die van plastic gemaakt zijn en vooral ook zo aanvoelen, maar ook betere kwaliteit.

Verder is het goed aandacht te besteden aan de mogelijkheden: is deze bijvoorbeeld geschikt voor dierenharen of is deze anti-allergeen. Het is voor iedereen verschillend wat er nu precies nodig is. Hierbij dien je uiteraard uit te gaan van je (toekomstige) situatie.

Daarnaast zijn er verschillende manieren van navigeren, die elk hun voor- en of nadeel hebben. Hierbij kun je kiezen voor bijvoorbeeld een laser, plafondherkenning en zelfs een GPS-chip. Hier hoef je overigens niet teveel rekening mee te houden, maar wel goed om te weten welke je koopt.

> Bekijk alle robotstofzuigers tot 200 euro

> Bekijk robotstofzuigers tussen 200 en 400 euro

> Bekijk robotstofzuigers boven de 400 euro

Hoogte, opvang en dweilen

Los van de verschillende vormen, is ook de hoogte een onderdeel waar je goed op moet letten bij het aanschaffen van een robot stofzuiger. Heb je bijvoorbeeld veel kasten, dressoirs of andere meubels in huis staan en wil je ook graag dat de robotstofzuiger hieronder door kan en dus kan schoonmaken, dan moet je deze eerst opmeten voordat je een beslissing neemt. Er zijn namelijk verschillende hoogtes verkrijgbaar.

Daarnaast is ook de grootte van de opvangbak een aandachtspuntje. Heb je een grote ruimte die je ermee wil schoonmaken of verwacht je dat er veel stof en haren opgezogen zal worden, bekijken dan ook de grootte van de opvangbak. Het zou zonde zijn als je thuis komt en de helft is maar gedaan omdat de opvangbak van de robot stofzuiger vol is.

Los van de bovengenoemde zaken die op het zuigen van toepassing zijn, heb je ook nog mogelijkheden om te dweilen op bepaalde modellen. Ga na of je dit wenselijk vindt en kies er dan voor om dit al dan niet als aankoopbeslissing mee te laten wegen.

Grote verschillen

Er zijn veel verschillende modellen verkrijgbaar, variërend van relatief goedkoop (100 euro) tot een flinke investering van bijna 1000 euro. Natuurlijk heb je je budget al bepaald, dus probeer je daar ook aan te houden.

Uit ervaring kan ik vertellen dat er grote verschillen zijn tussen de verschillende modellen. Waar ik eerst een goedkoop exemplaar heb gekocht, kwam ik van een koude kermis thuis en heb ik uiteindelijk voor een beter, duurder model  gekozen. Dus ook hierbij geldt: goedkoop kan duurkoop zijn.

De beste robot stofzuiger van 2020

‘Beste’ is natuurlijk een relatief begrip, maar toch heb ik een voorkeurslijstje gemaakt van robot stofzuigers die je het beste kunt kopen in 2018. Dit is deels op basis van eigen ervaring en deels op basis van andere en research online. Daarmee hoop ik je zo goed mogelijk te helpen een robotstofzuiger te kopen die bij jou past.

[su_divider top=”no” divider_color=”#dfdada” size=”1″]

1. Blaupunkt Bluebot XSmart VCBB1XS (379 euro)

De Blaupunkt Bluebot XSmart VCBB1XS is één van de best beoordeelde robot stofzuigers in zijn klasse en kan bediend worden via een app. Daarnaast wordt deze beoordeeld als een stofzuiger die heel goed schoon kan maken en ook nog eens efficiënt te werk gaat. Deze Bluebox XS Smart kan ook nog eens dweilen en is daarmee een complete robotstofzuiger.

[su_divider top=”no” divider_color=”#dfdada” size=”1″]

2. iRobot Roomba 960 (649 euro)

Als je robotstofzuiger zegt, zeg je vaak iRobot. Dit is een voorloper op het gebied van deze slimme stofzuigers en in dit rijtje hoort dan ook minstens één (maar eigenlijk twee) modellen te staan van deze fabrikant. De iRobot Roomba 960 bedien je niet alleen met een app, maar zijn schoonmaakkwaliteiten zijn ook erg goed. Daarnaast stel je eenvoudig een schoonmaakplan in en is deze ook erg geschikt voor huisdieren.

€529,00
€799,00
Voorraad: ❌
Coolblue.nl
€412,81
Voorraad: ❌
Bol.com

[su_divider top=”no” divider_color=”#dfdada” size=”1″]

3. Eufy Robovac 11S (199 euro)

Wil je minder uitgeven aan een robotstofzuiger, dan is de Eufy Robovac 11S een goede optie. Hier heb je geen mogelijkheid om te bedienen met een app, maar er wordt wel een afstandsbediening meegeleverd, waardoor je hem dus ook van een afstandje kunt activeren. Dus voor een kleiner budget, koop je met de Robovac 11S een stofzuiger met een goede prijs- kwaliteitverhouding.

€165,99
€169,99
Voorraad: ✔️
Bol.com
€199,00
Voorraad: ❌
Coolblue.nl

[su_divider top=”no” divider_color=”#dfdada” size=”1″]

4. iRobot Roomba 605 (227 euro)

Zoals ik eerder al aangaf is iRobot één van de bekendste merken op robotstofzuiger-gebied en daarom hebben we dit ‘goedkopere’ model ook een plaatsen gegeven. Ook al is hij niet te programmeren en is deze niet met app te bedienen, toch maakt deze erg goed schoon en is hij ook geschikt voor dierenharen. Daarnaast is deze – vooral voor een iRobot erg goed geprijsd.

€226,00
Voorraad: ❌
Coolblue.nl
€139,89
€166,00
Voorraad: ❌
Bol.com

[su_divider top=”no” divider_color=”#dfdada” size=”1″]

5. Dirt Devil M612 Spider 2.0 (120 euro)

Ben je op zoek naar een bijzonder betaalbaar model, dan is deze Dirt Devil M612 2.0 een goede optie. Nee, hij heeft geen extreem uitgebreide opties of de mogelijkheid om in te stellen via een app, maar schoonmaken kan hij zeker wel. Ben je op zoek naar een robotstofzuiger om wat minder vaak zelf te hoeven zuigen of even snel door de kamer te gaan als je weg bent, dan is deze Dirtdevil een goede keuze die ook nog goed is voor jouw portemonnee.

[su_divider top=”no” divider_color=”#dfdada” size=”1″]

6. Neato Botvac D5 connected (548 euro)

Neato staat bekend hele goede robotstofzuigers te maken en ze hebben dan ook een afwijkende vorm. Hierdoor kunnen ze goed in alle hoeken komen ten opzichte van een rond model. Hiermee kun je ook via de app bedienen en een plan maken om alles schoon te maken. Een topmodel voor een eerlijke prijs.

[su_divider top=”no” divider_color=”#dfdada” size=”1″]

7. Blaupunkt Bluebot XEasy VCCB1XE (279 euro)

Deze middenklasser sluit ons reguliere lijstje af en dat is dan ook niet voor niets. Voor een kleine 300 euro koop je een stofzuiger die je via de app kunt bedienen en ook nog de nodige schoonmaakkracht heeft, ideaal.

[su_divider top=”no” divider_color=”#dfdada” size=”1″]

Extra tip: Xiaomi Roborock S50 (~400 euro)

Wil jij het wat verder buiten Nederland zoeken, dan is deze Roborock S50 een zeer goede optie. Dit is één van de modellen waar ik zelf erg goede ervaringen mee heb en zorgt voor een bijzonder schoon resultaat. Ook al dien je hem in China te bestellen, dat kan gerust via onderstaande webshop (hier heb ik hem zelf ook besteld). Dus ben je op zoek naar een topklasse apparaat, dat bijzonder goed zijn werk doet en wil je hem niet morgen in huis hebben, dan is deze Roborock S50 van Xiaomi een bijzonder goede keuze.

[su_divider top=”no” divider_color=”#dfdada” size=”1″]

Bonus 1: Beste robotstofzuigers onder de 200 euro

Natuurlijk hebben we geprobeerd een zo compleet mogelijk beeld te geven hierboven, maar toch hebben we ook nog een aantal stofzuigers voor je op een rij gezet op basis van prijs.

> Bekijk alle robotstofzuigers tot 200 euro

Bonus 2: Beste robotstofzuigers onder de 400 euro

Heb je een iets groter budget, dan kun je kiezen voor een hogere prijsklassen. Daarom hieronder een link naar alle stofzuigers die meer dan 200 euro kosten, maar minder dan 400 euro.

> Bekijk robotstofzuigers tussen 200 en 400 euro

Bonus 3: Beste robotstofzuigers boven de 400 euro

Heb je een wat groter budget, dan kun je hier je hart ophalen. Met een budget van > 400 euro koop je over het algemeen een heel erg goede stofzuiger waar je lange tijd mee vooruit kunt.

> Bekijk robotstofzuigers boven de 400 euro

Hiermee hoop ik een compleet overzicht gegeven te hebben over robotstofzuigers, de mogelijkheden en natuurlijk degene die ik aan zou raden. Hopelijk maakt dit je keuze eenvoudiger!

Wij wensen je veel succes met je keuze en heel veel plezier met de beste draadloze stofzuiger voor jou!

Lees ook:

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...