Kruimeldief kopen: tips en de 5 beste kruimeldieven

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

TurboTronic LUX400

Kruimels op en naast de bank, water morsen op de vloer. Het komt vaker voor dan je zou willen. Maar in plaats van een enorme stofzuiger of een vaatdoekje te pakken, is een kruimeldief nog een derde optie. Ik laat je zien welke kruimeldieven het beste zijn voor in jouw huis.

Kruimeldieven; handige aanvulling voor in huis

Een kruimeldief lijkt misschien een beetje een luxeproduct. Je kan natuurlijk ook op een andere manier je kruimels of voedselresten verwijderen. Maar het handige van een kruimeldief is dat je hem vrijwel overal kwijt kunt.

Dit zijn de beste kruimeldieven

Met een zeer handzaam formaat is het enorm handig om hem bijvoorbeeld aan de muur te monteren, of in een gootsteenkastje te leggen. Altijd klaar om direct ingezet te worden, kan een kruimeldief zo veel tijd en moeite besparen. Maar wat zijn de beste kruimeldieven die je tegenwoordig kunt kopen? Hieronder een top 5 van de beste kruimeldieven van het moment.

Lees ook: Dit zijn de 7 beste robotstofzuigers

1

TurboTronic LUX400

Onze favoriet
TurboTronic LUX400
Via: bol.com
Bekijk de actuele prijs voor de TurboTronic LUX400

De TurboTronic LUX400 is een goedkope kruimeldief die niet alleen kruimels opruimt, maar ook met vloeistoffen kan omgaan.

Het apparaat komt daardoor zeer goed van pas in keukens of eetkamers waar veel gegeten of gedronken wordt. De maximale gebruiksduur is 20 minuten.

2

Black+Dekker DVA325B

Black + Dekker DVA325B

De Black+Dekker kruimeldief is een handige en vooral ergonomische mini-stofzuiger. Dankzij de lange en brede zuigmond hoef je niet meer zo ver te bukken om alle vuiligheid op te ruimen, en kunnen ook grotere stukken vuil worden opgezogen, zoals kattenbakkorrels. 

Bekijk de actuele prijs voor de Black+Dekker DVA325B
3

Cecotec Extreme Suction

Cecotec Extreme Suction
Bekijk de actuele prijs voor de Cecotec Extreme Suction

De Cecotec Extreme Suction is een kruimeldief die zowel vaste als vloeibare dingen kan opzuigen. Dankzij de vijf meegeleverde opzetstukken kun je overal in huis of zelfs je auto eenvoudig stofzuigen, zonder al teveel moeite. De batterij gaat maar liefst 25 minuten mee op één keer laden.

4

Philips Kruimelzuiger FC6149/01

Philips kruimelzuiger
Via: bol.com
Bekijk de actuele prijs voor de Philips Kruimelzuiger FC6149/01

Philips biedt met deze kruimelzuiger een zeer handzaam apparaat dat je overal kunt gebruiken. Hoewel de gebruiksduur van 11 minuten niet indrukwekkend is, kan je met 22W aan power toch snel kleine oppervlakken schoon krijgen. Met een gewicht van net iets meer dan 2 kg is de kruimeldief zelf ook nog behoorlijk handzaam.

5

Princess Turbo Tiger Compact

Princess Compact Tiger
Via: bol.com
Bekijk de actuele prijs voor de Princess Turbo Tiger Compact

De Princess Turbo Tiger Compact is een handige mini-stofzuiger die alle kruimels in huis met gemak weghaalt. Dat komt grotendeels door het setje meegeleverde opzetstukken. Met een snoer van 5 meter kom je nooit lengte tekort en kun je alles eenvoudig bereiken.

Hoe kies je de beste kruimeldief?

In principe is het kiezen van een kruimeldief niet moeilijk. Ze doen namelijk allemaal precies hetzelfde. Maar, niet allemaal even goed, of op de manier zoals jij het graag zou zien. Waar moet je bijvoorbeeld op letten wanneer je een kruimeldief koopt?

Nat of alleen droog?

Vroeger kon een stofzuiger direct kapot gaan als je er water mee opzoog. Nu zijn er zelfs kruimeldieven die ervoor gemaakt zijn om dat te kunnen. Wel moet je er dan rekening mee houden dat je stofreservoir soms wel snel vies kan worden, dus moet je iets sneller het reservoir schoonmaken om schimmel te voorkomen.

Stofreservoir

De stofreservoirs in dit artikel zijn allemaal vrij groot. Maar er zijn ook exemplaren met meer of minder ruimte. Heb je huisdieren en moet je vaak haren opzuigen, dan is het fijner om een kruimeldief te hebben met een opvangbak met 0,6 liter dan slechts 0,25 liter. Minder vaak het bakje legen zorgt dat het gebruik van het apparaat nog eenvoudiger wordt. En dat is uiteindelijk waar je een kruimelstofzuiger voor koopt.

Gebruiksduur

Ca. 90% van de kruimeldieven zijn draadloos. Dat betekent dat ze voorzien worden van stroom door een batterij. Niet alle fabrikanten stoppen een goede batterij in de kruimeldief. Zo staan er alleen in dit artikel al kruimeldieven die een batterijduur tussen de 11 en 26 minuten hebben.

De beste heeft dus bijna tweeënhalf keer zoveel batterij als de minste. Omdat de kruimeldieven een behoorlijk lange laadtijd hebben van soms meer dan 12 uur, is het goed om de bepalen hoe vaak je het apparaat wilt gebruiken.

Kruimeldief kopen: wat is jouw favoriet?

Het is duidelijk dat kruimeldieven een flinke ontwikkeling hebben doorgemaakt in de afgelopen jaren. Heb jij al een favoriet? Laat het ons weten in een reactie!

Lees ook:


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...