Kruimeldief kopen: tips en de 5 beste kruimeldieven

TurboTronic LUX400

Kruimels op en naast de bank, water morsen op de vloer. Het komt vaker voor dan je zou willen. Maar in plaats van een enorme stofzuiger of een vaatdoekje te pakken, is een kruimeldief nog een derde optie. Ik laat je zien welke kruimeldieven het beste zijn voor in jouw huis.

Beste koop

TurboTronic LUX400

Ergonomisch

Black+Dekker DVA325B

Grote batterij

Cecotec Extreme Suction

Kruimeldieven; handige aanvulling voor in huis

Een kruimeldief lijkt misschien een beetje een luxeproduct. Je kan natuurlijk ook op een andere manier je kruimels of voedselresten verwijderen. Maar het handige van een kruimeldief is dat je hem vrijwel overal kwijt kunt. Met een zeer handzaam formaat is het enorm handig om hem bijvoorbeeld aan de muur te monteren, of in een gootsteenkastje te leggen. Altijd klaar om direct ingezet te worden, kan een kruimeldief zo veel tijd en moeite besparen.

Lees ook: Dit zijn de 7 beste robotstofzuigers

Maar wat zijn de beste kruimeldieven die je tegenwoordig kunt kopen? Hieronder een top 5 van de beste kruimeldieven van het moment.

  Beste keuze

De TurboTronic LUX400 is een goedkope kruimeldief die niet alleen kruimels opruimt, maar ook met vloeistoffen kan omgaan. Het apparaat komt daardoor zeer goed van pas in keukens of eetkamers waar veel gegeten of gedronken wordt. De maximale gebruiksduur is 20 minuten.

Belangrijkste kenmerken

Geschikt voor vloeistoffen

Max. 20 min. te gebruiken

500 ml stofreservoir

  Ergonomisch

De Black+Dekker kruimeldief is een handige en vooral ergonomische mini-stofzuiger. Dankzij de lange en brede zuigmond hoef je niet meer zo ver te bukken om alle vuiligheid op te ruimen, en kunnen ook grotere stukken vuil worden opgezogen, zoals kattenbakkorrels. 

Belangrijkste kenmerken

Stofreservoir van 0,5 l

Max. 16 min. te gebruiken

  Grote batterij

De Cecotec Extreme Suction is een kruimeldief die zowel vaste als vloeibare dingen kan opzuigen. Dankzij de vijf meegeleverde opzetstukken kun je overal in huis of zelfs je auto eenvoudig stofzuigen, zonder al teveel moeite. De batterij gaat maar liefst 25 minuten mee op één keer laden.

Belangrijkste kenmerken

Max. 25 minuten te gebruiken

Zuigt vast en vloeibaar op

500 ml stofreservoir

5 kopstukken, o.a. voor huisdierharen

Philips biedt met deze kruimelzuiger een zeer handzaam apparaat dat je overal kunt gebruiken. Hoewel de gebruiksduur van 11 minuten niet indrukwekkend is, kan je met 22W aan power toch snel kleine oppervlakken schoon krijgen. Met een gewicht van net iets meer dan 2 kg is de kruimeldief zelf ook nog behoorlijk handzaam.

Belangrijkste kenmerken

Max. 11 minuten te gebruiken

500 ml stofreservoir

5 extra mondstukken

De Princess Turbo Tiger Compact is een handige mini-stofzuiger die alle kruimels in huis met gemak weghaalt. Dat komt grotendeels door het setje meegeleverde opzetstukken. Met een snoer van 5 meter kom je nooit lengte tekort en kun je alles eenvoudig bereiken.

Belangrijkste kenmerken

Niet draadloos

500 ml stofreservoir

Enorme zuigkracht

Inclusief schouderriem

Hoe kies je de beste kruimeldief?

In principe is het kiezen van een kruimeldief niet moeilijk. Ze doen namelijk allemaal precies hetzelfde. Maar, niet allemaal even goed, of op de manier zoals jij het graag zou zien. Waar moet je bijvoorbeeld op letten wanneer je een kruimeldief koopt?

Nat of alleen droog?

Vroeger kon een stofzuiger direct kapot gaan als je er water mee opzoog. Nu zijn er zelfs kruimeldieven die ervoor gemaakt zijn om dat te kunnen. Wel moet je er dan rekening mee houden dat je stofreservoir soms wel snel vies kan worden, dus moet je iets sneller het reservoir schoonmaken om schimmel te voorkomen.

Stofreservoir

De stofreservoirs in dit artikel zijn allemaal vrij groot. Maar er zijn ook exemplaren met meer of minder ruimte. Heb je huisdieren en moet je vaak haren opzuigen, dan is het fijner om een kruimeldief te hebben met een opvangbak met 0,6 liter dan slechts 0,25 liter. Minder vaak het bakje legen zorgt dat het gebruik van het apparaat nog eenvoudiger wordt. En dat is uiteindelijk waar je een kruimelstofzuiger voor koopt.

Gebruiksduur

Ca. 90% van de kruimeldieven zijn draadloos. Dat betekent dat ze voorzien worden van stroom door een batterij. Niet alle fabrikanten stoppen een goede batterij in de kruimeldief. Zo staan er alleen in dit artikel al kruimeldieven die een batterijduur tussen de 11 en 26 minuten hebben. De beste heeft dus bijna tweeënhalf keer zoveel batterij als de minste. Omdat de kruimeldieven een behoorlijk lange laadtijd hebben van soms meer dan 12 uur, is het goed om de bepalen hoe vaak je het apparaat wilt gebruiken.


Het is duidelijk dat kruimeldieven een flinke ontwikkeling hebben doorgemaakt in de afgelopen jaren. Heb jij al een favoriet?


Meer gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo