Beste steelstofzuiger kopen? Dit zijn de 6 populairste modellen

Door

Arie Vogelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Ben jij op zoek naar de beste steelstofzuiger van dit moment? Dan maak je een verstandige keus. Steeds meer mensen stappen over van hun normale stofzuiger naar een steelstofzuiger omdat dit model dynamischer en handiger in gebruik is.

Om je op weg te helpen in de enorme keuze aan kwalitatief hoogstaande steelstofzuigers, hebben wij na uitgebreid onderzoek een top 6 met de beste steelstofzuigers van dit moment samengesteld.

Na afloop van dit artikel weet jij welke zes steelstofzuigers het populairst zijn, over welke functionaliteiten zij beschikken en welke van deze apparaten het beste bij jouw woning past.

Onze aanrader
1
Dyson V15 Detect Absolute 300x300

Dyson V15 Detect Absolute

Krachtig, slim en met geautomatiseerde zuigmond. Deze V15 van Dyson is de absolute kampioen onder de steelstofzuigers.
Gemotoriseerde combizuigmond
LCD-scherm met alle benodigde informatie
Groene laser om stofdeeltjes beter zichtbaar te maken
9.5
UITSTEKEND
Beste prijs/kwaliteit
2
Philips SpeedPro Max series 8000 300x300

Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01

Een ongeëvenaarde accuduur en perfect geschikt voor dierenharen. Deze steelstofzuiger is ideaal voor huishoudens waarin actief wordt geleefd.
Zuigmond is voorzien van LED-verlichting
Accuduur tot wel 70 minuten
Bovengemiddelde zuigkracht met PowerCyclone-motor
9.0
UITSTEKEND
3
Dyson V11 Absolute Extra 300x300

Dyson V11 Absolute Extra

Een krachtige draadloze Dyson steelstofzuiger met een multifunctionele vloerzuigmond voor alle vloeroppervlakten.
Geschikt voor alle vloeroppervlakten
Accuduur tot wel 60 minuten
Voorzien van LCD-scherm voor gebruikersinzicht
8.5
ZEER GOED
Scherp geprijsd
4
Dyson V8 Absolute + 300x300

Dyson V8 Absolute +

Geweldige reviews, een krachtige V8-motor en een turboborstel die geen enkele moeite heeft met laag- of hoogpolig tapijt.
Ideaal voor tapijtvloeren
Goed voor 40 minuten stofzuigen
Verlichte kierenzuiger zodat je geen stof mist
8.5
ZEER GOED
5
Rowenta Air Force Flex 560 RH9474 300x300

Rowenta Air Force Flex 560 RH9474

Een geweldige steelstofzuiger met een flexibele knik in het midden, zodat je ook onder de bank en ander meubilair kunt zuigen.
Flexibele stofzuiger voor extra bereik
Up-top-borstel maakt het mogelijk op kast te stofzuigen
Zuigmond is voorzien van LED-verlichting
8.0
GOED
6
Bosch Unlimited Serie 6 BCS61BAT2 300x300

Bosch Unlimited Serie 6 BCS61BAT2

De Bosch Unlimited bevat twee accu’s zodat je het huishouden gewoon kunt voortzetten wanneer een van de twee leeg is. Ideaal voor het grovere huishoudwerk.
Beschikt over verwisselbare accu’s
Bevat kruimelzuiger die je los kunt koppelen
Krachtige stofzuiger voor alle oppervlaktes
7.5
GOED

Hier moet je op letten als je een steelstofzuiger koopt

Wanneer je een steelstofzuiger wilt aanschaffen, is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Want alleen naar prijs kijken is niet genoeg. Wij bieden je daarom een handig overzicht van de belangrijkste criteria om je keuze op te baseren.

Steelstofzuiger met of zonder snoer

Een aantal jaar geleden waren onbedrade steelstofzuigers nog een regelrechte ramp. Ze gingen amper 15 minuten mee en misten de zuigkracht die nodig is om je huis écht schoon te krijgen. Vooral voor vloerbedekking was de steelstofzuiger vroeger ongeschikt. Vandaag de dag is dat probleem echter verholpen. De accu’s van draadloze steelstofzuigers zijn sterker dan ooit en kunnen lang genoeg mee om je volledige huis te reinigen. Zelfs als je twee verdiepingen hebt.

Toch is de draadloze steelstofzuiger niet geschikt voor iedereen. Zo zijn er mensen met een huis vol tapijt of een woning met een groot woonoppervlak. In zo’n geval moet je goed nadenken of een onbedrade stofzuiger wel een verstandig idee is.

Wij raden je niettemin aan om, wanneer het kan, voor een onbedrade versie te gaan. Dit is echt een stuk handiger wanneer je regelmatig het huishouden doet. Je struikelt immers niet meer over snoeren en hoeft ook niet steeds van stopcontact te wisselen.

Type woningBedraadOnbedraad
Een eengezinswoning met vloerbedekkingX
Een kleine woning, studentenkamer of appartementX
Een eengezinswoning met laminaat of pvcX
Een woning met een zolder waar je elke week stofzuigt X

Accuduur steelstofzuiger

Omdat de kans groot is dat je voor een draadloze variant zult kiezen, is het belangrijk dat je in gedachten houdt dat de ene accu de andere niet is. Zo gaat de batterij van een budgetstofzuiger minder lang mee dan een duurdere variant.

En blijkt dit niet het geval, dan is het meestal zo dat de budgetvariant een zwakkere zuigkracht heeft. Dat is voor laminaat of pvc niet zo erg, maar voor tapijt is dit een heuse beperking. Omdat veel woningen een trap hebben die met tapijt is bedekt, levert dit een hoop onnodig gedoe op.

Steelstofzuiger op laminaat
Afbeelding door Anete Lusina | Pexels

Heb je geen tapijt in huis? En is je huis niet al te groot? Dan is het over het algemeen niet nodig om een Dyson steelstofzuiger of een ander premium merk aan te schaffen.

In zo’n geval volstaat het om te kiezen voor bijvoorbeeld een Bosch. Hieronder laten we jou de specs van diverse steelstofzuigers zien. Zodoende kun je zelf kiezen welk apparaat het beste past bij de vloeren van jouw woning.

1

Dyson V15 Detect Absolute

REVIEWKAMPIOEN
Dyson V15 Detect Absolute 600x300
Bekijk de actuele prijs voor de Dyson V15 Detect Absolute
Krachtig, slim en met automatische zuigkracht. Deze V15 van Dyson is de absolute kampioen onder de steelstofzuigers.

Hij is krachtig, geschikt voor elke vloer en ook nog eens smart. Deze Dyson V15 Detect Absolute is dé steelstofzuiger van dit moment.

Daar zijn niet alleen consumenten, maar ook experts het mee eens. Wij gaan daar dan ook graag in mee. We behaalden met geen enkele steelstofzuiger namelijk zo’n indrukwekkend resultaat als met deze Dyson.

Lees ook: review Dyson V15, kopen of beter niet?

Het grootste voordeel vonden wij de groene laser waardoor je werkelijk elk stofdeeltje ziet liggen dat je normaal over het hoofd ziet. Deze functie is vooral ideaal voor mensen met een stofallergie. Zo weet je immers zeker dat je vloer écht stofvrij is.

Een ander voordeel is de zuigmond. Die is namelijk gemotoriseerd en smart, waardoor ‘ie de zuigkracht automatisch aanpast op de vloer waar je aan het stofzuigen bent.

Pluspunten
 • Lange accuduur van 60 minuten
 • Automatische gemotoriseerde zuigmond
 • Voorzien van LCD-scherm met informatie
 • Groene laser om geen stofdeeltjes te missen
Minpunten
 • Vrij luid door geluidsniveau van 73 decibel
2

<strong>Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01</strong>

BESTE PRIJS/KWALITEIT
Philips SpeedPro Max series 8000 300x600
Bekijk de actuele prijs voor de Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01
Een ongeëvenaarde accuduur en perfect geschikt voor dierenharen. Deze steelstofzuiger is ideaal voor huishoudens waar actief wordt geleefd.

Veelzijdig, eenvoudig en bijzonder krachtig. Dat is de beste samenvatting van deze Philips steelstofzuiger. Met dit apparaat weet je zeker dat je een alleskunner in huis haalt met voldoende power om elk vloeroppervlak te reinigen.

Wij raden deze steelstofzuiger vooral aan aan mensen die relatief veel tijd besteden aan stofzuigen. Bijvoorbeeld omdat ze een hond of een kat hebben. Met deze steelstofzuiger voorzien van LED-verlichting weet je zeker dat je geen haar of stofplooi meer over het hoofd ziet.

Pluspunten
 • Gebruiksduur van maar liefst 70 minuten
 • Voorzien van LED-verlichting
 • Bovengemiddelde zuigkracht dankzij PowerCyclone-10 motor
 • Ideaal voor mensen met huisdieren
Minpunten
 • Klein stofreservoir
 • Lawaaierig met 84 decibel
3

Dyson V11 Absolute Extra

ALLESKUNNER
Dyson V11 Absolute Extra 300x600
Bekijk de actuele prijs voor de Dyson V11 Absolute Extra
Een krachtige draadloze Dyson steelstofzuiger met een multifunctionele vloerzuigmond voor alle vloeroppervlakten.

Draadloos, krachtig en met een geweldige zuigkracht. Deze Dyson V11 is ideaal voor het grondige reinigingswerk. En daar gaat de fabrikant ver in, want tegen een stevige meerprijs is het mogelijk om deze Dyson te kopen met een dubbele accuduur en een premium oplaadstation.

Wil jij 60 minuten kunnen stofzuigen, ongeacht welk vloeroppervlak je wilt reinigen? En wil je optimaal inzicht in gebruikersstatistieken dankzij een ingebouwd LCD-scherm? Dan is deze krachtige Dyson V11 met Torque Drive stofzuigerborstel een keuze waar je geen spijt van krijgt.

Pluspunten
 • Lange accuduur voor intensief gebruik
 • Geschikt voor alle vloeren, ook tapijt
 • Voorzien van een gemotoriseerde stofzuigerborstel met slimme functie
Minpunten
 • Maakt redelijk veel lawaai met 82 decibel
 • Niet voor iedereen betaalbaar
4

Dyson V8 Absolute +

SCHERP GEPRIJSD
Dyson V8 Absolute + 300x600
Bekijk de actuele prijs voor de Dyson V8 Absolute +
Geweldige reviews, een krachtige V8-motor en een turboborstel die geen enkele moeite heeft met laag- of hoogpolig tapijt.

Deze Dyson steelstofzuiger heeft uitgebreide functies en is te koop in drie varianten. Voor veel mensen is het instapmodel voldoende, omdat je hier het reguliere stofzuigerwerk zonder problemen mee kunt uitvoeren. Maar heb je huisdieren of veel tapijt in huis? Dan is het zeker de moeite waard de wat duurdere varianten te overwegen.

De steelstofzuiger van Dyson is uitstekend geschikt voor het zwaardere werk. Met een accuduur van 40 minuten kun je namelijk met gemak het hele huis reinigen. Dankzij de handige verlichting op de kierenzuiger weet je tevens zeker dat je geen stof meer over het hoofd ziet. In wat donkerdere ruimtes is dit geen overbodige luxe.

Al met al is deze Dyson een goede aanvulling op je huishoudelijke apparatuur. Een keuze waar je geen spijt van krijgt!

Pluspunten
 • Je ziet geen vuiltje meer over het hoofd dankzij de verlichte kierenzuiger
 • 40 minuten onafgebroken stofzuigen dankzij goede accu
 • Turboborstel werkt ideaal op hoogpolig tapijt
Minpunten
 • De turbostand trekt de accu binnen amper 7 minuten leeg
 • Maakt relatief veel lawaai met 82 decibel
5

Rowenta Air Force Flex 560 RH9474

FLEXIBELE TOPPER
Rowenta Air Force Flex 560 RH9474 600x300
Bekijk de actuele prijs voor de Rowenta Air Force Flex 560 RH9474
Een geweldige steelstofzuiger met een flexibele knik in het midden, zodat je ook onder de bank en ander meubilair kunt zuigen.

De acrobaat onder de stofzuigers is zonder meer deze Rowenta Air Force Flex; een waar powerhouse van een stofzuiger waarmee je elk hoekje moeiteloos kunt bereiken. Dat heeft alles te maken met de flexibele en buigbare stang, alsook de up-topborstel waarmee je op hoge kasten en wandplanken kunt stofzuigen.

Het fijne aan deze flexibele steelstofzuiger is dat deze niet alleen flexibel is, maar ook over andere handige functionaliteiten beschikt.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de LED-verlichte zuigmond, waardoor je zeker weet dat je geen stof meer over het hoofd ziet. Zelfs niet onder de bank (een plek die dankzij de wendbaarheid van deze steelstofzuiger sowieso eenvoudig te bereiken is).

Pluspunten
 • Zeer wendbaar dankzij flexibel design
 • Voorzien van handige LED-verlichting
 • Zeer aantrekkelijke prijs ten opzichte van veel concurrenten
Minpunten
 • Accuduur is met 40 minuten op de laagste stand vrij kort
 • Heeft niet de zuigpower van een premium Dyson
6

Bosch Unlimited Serie 6 BCS61BAT2

BESTE KEUZE BESTE KOOP BESTE IETS
Bosch Unlimited Serie 6 BCS61BAT2 300x600
Bekijk de actuele prijs voor de Bosch Unlimited Serie 6 BCS61BAT2
De Bosch Unlimited bevat twee accu’s zodat je het huishouden gewoon kunt voortzetten wanneer een van de twee leeg is. Ideaal voor het grovere huishoudwerk.

Een krachtige steelstofzuiger geschikt voor vrijwel alle vloeroppervlaktes. En dan ook nog eens voorzien met een afneembare accu en een kruimelzuiger die je moeiteloos kunt loskoppelen. Ideaal als je de auto wilt schoonmaken of even snel de trap wilt stofzuigen.

De Bosch Unlimited is qua prijs/kwaliteit een veilige keuze omdat je hiermee over een steelstofzuiger beschikt die doet wat ‘ie moet doen. Zonder poespas, zonder slimme functies, maar wel met een stabiele accu, een stevige motor en dat alles verpakt in een aantrekkelijk zwartwit design.

Pluspunten
 • Verwisselbare accu levert meer tijd op om te stofzuigen
 • Geïntegreerde kruimelzuiger is ideaal voor een snelle stofzuigklus
 • Geleverd inclusief flexibele kierenzuigmond
Minpunten
 • Wordt geleverd zonder parketborstel, waardoor je voorzichtig moet zijn met harde vloeren

Welke steelstofzuiger past bij jouw woning? Tijd om te beslissen

Je weet nu wat de zes populairste steelstofzuigers zijn van dit moment. Ook weet je dat een draadloze steelstofzuiger bijna altijd een betere keuze is dan een variant met snoer.

Je hebt geleerd dat een goede steelstofzuiger eigenlijk niet zonder LED-verlichting kan, omdat je dankzij die functie geen stofje meer over het hoofd ziet.

Kortom: jij bent een heuse steelstofzuigerkenner geworden en dat betekent dat je er klaar voor bent om je aankoop te doen. Wij hopen van harte dat je de juiste keuze maakt en wensen je heel veel plezier en succes met jouw toekomstige steelstofzuiger. Op naar een schoon en glanzend huis!

Lees ook

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...