Ben jij op zoek naar de beste noise cancelling oordopjes van dit jaar? Dan weet je ongetwijfeld hoe lastig het is om de juiste keuze te maken. Er zijn immers tientallen oordopjes op de markt en de meeste daarvan hebben uitstekende reviews.
Om je een handje te helpen, hebben wij de ultieme buying guide opgesteld voor noise cancelling oordopjes. Wij vertellen je wat de vijf populairste varianten zijn, wat de voordelen en nadelen zijn van elk individueel model en hoe je ontdekt welke geluidsdempende oordoppen het beste bij jouw voorkeuren passen.
Beste noise-cancelling oordopjes: een overzicht
JBL Live Pro+ bekende bestseller
Maakt bijzonder snel verbinding
Erg goede noise-cancelling
Bekend om de goede bass-weergave
Huawei Freebuds 4i Beste budgetkeuze
Scherp geprijsd
Goede accuduur
Snel opgeladen
Apple AirPods Pro must-have voor apple-gebruikers
Werkt perfect samen met iPhone, iPad en Mac
Goede noise-cancelling
Beschikt over Spatial Audio (alleen Apple-apparaat)
Samsung Galaxy Buds Live Betaalbaar en betrouwbaar
Prettige pasvorm
Betaalbaar
Bose QuietComfort Earbuds Goede noise-cancelling
Snel opladen
Staat bekend om goede noise-cancelling
De belangrijkste voordelen van noise cancelling oordopjes
Steeds meer mensen ruilen hun bedrade oordoppen in voor een draadloze oordopjes. En steeds meer mensen kiezen niet langer voor de goedkoopste oordopjes die ze kunnen vinden, maar voor de allerbeste kwaliteit. Liefst met noise cancelling. Waarom? Omdat je simpelweg veel meer geniet van muziek, video’s en podcasts wanneer de audiokwaliteit naar behoren is. Wat oordopjes betreft gaat kwaliteit vooral over de volgende zaken:
Audiokwaliteit
Of je nu in de trein zit, gaat hardlopen, op kantoor bent of thuis op de bank zit: je wil maximaal genieten van de media die je tot je neemt. Dat geldt voor Spotify, Netflix, YouTube, Storytel of welke andere app dan ook. De belangrijkste graadmeter voor kwaliteit bij oordopjes is daarom sowieso de audio. Wij raden je aan hier goed op te letten als je reviews op bijvoorbeeld Coolblue bekijkt. Wat zeggen mensen over de geluidskwaliteit? Zijn ze enthousiast, of juist niet? Deze zaken zijn bepalend voor de keuze die jij maakt als je straks noise cancelling oordopjes aanschaft.
Bedraad of draadloos
Het is nog niet zo lang geleden dat mensen weinig moesten hebben van draadloze oordoppen. De redenen waren uiteenlopend, maar wat men er irritant aan vond, is dat je de draadloze oordoppen steeds moet opladen. Vandaag de dag is er van die kritiek nog nauwelijks sprake, want draadloze oordoppen gaan zodanig lang mee dat je met een gerust hart een paar uren op pad kunt zonder ze tussentijds te hoeven opladen. Daarnaast worden veel oordoppen met een oplaadcase geleverd die genoeg energie bevat voor meerdere oplaadmomenten.
Kortom: kies je voor bedraad, dan kies je anno nu vooral voor een snoer dat in de weg zit als je typt, schrijft of sport. Of erger nog: een snoer dat in de knoop raakt in je tas of je broekzak. Wij raden je daarom aan de stoute schoenen aan te trekken en jezelf te overtuigen van de meerwaarde van draadloos. Je krijgt er geen spijt van, beloofd!
Noise cancelling
Twijfel jij of noise cancelling de moeite waard is? Of het de hype ook echt waarmaakt? Dan zeggen wij je vol overtuiging: JA. Maar… wij raden je wel aan om te kiezen voor Active Noise Cancelling (ANC) in plaats van Passive Noice Cancelling (PNC). Die eerstgenoemde bevat namelijk een zogenaamd antigeluid. Dat betekent dat die antigeluid produceert om hinderlijke geluiden tegen te gaan. Dit is vooral ideaal wanneer je constante geluiden wil tegengaan. Denk bijvoorbeeld aan het denderen van de trein of het zoemen van een ventilator.
Noise cancelling – met name ANC – is de ideale oplossing wanneer je ongestoord wil werken, sporten of ontspannen zonder gestoord te worden door geluiden om je heen. Welke geluiden dat zijn maakt niet uit, want noise cancelling dempt alles wat je maar wenst: stemmen, stofzuigers, bellende collega’s en noem het maar op.
Ben jij er al uit welke noise cancelling oordopjes je gaat kiezen?
Je weet nu waar je op moet letten bij het kiezen van noise cancelling oordopjes. Je begrijpt de waarde van hoogwaardige audiokwaliteit, je weet dat bedrade oordopjes niet opwegen tegen draadloze alternatieven, en je kent het verschil tussen Active en Passive Noise Cancelling (PNC / ANC).
Lees ook: Draadloze oordopjes Action: kopen of beter niet? (+review)
Ook weet je dat je erop moet letten dat de Apple Airpods Pro alleen compatibel zijn met Apple-producten. En dat je, wanneer je de oordopjes gebruikt tijdens het sporten, het beste voor een waterdichte variant kan kiezen, omdat je deze gemakkelijk met water kunt schoonmaken. Kortom: jij bent klaar om te kiezen voor jouw ideale noise cancelling oordopjes.
01
Cortina E-lett review: kopen of beter niet?