Netflix wordt duurder, alweer

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Netflix heeft bekend gemaakt de prijzen van abonnementen te gaan verhogen om de streamingdienst te kunnen blijven aanbieden.

Netflix wordt duurder

De prijzen van Netflix worden van tijd tot tijd verhoogd en dat is ook nu weer het geval. Terwijl een startabonnement bij de introductie in Nederland op € 7,99 per maand lag, wordt er op dit moment standaard € 9,99 gevraagd om onbeperkt te kunnen streamen in HD-kwaliteit.

Deze prijs gaat binnenkort dus omhoog voor nieuwe en bestaande abonnees, waardoor de startprijs op € 10,99 ligt. Het HD-abonnement maakt het mogelijk om streams in HD te bekijken op twee schermen tegelijkertijd.

Het duurste abonnement krijgt ook met een prijsverhoging te maken en stijgt met twee euro van € 11,99 naar € 13,99. Met dit abonnement is het mogelijk om video’s in 4K te bekijken en hebben gebruikers de mogelijkheid om op vier schermen tegelijkertijd te streamen.

Lees ook: Zo verander je het lettertype van je Netflix ondertiteling

18 oktober

De nieuwe prijzen zullen op 18 oktober wereldkundig gemaakt worden, waarna bestaande abonnees een maand de tijd hebben om de nieuwe prijzen te accepteren. Wil je dit niet, dan is er de mogelijkheid om het abonnemen te wijzigen of op te zeggen.

Het goedkoopste abonnement, waarbij je op één scherm kunt kijken in SD-kwaliteit, wordt op dit moment niet verhoogd. Hiervoor blijf je € 7,99 betalen.

De reden van de prijsstijging heeft te maken met het feit dat Netflix veel eigen series maakt en dit wil blijven doen. Hier gaat het grootste deel van het geld naar toe, waarbij er in 2017 al 6 miljard aan werd uitgegeven. Dit resulteerde in ongeveer 1000 uur originele content uit de koker van Netflix in 2017. Denk hierbij aan series zoals bijvoorbeel Stranger Things, waarvan op 27 oktober een nieuw seizoen zal uitkomen. Maar ook series als bijvoorbeeld The Crown zijn ‘Netflix Originals’, zoals de eigen series genoemd worden.

Via: NU.nl

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...