Naturecruiser: reis de wereld rond in je woonboot op zonne-energie

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

Naturecruiser

Wie gezegd heeft dat wonen en reizen nooit samen zullen komen, heeft het goed mis. De door Nederlanders ontworpen Naturecruiser bewijst dat het mogelijk is om de wereld te ontdekken vanuit het gemak van je woonkamer. Dat hoor je goed; een woonboot op zonne-energie waarmee je ook op reis kunt.

Naturecruiser 

De Naturecruiser is tot stand gekomen door een samenwerking tussen architectenbureau +31Architects en de Duitse schepenbouwer WSM die Wohnshiff-Manufaktur. En het resultaat mag er zijn. De Naturecruiser is duidelijk het resultaat van een samenwerking tussen avonturiers en slimme ondernemers.

Naturecruiser
Via: +31ARCHITECTS

De wereld aan je voeten 

Met de woonboten kun je over alle Nederlandse en buitenlandse rivieren varen, om vervolgens aan te leggen waar jij aan land wilt. Zo hoef je nooit meer te kiezen voor een vaste woonplaats, maar kun je stedentripjes doen vanaf het gemak van je woonkamer. Wel moet je daar zien te komen en zoals je misschien wel verwacht is een woonboot geen speedboot. Maar dat mag het plezier niet drukken, want je hebt genoeg gemak aan boord. 

Faciliteiten aan boord

De Naturecruiser is luxe ingericht met diverse buitenruimtes waar je heerlijk kunt ontspannen op een terras, terwijl het landschap aan je voorbijgaat. Binnen kun je genieten van een luxe badkamer met sauna, douche en apart toilet. En door de vloerverwarming heb je het overal in de woonboot comfortabel warm, terwijl je ook nog aan het milieu denkt. De aandrijving vindt plaats met een hybride elektrische motor en door de zonnepanelen kun je die motor onderweg goed van stroom voorzien. 

Naturecruiser
Via: +31ARCHITECTS

De prijs die je moet betalen om wonend de wereld over te reizen? Een kleine 550.000 euro. En ondanks dat vrijheid niet te koop is, komt het gevoel met deze Naturecruiser wel héél erg dichtbij. Mocht dat bedrag iets teveel zijn voor, kun je natuurlijk ook voor het maken van een waterfiets met eigen fiets opteren. Dit scheelt je wellicht wat financiële zorgen…


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...