Gemakkelijk inloggen dankzij muis met vingerafdruklezer

Door

Peter Dragstra

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Dell mouse muis vingerafdruk scan feat

Is je computer weer eens in de slaapmodus geraakt en moet je voor de vijfde keer je wachtwoord invullen om weer aan de slag te gaan? Wil je makkelijk en snel kunnen inloggen op al je Microsoft-accounts? Dan is er sinds kort de eerste muis waarmee je snel op verschillende apparaten aan de slag kunt gaan dankzij een vingerafdrukscanner.

Biometrisch ontgrendelen

Er gebeurt veel op het gebied van technologie, maar zelfs de muis is onderhevig aan nieuwe ontwikkelingen. Zo hadden we het eerste al over een muis tegen RSI of een muis met opladende muismat. Maar er is meer…

Dell mouse muis vingerafdruk scan
Via: youtube.com (capture) | Dell

Je hebt het vast wel eens gezien bij een vriend of collega, of misschien heb je zelf wel een smartphone die je kunt ontgrendelen door middel van je vingerafdruk. Het is namelijk één van de bekendste biometrische technieken. Je legt je vinger op de scanner en je telefoon ontgrendelt. Aangezien je je vinger niet kan vergeten en hopelijk niet kan kwijtraken, is dit de ideale manier om in te loggen. Door middel van de unieke richels in je vingers kan de smartphone onderscheid maken tussen verschillende gebruikers.

Dell mouse fingerprint
Via: youtube.com (capture) | Dell

Er zijn verschillende manieren om de richels in je vinger te meten, namelijk door licht en/of geluid. Hiermee worden de verschillende hoogtes van de richels gelezen en herkend, en ben jij de enige die kan inloggen met je vingers. 

Een slimme investering

De nieuwe computermuizen met vingerafdruklezer zijn erg geschikt voor werkplekken met meerdere personen. Denk hierbij aan grote kantoren of callcenters. Er kunnen namelijk eenvoudig meerdere medewerkers binnen het bedrijf automatisch inloggen via hun unieke vingerafdruk. Je kunt inloggen op je eigen Microsoft-accounts, daarnaast kun je gemakkelijk alle toepassingen van Internet Explorer, Edge en Chrome gebruiken. 

Aangezien zo’n nieuw stukje elektronica iets meer dan 50 euro kost kan het zelfs een slimme investering voor bedrijven. Er is bewezen door technici dat het enorm veel tijd kan besparen. Zo scheelt het in 20 jaar tijd al gauw 300.000 seconden. Dit is omgerekend 5000 uur, dat is een kleine investering, die toch zo terug wordt verdiend?

Lees ook: Nooit meer gedoe dankzij deze wireless scanner muis

€69,10
Voorraad: ✔️
Bol.com

Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...