Moto Volante: De stoere motor die óók kan vliegen

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

Moto Volante

Je kent ze wel. De futuristische films waarin de hoofrolspeler een achtervolging inzet per vliegende motor of auto. Hoewel je toen waarschijnlijk dacht dat het nog wel even zou duren voordat we zover zouden zijn, is de Moto Volante er om het tegendeel te bewijzen. 

Ontwijken van file 

Motorrijders hebben altijd al het geluk gehad om files te ontwijken door tussen de wachtende auto’s door te slalommen. De Moto Volante, van het vooralsnog relatief onbekend Lazareth, zorgt ervoor dat je die file zelfs niet eens meer hoeft te ontwijken. Je sluit gewoon achteraan aan, drukt op de knop en binnen een minuut vlieg je met recordsnelheid over de file heen. Te laat komen, geïrriteerd raken of wanhopig zoeken naar een wc zijn in de toekomst al snel verleden tijd met de Moto Volante.

Moto Volante
Via: lazareth.fr

Uniek ontwerp 

Hoewel de Moto Volante eruitziet als een motor met twee wielen, zijn het er toch echt vier. Wanneer je de motor gebruikt om te rijden zijn de voor- en achterwielen tegen elkaar aangedrukt en kun je er dus op rijden als een motor. De motor heeft daarnaast 470 PK, waarbij ieder van de vier wielen beschikt over een eigen wielophanging. Ook op het afvalt zorgt de Moto Volante dus voor genoeg power om bloedstollende snelheden te behalen. 

Straalmotoren 

En wat gebruikt de Moto Volante om jou in de lucht te krijgen en te houden? Juist. Maar liefst vier straalmotoren, verdeelt over alle vier de wielen. Het moet een bijzonder opgave zijn geweest om vier straalmotoren te verwerken op plekken waar normaal de velgen zitten. De Moto Volante heeft hiervoor ondersteuning gekregen van het Duitse bedrijf Jetcat, dat straalmotoren bouwt.

De toekomst van motorrijden

Veel motorrijders hebben een motor omdat motorrijden een gevoel van vrijheid kan bieden. Je bent immers veel minder opgesloten dan in een auto. De Moto Levante zal dan ook voor veel motorrijders het ultieme gevoel van vrijheid betekenen. En dat is natuurlijk niet zo gek. 

Als je afkeer van slecht afvalt, files en onoverzichtelijke wegen echt te groot is, kun je dus letterlijk alle kanten op.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...