Met een app en gadget korting op je autoverzekering: zo werkt het #adv

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Er zijn van die dingen die ik graag doe. Zo ga ik geen uitdaging uit de weg en toen de ANWB mij vroeg om hun nieuwe autoverzekering met bijbehorende gadget en app te testen, twijfelde ik geen moment.

Inmiddels heb ik mijn gegevens doorgegeven, de gadget binnen gekregen en de installatie uitgevoerd. Graag praat ik je bij hoe het werkt en wat er allemaal bij komt kijken.

Hoe werkt het?

Het gaat hier om de Veilig Rijden Autoverzekering van de ANWB. Hiermee wordt – zoals de naam al doet vermoeden – veilig rijden gestimuleerd. Nu moet ik eerlijk bekennen dat de ANWB dit op een vernuftige manier doet die het beste in de mens naar boven haalt. Door gebruik te maken van een app en een zogenaamde OBD-stick. Dit is een stick die aangesloten wordt in de auto en allerlei gegevens kan uitlezen.

Vervolgens wordt alle informatie verwerkt om deze daarna in de app te tonen. Hier komt feedback uit, waarin je direct duidelijk kunt terugzien of jij veilig en zuinig gereden hebt. Met deze feedback kun je vervolgens aan de slag om jouw rijstijl en dus milieu-belasting en benzine-verbruik te verminderen.

Het mooie is, op het moment dat je goede feedback krijgt van de app op basis van alle data, dan krijg je ook nog eens extra korting op je autoverzekering. Standaard ontvang je al 10%, maar dit kan oplopen tot 30%, nice!

Supertof bedacht en ik ging dan ook erg enthousiast met dit geheel, alhoewel ik enigszins opkeek tegen de installatie.

Installatie met twee linkerhanden…

Geloof me, ik ben niet handig als het om auto’s gaat, verre van. Alle klusjes, van lamp vervangen tot een het wisselen laat ik door de garage doen. Dus het aansluiten van de stick leek me een mooie uitdaging, die ik toch graag eerst zelf wilde proberen. Ter voorbereiding heb ik 10 seconden op Google gezocht naar een video die liet zien waar ik de OBD-stick moest aansluiten in mijn type auto. Na het kijken van het filmpje kreeg ik moed, het leek erg eenvoudig.

Dat was het ook. Binnen letterlijk één minuut had ik de stick aangesloten. Na ongeveer vijf minuten had ik hem ook naar tevredenheid weggewerkt en was een kwestie van wachten…

dongleanwb-1

Aanmelden: piece of cake

Wachten op het moment dat ik een mailtje zou ontvangen van de ANWB om me aan te melden voor de app. Dit gebeurt op het moment dat je gereden hebt in de auto waarin de stick is aangesloten. Na het ontvangen van het mailtje, was het een kwestie van de app downloaden en inloggen. Supersimpel…

Het installatie- en aanmeldproces is dus bijzonder eenvoudig en als gadgetliefhebber met twee linkerhanden had ik totaal geen moeite met installatie. Mijn tip is wel, Google even op het merk en type van jouw auto in combinatie met OBD en check waar de stick aangesloten moet worden…

En nu?

Nu rij ik inmiddels alweer een paar dagen rond met de stick in mijn auto en wordt mijn rijstijl geanalyseerd. Na 10 dagen gebruik wordt de eerste feedback gegeven en zie ik of ik daadwerkelijk veilig en zuinig rij, spannend! Hierbij is er minimaal 65 kilometer nodig om een goed beeld te krijgen van het geheel, waarbij er gemiddelden genomen worden van de gemeten waarden. Voor nu open ik de app elke dag om te kijken of er toch niet stiekem al data te vinden is… De feedback wordt op vier vlakken gegeven: snelheid, manier van optrekken, remmen en hoe je de bochten neemt. Op basis van deze punten wordt je uiteindelijke score bepaald!

Snel meer, zodra de eerste feedback ontvangen is. Wil jij alvast meer weten over de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering, check dan deze site!

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...