Huawei overtreft verwachting in 2016 en heeft grote ambities

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Huawei was een aantal jaren geleden nog een vrij onbekend merk bij consumenten, ook al hadden ze een groot deel van de zakelijke markt in handen. Vanaf het moment dat ze smartphones gingen maken werd de weg naar boven ingezet.

Ambitieus

In 2016 had Huawei een doel gesteld: 140 miljoen smartphones verkopen. Dat is gelukt. In 2016 hebben ze 140 miljoen smartphones verkocht en dat zijn flinke aantallen, ook in de smartphone-markt. Met deze verkoopaantallen staat Huawei momenteel op de derde plaats als het gaat om afzet op de smartphone-markt. Vooralsnog moeten ze Samsung en Apple nog voorbij laten gaan, maar daar wil Huawei verandering in brengen.

De komende periode zullen we nog veel van de Huawei-smartphone gaan horen. Ook in 2017 zijn er nog genoeg plannen om nieuwe toestellen op de markt te brengen, waaronder de nieuwe vlaggenschepen zoals de Huawei P10. De verwachting is dat we deze al gaan zien in februari 2017, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De ambitie van Huawei is groot en die spreken ze dan ook uit: in 2018 willen ze meer smartphones verkopen dan Apple. Dat wil dus zeggen dat – als we naar de huidige cijfers kijken – meer dan 200 miljoen smartphones afgezet moeten worden over twee jaar. Zoveel iPhones zijn er namelijk verkocht in 2016.

Huawei-smartphones

In 2016 waren er een aantal smartphones van de Chinese fabrikant die het goed hebben gedaan. Zo zagen we onder andere de Huawei Mate 8 die in het begin van het jaar werd geïntroduceerd waarvan nu zo’n zeven miljoen exemplaren verkocht zijn. De P9-serie, het vlaggenschip van Huawei, zou inmiddels al ruim tien miljoen keer verkocht zijn. Maar laten we ook zeker Huawei P9 Lite niet vergeten, een smartphone die net onder het vlaggenschip gepositioneerd is maar nog erg goed meekan als het gaat om prestaties. Dit toestel is aantrekkelijk geprijsd en dus bereikbaar voor veel consumenten. Op dit moment draaien alle toestellen van Huawei op Android en dat lijkt voorlopig ook nog zo te blijven.

In 2017 zal Huawei dus nog verder aan de weg timmeren, waarbij er nieuwe toestellen gevoerd zullen worden. De ambities van dit Chinese merk zijn groot en dat mag ook: op dit moment is Huawei één van de snelst groeiende smartphone-fabrikanten ter wereld. Waar Huawei over twee jaar zal staan? Dat weten we nog niet, maar ze mogen zich wel alvast wat zorgen gaan maken bij Apple.

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...