Hoe een brandstofpomp weet wanneer de tank vol is

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Wij weten zeker dat ook jij wel eens aan de pomp van het tankstation hebt gestaan, en je hebt afgevraagd, hoe kan het nou toch dat die pomp altijd tijdig afslaat, zodra je tank weer helemaal gevuld is met benzine of diesel.

Stoppen met tanken

Brainstuff, een partij die vaker iets uitlegt met de hulp van een filmpje op Youtube, legt in een kleine drie minuten uit hoe een willekeurige brandstofpomp op deze wereld precies weet wanneer hij moet stoppen, zonder een overstroming te veroorzaken, die ook nog eens heel slecht voor je beurs zou zijn in dat geval.

Via: Pixabay

Eigenlijk heel eenvoudig…

Het is misschien wel makkelijker dan je denkt, maar eerlijk is eerlijk: zelf had ik er nog nooit zo over nagedacht. Na het zien van de video weet je in ieder geval hoe het werkt!

Nu zijn er wel meer dingen waar ik nog nooit over heb nagedacht, maar dit zijn wel altijd de interessante feitjes om te weten en daarom delen we deze video graag met je. Wil je bijvoorbeeld weten hoe lang je nog kunt rijden als je ‘in reserve’ gaat met je tank? Dan hebben we daar ook een antwoord op voor je.

Via: Pixabay

Lees ook: Zoveel kilometer kun je nog rijden als je tanklampje brandt

De brandstofpomp in beeld

Bekijk hier beneden het leuk opgezette, en zeker zeer leerzame filmpje.

Lees ook: Nooit meer tanken met deze op Thorium rijdende auto


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...