Samsung presenteert Galaxy S10e, S10 en S10 Plus: dit moet je weten

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Het is inmiddels de tiende iteratie van het vlaggenschip van Samsung, dat uitgebracht wordt in de S-serie. Dit zijn er voor het eerst ook drie tegelijk: de S10e, S10 en S10 Plus. Wij hebben alle details voor je op een rij gezet!

Samsung Galaxy S-serie: 10 jaar

Samsung heeft 10 jaar geleden voor het eerst de Galaxy S op de markt gebracht, een populair toestel. Maar met de Galaxy S2 en S3 werd het toestel pas echt populair bij het grote publiek. Jaarlijks innoveren ze op één of meerdere gebieden bij het uitbrengen van smartphones en dat is dit jaar niet anders bij de nieuwe Samsung.

Er zijn drie nieuwe telgen bijgekomen in de Galaxy S-serie: het instapmodel de Galaxy S10e, de reguliere S10 en de S10 Plus met een nog groter scherm. Maar wat zijn nu de verschillen en overeenkomsten?

Samsung Galaxy S10e

De Samsung Galaxy S10e is de goedkoopste van het stel, maar heeft toch flinke power onder de motorkap. De S10e wordt aangedreven door de Exynos 9820 van Samsung, die ook in de andere toestellen van de S10-serie gebruikt wordt.

Verder vinden we er een 5,8 inch AMOLED-scherm en het geheel wordt van stroom voorzien door de 3100 mAh-accu. Aan de achterzijde van dit toestel vinden we een dubbele camera, waarmee je onder goed kunt spelen met de scherpte/diepte. De vingerafdrukscanner vind je hier onder de powerbutton aan de zijkant, dit in tegenstelling tot de rest van de familie.

De Galaxy S10e is vriendelijk geprijsd en biedt premium specs, dus zeker het overwegen waard.

Galaxy S10 Plus

Samsung Galaxy S10

De reguliere Galaxy S10 beschikt over een iets groter scherm van 6,1 inch en heeft daarbij tevens afgeronde schermranden. Hierdoor is de zogenaamde screen-to-body-ration iets groter dan bij zijn kleinere broertje. Dat betekent simpelweg dat er meer scherm aan de voorzijde zit.

Opvallend is ook de vingerafdrukscanner die onder het scherm is geplaatst. Dat wil dus zeggen dat je je vinger op het scherm legt om het toestel te ontgrendelen. Dit gaat bijzonder snel en is daarbij ook nog eens veilig.

Verder vinden we hier grotendeels dezelfde specificaties, maar wel met een grotere accu van 3400 mAh. Ben je op zoek naar een nieuwe toestel, de Samsung Galaxy S10 vind je bij KPN.

Samsung Galaxy S10 Plus

Met de Samsung Galaxy S10 Plus zien we een smartphone, die het grootst is van dit trio. Het scherm is 6,4 inch groot en een ander belangrijk verschil is, dat er een dubbele camera aan de voorzijde geplaatst is. Hiermee kreeg je ook in selfies eenvoudig een diepte-effect en zijn de beelden simpelweg beter.

Doordat de S10 Plus groter is, zit er ook een grotere accu in. Met maar liefst 4100 mAh is dit dan ook de grootste van het stel.

Interessant is ook, dat zowel de S10 als S10 Plus verschillende Samsung-accessoires, zoals de Galaxy Buds en nieuwe aangekondigde smartwatch, draadloos kunnen opladen. Dit doe je door deze op de achterkant van het toestel te leggen, waarna het draadloos laden zal starten.

Benieuwd naar alle aankondigingen, check dan deze video van Samsung Galaxy Unpacked.

Innovatie

Samsung heeft met de nieuwe S10-serie weer mooie ontwikkelingen doorgevoerd die de mobiele wereld net iets aantrekkelijker maken. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd hoe het toestel in praktijk is.

De nieuwe S10’s zijn vanaf maart te koop in Nederland en België.

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...