Deze gadget is een musthave voor iedereen die met kleuren werkt

Door

Kim

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Kim

Laatste update:

0

Dol op kleur? Wij ook! En daarom zijn we ook razend enthousiast over Cube van Palette. Deze super handige gadget laat je iedere kleur digitaliseren, zodat je altijd het perfecte kleurnummer te pakken hebt. 

Eindeloos veel toepassingen

Designers, illustratoren, modeontwerpers, reclamemakers, kunstenaars, schilders, interieurontwerpers…voor veel beroepen is Cube echt een uitkomst. Weet je nog die kleur die je pas in een tijdschrift zag? Met deze gadget kun je direct zien welke kleur het is. Een ogenblik later kun je precies díe kleur verwerken in je design.

Een klant die voor een ontwerp een bepaalde kleur probeert te omschrijven? Dat ene ‘rood-dat neigt-naar-roze-maar-ook-op-oranje-lijkt’? Onmogelijk om precies de juiste kleurtoon te vinden. Staaltjes van de verfwinkel of een rgb-waaier bieden wel mogelijkheden, maar niets zo precies als Cube van Palette. Stuur de klant zelf op pad om de juiste kleur te spotten et voilà. Via een app lees jij het juiste kleurnummer af verschillende veelgebruikte kleursystemen: RGB, CMYK, LAB, HEX , PMS en LRV. Jij blij, klant blij. Scheelt je bovendien uren zoeken en proberen. De tijd die overblijft kun je besteden aan de uitwerking van het ontwerp…of lekker van je vrije tijd genieten.

Waar zou jij Cube als eerst voor gebruiken?

Cube kost slechts 124 euro (omgerekend). De bijbehorende apps zijn uiteraard gratis en geven de gadget hun waarde. Je moet de gescande kleuren immers wel ergens kunnen uitlezen! Zie jij mogelijkheden om je werk makkelijker te maken door Cube te gebruiken? We zijn benieuwd waar jij de tool als eerste voor zou gebruiken!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...