Goed zichtbaar op de weg met deze fietsjas van Ford

Door

Kim

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Kim

Laatste update:

0

Ford fietsjas

Goed zichtbaar zijn in het verkeer blijft een dingetje. Het is ontzettend belangrijk, maar niet altijd gemakkelijk. Waar de verlichting bij een auto met een druk op de knop is geregeld, vraagt het voor wandelaars en fietsers net even wat meer inzet. En omdat het in het belang van ALLE weggebruikers is dat jij goed zichtbaar bent op de weg, komt Ford (ja het automerk) nu met een heuse fietsjas.

Goede verlichting is noodzakelijk

Bij zichtbaarheid in het verkeer denk je al snel aan verlichting. Bij een fiets is een goede voor- en achterlamp dan ook een must. Ook reflectoren helpen mee om jou als fietser goed zichtbaar te maken. De fietsjas van Ford ondersteunt die kenmerken van jouw fiets, met nuttige extra verlichting. Steek je je arm uit om richting aan te wijzen, dan knipperen er lampjes op je arm zodat je extra opvalt. Rem je? Met de fietsjas van Ford heb je, net als auto’s, eigen remlichten. En dat zonder dat je zelf op knopjes hoeft te drukken, want de slimme jas is helemaal ingespeeld op wat jij als fietser doet.

Op zoek naar veilige fietsroutes

Drukke wegen vol andere verkeersdeelnemers kunnen jouw fietsroute een stuk onveiliger maken. Ook daar wil Ford je met de fietsjas graag bij helpen. Via vibraties en/of een kop[telefoon geeft de jas je instructies over welke richting je op moet. Zo brengt Ford je op de meest ideale én veilige route, waar je ook naar toe wil. En omdat je hiervoor niet op je smartphone hoeft te kijken, kun jij je ogen op de weg gericht houden.

Is de fietsjas iets voor jou?

Wie fietst voor zijn plezier of enkel een paar korte ritjes per week maakt, heeft misschien niet al te veel baat bij de slimme jas. Maar stel dat je dagelijks door de drukke stad moet navigeren om op kantoor te komen. Dan kan de fietsjas van Ford een uitkomst zijn. Helaas is het nu nog slechts een prototype. Al laat het filmpje wel zien hoe gepassioneerd de medewerkers van Ford met het product bezig zijn. Het zou ons dan ook niet verbazen wanneer de jas binnenkort echt op de markt komt. Zou het wat voor jou zijn?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...