De BolaWrap kan boeven vangen in superhelden-stijl

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

BolaWrap

Het komt te vaak naar voren op het nieuws: criminelen en voortvluchtigen zijn tijdens een arrestatie gewond geraakt of zelfs overleden. Nou moet je natuurlijk ook niet vluchten van de politie, maar een ongedeerd persoon is nou eenmaal gemakkelijker te vervolgen. De BolaWrap is een nieuwe uitvinding waardoor arrestaties een stuk veiliger worden en conflicten snel gecontroleerd kunnen worden.

BolaWrap

https://www.youtube.com/watch?v=5SywpLbxAYs

De BolaWrap is een krachtige oplossing voor politieagenten. Het apparaat lijkt op een kruising tussen een pistool en taser en is te vullen met cartridges. Deze cartridges zijn gevuld met een Kevlar kabel van ca. 2,5 meter en worden afgevuurd door middel van een lege huls van een 9mm kogel. Dit zorgt ervoor dat de kabel met ruim 200 meter per seconde wordt afgevuurd. Deze wikkelt zich vervolgens 1-3 keer om de voortvluchtige heen, waardoor de beweging direct beperkter wordt. Het bereik van de BolaWrap is 3-8 meter en het apparaat kan herladen binnen drie tot acht seconden.

De-escaleren en controleren

BolaWrap
Via: wraptechnologies.com

De ontwikkeling van de BolaWrap is een antwoord op de vraag hoe conflictsituaties veiliger kunnen worden opgelost. Zowel voor de arrestant als voor de politie of beveiliging medewerker. Omdat het gaat om een vrijwel pijnloze manier van controleren, kan het apparaat veel sneller worden ingezet, met name als je het vergelijkt met een taser of pistool. Daarmee kan de BolaWrap bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor mensen die in een psychose zitten, aan de drugs zijn of in een zeer dronken bui beland zijn en een gevaar vormen voor de mensen om zich heen.

Tests

BolaWrap
Via: wraptechnologies.com

De BolaWrap is volgens veel politiemensen een goede oplossing. Op dit moment is het bedrijf dan ook bezig om zoveel mogelijk nationale en internationale politieteams te bereiken en tests aan te bieden. En bij die tests is één ding zeker. Het is een stuk leuker om de BolaWrap zelf te ervaren dan een enorme stroomstoot van een taser.


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...