Fake iPhone kabeltje geeft hackers toegang tot je computer

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

O.MG Cable

Is het een iPhone kabeltje, een oplader, of een tool voor hackers? Bij het zien van dit herkenbare stukje plastic zullen de meeste mensen absoluut geen argwaan krijgen. Toch krijgen hackers met dit specifieke kabeltje toegang tot alle gegevens op je computer. Zonder dat je ook maar iets doorhebt.

iPhone kabeltje: O.MG Cable

Dagelijks komen er tientallen nieuwe uitvindingen bij. Veel van die uitvindingen of handig en melden we, maar er vele zijn niet zo belangrijk en ontgaan ons volledig. Af en toe komt er iets voorbij wat je de stuipen op het lijf jaagt. De O.MG Cable is er zo eentje.

Op het eerste gezicht lijkt de O.MG Cable gewoon op een een standaard iPhone kabeltje en zou je het kunnen gebruiken met één van deze USB chargers. Toch zit er een kwaadaardig implantaat in verstopt. Het bijzondere is dat de kabel zelfs werkt zoals dat zou moeten. Je hebt dus geen enkel idee dat je gehackt wordt, totdat het te laat is. Ook is het heel eenvoudig om het kabeltje te verwisselen of zelfs cadeau te doen. De verpakking ziet er namelijk vrijwel hetzelfde uit als bij het origineel.

O.MG Cable
Via: hak5.org

Hoe werkt het?

De kabel is voorzien van een implantaat met een eigen IP-adres. Zodra jij de kabel aansluit op je computer en de verbinding tot stand brengt, geef je de software in de kabel toegang tot je pc.

Vervolgens kan de hacker het IP-adres van het kabeltje intypen in zijn adresbalk. Op dat moment wordt er een verbinding tot stand gebracht tussen de hacker en jouw laptop, waarna hij een aantal dingen met je laptop kan doen. Zo zijn er bij de kabel een aantal zogenaamde payloads en scripts meegeleverd. Dit zijn opdrachten die je kunt versturen naar de computer van iemand die de kabel in de USB-poort stopt.

O.MG Cable
Via: hak5.org

James Bond taferelen

De ontwikkelaar van de O.MG Cable – een beveiligingsonderzoeker genaamd Mike Grover, oftewel ‘MG’ – heeft met dit product iets heel bijzonders neergezet. Het is namelijk ook nog mogelijk om het implantaat op afstand te vernietigen, zonder de rest van de kabel te beschadigen. Dit soort technieken kwamen voorheen alleen naar voren in actiefilms die verre van realistisch leken. Anno 2019 blijkt dit dus gewoon mogelijk en zelfs eenvoudig te zijn. Nadat de hacker klaar is, kom je er dus ook nooit achter dat jou iets is overkomen.

Via Vimeo.com

Het enige geluk wat je nu nog hebt, is dat het bereik van de kabel nog niet zo groot is. Nu moet de hacker namelijk nog op maximaal 90 meter afstand zitten om resultaten te behalen. Maar… zodra de hackers in staat zijn om een draadloze ontvanger in de kabel te verwerken, dan hacken ze jouw computer zelfs vanaf de andere kant van de wereld.

Je kunt het kabeltje zelfs hier kopen, hoewel het product wel steeds uitverkocht is vanwege de hoge mate van interesse.


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...