Deze 4D Adidas sneakers zijn gemaakt van licht en zuurstof

Het is lang geleden dat de sneakerwereld een innovatieve ontwikkeling doormaakte. Uiteraard worden sneakers nog steeds geoptimaliseerd en beter afgesteld op de voet van de individuele drager, maar echt revolutionair is het allang niet meer. Daar wilde Adidas verandering in brengen…

De Adidas Futurecraft 4D doet zijn naam eer aan en lijkt op een schoen die rechtstreeks uit de toekomst had kunnen komen. De schoen is namelijk niet gemaakt met reguliere 3D technieken, maar tot stand gekomen met echte 4D techniek.  

Deze inhoud wordt niet getoond.

Klik op dit blok om al onze content te tonen, door onze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

De creatie van een unieke schoen

Door licht en zuurstof toe te voegen aan het proces, is Adidas erin geslaagd een nog niet eerder vertoonde techniek te gebruiken tijdens het creëren van de sneakers. 

Adidas 4D Futurecraft sneaker
Via: adidas.com

Tijdens een proces dat Digital Light Synthesis (DLS) wordt genoemd, wordt de zool van de schoen samengesteld aan de hand van data gestuurde informatie. Dit zorgt ervoor dat iedere schoen de perfecte afstemming heeft. En dat heeft Adidas uiteraard met een reden gedaan. 

Wanneer je Adidas schoenen gebruikt, wil je namelijk profiteren van gebruiksgemak en comfort. Tijdens een lange wandeling, maar ook als je gaat hardlopen. De DLS techniek zorgt ervoor dat iedere schoen tot op de millimeter nauwkeurig is waardoor alle energie die vrijkomt tijdens het dragen, terug wordt gestuurd in de schoen.  

De toekomst van de op maat gemaakte schoen

Deze technologie van Adidas zorgt voor een verandering in de markt. Wanneer schoenzolen in de nabije toekomst allemaal geprint kunnen worden, is het een stuk eenvoudiger om een persoonlijke schoen te creëren.  

En dat brengt vrijwel onbeperkte mogelijkheden met zich mee. 

Via: adidas.com

Afhankelijk van je bewegingspatroon, is deze technologie namelijk in staat om de perfecte zool te creëren, waarmee je vervolgens nog meer resultaat uit een training kunt halen. De data die Adidas verzameld, kan dus nu gebruikt worden om minuscule aanpassingen te maken, die vervolgens de prestaties kunnen verbeteren, of juist meer comfort en stabiliteit bieden. En dat allemaal gericht op de behoefte van één enkele drager van de schoen.  

Deze inhoud wordt niet getoond.

Klik op dit blok om al onze content te tonen, door onze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

Samenstelling van de 4D schoen 

Waar normale schoenen worden gemaakt van voorgevormd hard plastic, wordt bij de creatie van de 4D sneaker gebruik gemaakt van vloeibare DSL-polymeren. Deze stoffen blijven in deze vloeibare staat totdat ze worden blootgesteld aan licht en zuurstof. Deze blootstelling zorgt ervoor dat de stof uithardt in precies de perfecte vorm. 

https://www.youtube.com/watch?v=4loUoDD-ex8

Het resultaat? Een schoen die belooft lichter en comfortabeler te zijn dan alle andere sneakers. 

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer