Deelsteps van Voi huren: alles wat je moet weten

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Voi deelsteps

Het bedrijf Voi is één van de grotere spelers op de markt van deelsteps. Ze zijn actief in zo’n 15 wereldsteden en bieden een overzichtelijke en handige manier op die steden te ontdekken. Ik vertel je alles over de deelsteps van Voi.

Wat is Voi?

Voi is een van origine Zweeds bedrijf met een visie om steden te vormen, de luchtvervuiling tegen te gaan en enorme opstoppingen met verkeer in die steden te stoppen. Dat doen ze door de deelsteps in die steden te plaatsen en mensen zoals jij een kans te geven zich op alternatieve manieren te verplaatsen.

Zo kun je een paar honderd meter met de step rijden om naar je werk te komen, maar kun je er ook de stad eenvoudig mee ontdekken. Zo hoef je niet overal naartoe te lopen, of een vervuilende stadsbus te pakken. De Voi deelsteps geven je dus meer vrijheid als jij ergens op reis bent waar de steps verhuurd worden.

Waar kun je steps huren van Voi?

Voi is continue bezig met het uitbreiden van het aantal steden waar je de steps kunt delen. Wil je de huidige lijst met landen en steden zien, kijk dan op de website van Voi. Hieronder een opsomming van landen en steden die op het moment van schrijven Voi steps verhuren.

  • Zweden: Stockholm, Gothenburg & Malmö
  • Duitsland: Berlijn, Stuttgart, Düsseldorf, Nuremburg, Munchen, Karlsruhe, Hamburg
  • Frankrijk: Parijs
  • Noorwegen: Oslo
  • Finland: Helsinki
  • Denemarken: Kopenhagen
  • Spanje: Madrid

Voi is dus in een behoorlijk aantal Europese landen te huur. Aangezien een aantal van deze bestemmingen toeristisch zijn, is de kans dus groot dat je ooit een keer op een Voi step kunt gaan rijden.

Hoe werkt het delen van een step van Voi?

Omdat deelsteps gedurende een dag meerdere keren van gebruiker wisselen, moet het gebruik ervan natuurlijk eenvoudig zijn. Om die reden gebruikt Voi een app, waarmee je de step kunt huren en ontgrendelen. Hieronder zie je in drie stappen hoe het huren van zo’n step werkt.

Localiseren

Als eerst heb je de Voi app nodig, anders kun je helemaal nergens naartoe. Met de app kun je namelijk zien waar de Voi deelsteps zich bevinden. Op de kaart kies je dan een step uit die het dichtst bij jouw locatie is, waarna je de step buiten kunt opzoeken.

Huren

Via de Voi app kun je de step ontgrendelen. Dit kan pas zodra je direct naast de step staat. Zodra de step is ontgrendeld, kun je ermee rijden. Let op dat het gaspedaal pas werkt zodra je al in beweging bent. Je moet dus zelf eerst even drie keer met de voeten steppen, waarna het gaspedaal in werking treedt. Dit is handig, want het zorgt ervoor dat je veel langer gebruik kunt maken van de step, aangezien het steeds in beweging komen veel stroom kost.

Parkeren

Ga je ergens naartoe en wil je de step achterlaten? Dan moet je je wel houden aan een aantal regels. Als eerst is het belangrijk dat je op de kaart van de Voi app kijkt waar je de step weer terug mag zetten.

Er zijn twee verschillende soorten parkeerplaatsen. Hele goede parkeerplekken, of neutrale parkeerplekken. Zet je hem in een groene (hele goede) parkeerzone terug, dan ontvang je korting op je rit. Bij de blauwe, neutrale parkeerplaatsen is dat niet het geval.

Je stopt de rit door de step stil te zetten en in de app de rit te beëindigen. Vanaf dat moment is de step ook weer zichtbaar voor andere mogelijke step delers.

Parkeren Voi
Via: voiscooters.com

Wat kost het?

Omdat Voi scooters in verschillende landen te huur zijn, kun je ook verschillende prijzen verwachten. Wel kennen alle steps één standaard starttarief, dat tussen landen onderling kan verschillen, maar wel altijd hetzelfde bedrag is. Daarnaast betaal je nog extra kosten voor het rijden zelf. Zo kun je denken aan prijsverschil op basis van:

  • Welke stad je gaat rijden, zelfs als dat binnen hetzelfde land is als een andere stad die goedkoper of duurder is.
  • De dag waarop je rijdt. Weekenddagen zijn over het algemeen iets duurder.
  • Het tijdstip. Er zijn bepaalde piekmomenten waarop veel steps verhuurd zullen zijn. Het is daarom logisch dat prijzen tijdens die tijden iets duurder gemaakt worden.

De beste manier om erachter te komen wat je betaalt voor een step bij jou in de buurt, is door de app te downloaden. Zodra je een step selecteert, zie je meteen wat het starttarief is, en hoeveel additionele kosten je nog moet betalen.


Welk merk step gebruikt Voi?

Zoals veel deelstep bedrijven, begon ook Voi met het gebruik van steps die bedoeld waren voor consumentengebruik. Die steps bleken niet te voldoen aan het ruige gebruik van sommige gebruikers, waardoor ze betrekkelijk snel stuk gingen.

Daarom is Voi in 2019 met de eigen ontworpen ‘Voiager’ gekomen. Een step die gemaakt is van hoogwaardige materialen en robuuste kwaliteit. Daardoor hoopt het bedrijf minder kapotte steps te hoeven repareren. Omdat Voi nu gebruikmaakt van het modulaire design, waarbij bijvoorbeeld de batterij sneller vervangen kan worden, reduceert het bedrijf ook kosten en daarmee de impact op het milieu.


Geld verdienen met opladen Voi steps

Iedere dag worden de Voi steps zwaar beladen en belast. In de avond zijn de accu’s vaak nagenoeg leeg. Het bedrijf gebruikt daarom de hulp van zogenaamde Business Hunters, die de steps in de nacht weer opladen. Hoewel het bij andere deelstep bedrijven iets eenvoudiger is als kleine ondernemer, werkt Voi echt alleen samen met bedrijven die het groots willen aanpakken.

Als Business Hunter voor Voi moet je namelijk minimaal 200 elektrische steps per nacht kunnen opladen. Welke prijs het bedrijf betaalt is niet duidelijk, omdat je via een contactformulier een aanvraag moet doen om Business Hunter te worden. Waarschijnlijk zal er een vaste prijsafspraak gemaakt worden aan de hand van het aantal steps dat je weer oplaadt.


Voi is net als de meeste deelstep bedrijven een prima optie wanneer je op vakantie bent in één van onze prachtige Europese steden. Heb jij al een bestemming uit de bovenstaande lijst op het oog?

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...