Deelsteps van Lime huren: alles wat je moet weten

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Stepdelen Lime

De visie van Lime is dat iedereen, overal ter wereld in staat moet zijn om mobiel te zijn. Zij hebben daarom een enorm netwerk gebouwd met duizenden deelsteps. Maar waar kun je ze vinden, en wat kost het? Je leest het in dit artikel.

Wat is Lime?

Lime is één van de grotere aanbieders van deelsteps. Het bedrijf vindt namelijk dat communities wereldwijd toegang moeten hebben tot toegankelijke vormen van vervoer. Daardoor hebben zij wereldwijd duizenden steps neergezet die worden gehuurd door toeristen of inwonenden van deze (hoofd)steden. De steps zorgen voor een groter bereik en betere mobiliteit.

Waar kun je steps huren van Lime?

Lime is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een waar fenomeen in veel internationale steden. Er zijn dus maar weinig steden waar je niet terechtkunt op een Lime step. Hieronder een kaartje met daarop de locaties waar je op het moment van schrijven een Lime step kunt gebruiken. Voor de meest recente locatie, bekijk deze pagina op de website van Lime zelf.

Lime-steps-Huren-wereldwijd
Via: li.me

Hoe werkt het delen van een step van Lime?

Het gebruiken van een Lime step is ongeveer net zo makkelijk als het gebruiken van je eigen elektrische step. Dat past dus goed bij de visie van Lime, dat iedereen toegang moet hebben tot goed vervoer in de stad waar ze op dat moment zijn. Je kunt het gebruiken van een Lime step in drie fases opdelen. Zoeken, ontgrendelen en gebruiken.

Zoeken

Als eerst moet je natuurlijk op zoek naar een step. Dat doe je door de Lime app te downloaden op je smartphone. Vervolgens zie je op de kaart een overzicht van Lime steps die bij jou in de buurt zijn. Dat gebeurt op basis van GPS, dus je hoeft niet lang te zoeken naar de dichtstbijzijnde step. Step gevonden op de kaart? Dan kun je er naartoe.

Deelsteps Lime
Via: li.me

Ontgrendelen

Heb je de step gevonden? Dan moet je hem voor gebruik eerst ontgrendelen. Ook dit doe je met de app. Iedere step is voorzien van een unieke QR-code. Zodra je die scant met je app, weet de app welke step jij gaat gebruiken. Het starttarief wordt dan direct berekend, en je kunt beginnen met rijden.

Lime deelsteps
Via: li.me

Gebruiken

De step is ontgrendeld, dus je kunt beginnen met rijden. De besturing van de step spreekt voor zich zodra je op de step gaat staan. Tijdens het rijden betaal je kosten per minuut. Als je het erg naar je zin hebt op de step, kan je de tijd nog al eens vergeten. Gelukkig biedt de app ook een duidelijk overzicht van de tijd die je al hebt doorgebracht op de step. Andere informatie die je kunt zijn is de gereden afstand en de afstand die de step nog kan afleggen voordat de batterij leegraakt.

Lime deelsteps
Via: li.me

Wat kost het?

Lime is actief in tientallen steden die over de hele wereld verspreid zijn. Het is dus ook logisch dat de tarieven in al die gebieden verschillen. Maar de prijzen verschillen niet alleen per stad. Het hangt zelfs af van het seizoen, de dag of het tijdstip van de dag waarop je step huurt. Er zijn op internet dus weinig specifieke kosten bekend over de Lime steps, behalve die van het starttarief. Dat lijkt vrijwel overal neer te komen op ca. 1 euro. Vervolgens betaal je per minuut een extra tarief.

Het maakt overigens niet uit hoe ver je met de step rijdt. Je betaalt alleen maar per minuut. Zo weet je precies hoelang je kunt rijden om onder een bepaald bedrag te blijven. Wanneer je de app downloadt, kun je een step selecteren en zien hoeveel een ritje daarmee gaat kosten.

Welk merk step gebruikt Lime?

Lime begon zijn deelstep avontuur in samenwerking met Ninebot van Segway. Ze gebruikten daarvoor de Ninebot ES4, maar die bleek niet opgewassen tegen het veelvuldige gebruik door stedelingen. Vervolgens is Lime zijn eigen elektrische step gaan ontwerpen. Ze hebben nu drie varianten van de step rondrijden:

  • Lime-S Generation 1
  • Lime-S Generation 2
  • Lime-S Generation 3

Geld verdienen met opladen Lime steps

Lime juicers zijn mensen die Lime steps van straat plukken om ze weer op te laden. Daar krijg je dan geld voor. De vergoeding per step die je oplaadt ligt tussen de $3 en $12. De hoogte van dat bedrag is afhankelijk van hoe leeg de batterij is, maar ook op welke locatie de step opgehaald moet worden. Steps die 10 kilometer buiten de stad staan, worden soms wel $20 waard.

Nadat je de step(s) hebt opgeladen moeten ze teruggebracht worden naar een lime-hub. Dat moet de volgende ochtend voor 07:00 gebeuren, anders krijg je niet betaald.

Wil jij tijdens een vakantie met een deelstep rijden? Grote kans dat je op een elektrische lime terechtkomt. De steps zijn namelijk overal ter wereld te vinden en inmiddels razend populair

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...