De beste Kerstmode

Door

Redactie

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Redactie

Laatste update:

0

Als we elk jaar de kerstboom van top tot teen optuigen, waarom dan niet ook onszelf? Grijp Kerstmis aan om ook jezelf tiptop te presenteren. Grijp de mooiste kleding uit je kast, of steek jezelf in wat nieuws, met behulp van deze tips.

Kerstmode is er in ruwweg drie categorieën: over the top, sjiek en grappig. In de categorie over the top valt de “ugly christmas sweater”, zoals de website Christmasaholic het noemt. Durf je het aan om die lelijkheid te zien? Dit zijn dus truien met opgenaaide zaken als sneeuwpoppen, kerstmannen en kerstbomen. De kleuren rood,wit en groen domineren.

Baby in a personalized Santa costume leaning on a chair in front of the fireplace with stockings hanging in the background

Ook voor de allerkleinsten zijn lieve kerstige kruippakjes beschikbaar. Zo tover je je baby in een klap op in een echt kerstkindje. Zelfs de grootste huilbaby lijkt ineens heel zoet en braaf, als hij in een wit-rood-gestreepte romper met een rendierprint is gepropt. Natuurlijk moet er ook een mutsje met elandhoornen bovenop, en teksten als “Santa’s little helper” of “Mama’s kerstkadootje” mogen evenmin ontbreken.

Maar als het even mogelijk is, koop je in december natuurlijk liever kleding, waarin je je ook in januari durft te vertonen. De categorie sjiek, kortom. De website Kersttrend heeft meer dan genoeg voorbeelden om je te inspireren. Op deze pagina vind je onder het kopje “dressed for kerst” een paar voorbeelden, inclusief foto’s.

https://www.flickr.com/photos/gazeronly/6330181828/

Of bekijk dit overzicht van tijdloze mode-items op de aanbiedingensite Kortingbox. Een directe band met kerst is er niet, maar dat hoeft ook niet, want anders helt de kleding al snel over naar “over the top”. Vandaar ook dat de “Little Black Dress” van Chanel al sinds 1920 allerlei modegrillen heeft overleefd. Dat zwarte jurkje is simpelweg onverwoestbaar en kan het hele jaar door, bij diverse gelegenheden uit de kast worden getrokken.

De site Trendystyle geeft een paar tips om elegant voor de dag te komen. Een paar tips: pas pailletten toe (oftewel die glimmende, veelkleurige schijfjes), gebruik glanzende materialen, voorkom een overdressed look met een broek in plaats van een jurk, wees niet bang voor kleuren, maar als je twijfelt is er de stelregel: met zwart zit je altijd goed.

Dan is er nog de categorie grappig. Dat is het type kleding dat je in feestwinkels zal vinden, zoals rood-witte Kerstmanpakjes, jumpsuits met dezelfde kleurcombinatie, of kersttruien met alternatieve teksten als “merry f** christmas”. Je moet er maar zin in hebben, maar je kan je ook gaan verkleden als een levende chocoladereep.

Onze tip is een bontgekleurd pak met een repetitief patroon, bijvoorbeeld rode vakjes met een groen elementje erin of omgekeerd, groene vakjes met een rood element. Zulke designs zitten precies tussen de categorieën over the top en sjiek in. Voor jonge meiden is een engelenpakje een leuke vervanger voor het prinsessenpakje in de andere maanden van het jaar.

Natuurlijk is de gouden tip om iets te dragen dat bij je persoonlijkheid en bij de gelegenheid past. Maar als de situatie er om vraagt, raden we aan om lekker groots uit te pakken – maak van jezelf een cadeau voor het oog.

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...