5 redenen waarom een Chromebook een goede keuze is (+winactie)

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

De Chromebook is aan een flinke opmars bezig en we zien ze dan ook steeds meer verschijnen. Maar wat zijn nu precies de voordelen van een Chromebook? En waarom zou je een Chromebook kopen? Wij hebben een lijstje gemaakt met waarom het de overweging waard is. Oh ja, we geven er ook meteen één weg…

Chromebooks (en de winactie)

In een tijd waar veel er veel thuisgewerkt wordt, is de vraag naar draagbare apparaten flink toegenomen. Dit heeft de markt van de Chromebooks goed gedaan en worden er dan ook veel van verkocht. Voor ons natuurlijk een reden om eens vijf interessanten punten op een rij te zetten, maar ook zeker om een Chromebook weg te geven.

In samenwerking met Google geven wij namelijk de HP x360 14b-ca0500nd weg. Een Chromebook die je op meerdere manieren kunt gebruiken: namelijk als laptop, maar ook als tablet. Meer weten over deze Chromebook en winactie, scroll dan naar het einde van dit artikel en lees ook hoe je kans maakt!

1. Bijzonder betaalbaar

Eén ding valt op bij Chromebooks: ze zijn over het algemeen erg betaalbaar. De prijs van deze ‘laptops’ begint bij zo’n 200 euro en dit is natuurlijk veel lager dan apparaten met Windows en MacOS.

Chromebooks worden gemaakt door verschillende fabrikanten, denk hierbij aan HP, Acer, Asus en Lenovo. Ze bieden allemaal eigen modellen aan, maar het besturingssysteem, Chrome OS, is overal hetzelfde.

Chromebook
Via: Pixabay

2. Lange accuduur: lekker lang doorwerken

Een ander opvallend kenmerk van Chromebooks is het feit, dat ze een lange accuduur hebben. Doordat Chrome OS relatief zuinig is en vooral gemaakt is om online te werken, is de accuduur erg lang.

Dit verschilt natuurlijk van model tot model, maar theoretisch moet je een werkdag doorkomen, zonder de Chromebook extra bij te laden.

Lees ook: Beste Chromebooks om dit moment te kopen

3. Apps, apps en nog meer apps

Chrome OS, het besturingssysteem van Chromebooks wordt gemaakt door Google. Naast de zoekmachine, is Google ook de maker van Android en dat is natuurlijk weer erg handig als het op apps aankomt.

Google heeft er namelijk voor gezorgd, dat je bijna alle Android-apps ook gewoon op een Chromebook kunt installeren. Hierdoor is de kans groot, dat jouw favoriete app ook gewoon op een Chromebook kan draaien.

Het is zelfs mogelijk om games als FIFA te spelen met behulp van cloud gaming-dienst Google Stadia. Hiermee kun je dus console-kwaliteit games op je Chromebook spelen.

4. Automatische updates

Als je voorheen met Windows of met MacOS (Macbook) werkte, zal je weten dat updates wel ‘een ding’ kunnen zijn. Deze moeten altijd handmatig geïnstalleerd worden en dat gebeurt nu altijd precies op die momenten, dat het net even niet uitkomt.

Chrome OS wordt aan de achterkant, automatisch door Google geüpdatet. Dat wil zeggen dat jij niets merkt van de updates, die uitgevoerd worden en je besturingssysteem altijd up-to-date is. Wel zo’n veilig gevoel.

Chromebook
Via: Pixabay

5. Lichtgewicht en eenvoudig mee te nemen

Of je een Chromebook voor school wil gebruiken, erop wil werken of media streamen, het is handig als een apparaat draagbaar en eenvoudig mee te nemen is. Ook dat is het geval bij de meeste modellen.

Deze zijn erg lichtgewicht en daardoor uitermate geschikt om mee te nemen. Afhankelijk van het model kun je ze ook nog als tablet gebruiken, waardoor je voor onderweg een handig apparaat hebt om bijvoorbeeld te Netflixen.

Win de HP Chromebook x360 14b-ca0500nd

In samenwerking met Google mogen wij een Chromebook weggeven, de HP Chromebook x360 14b-ca0500nd. Deze zogenaamde convertible kan gebruikt worden als een laptop, maar ook als een tablet door hem om te klappen en het touchscreen voor de bediening te gebruiken.

Voordat ik vertel hoe je deze Chromebook kunt winnen, eerst wat details op een rij:

HP Chromebook x360 14b-ca0500nd

Met deze specs heb je een interessante Chromebook, die je voor vele doeleinden kunt gebruiken. Of het nu gaat om werk, school of entertainment, hij is multi-inzetbaar.

Hoe kun je winnen?

Gelukkig is meedoen niet lastig, we verloten de Chromebook namelijk onder iedereen die is ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Schrijf je dus hieronder in. We maken de winnaar op vrijdag 17 december 2021 bekend via email.

De actie is afgelopen: de winnaar van de Chromebook is Rick L.

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...