Black 3.0: dit is de donkerste zwarte verf ter wereld

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Oké, ben je klaar voor de donkerste verf soap? Los van het hele verhaal, is de meeste donkere zwarte verf ter wereld nu in ieder geval op Kickstarter te bestellen.

Donkerste verf ooit

Het is een dingetje, de donkerste verf ooit maken. Het is combinatie van pigmenten en nanotechnologie om zover te komen, maar… Dit is niet de eerste donkere verf.

Vantablack was de donkerste verf ter wereld, waar veel over te doen is geweest. Op deze Vantablack is uiteindelijk een licentie genomen door de kunstenaar Anish Kapoor, waardoor niemand anders deze mag en kan gebruiken.

In een reactie daarop is Stuart Semple begonnen met de ontwikkeling van deze nieuwe, donkerste verf.

Black 3.0

Black 3.0 is op dezelfde manier gemaakt en absorbeert maar liefst 99% van het omgevingslicht. Door deze onderliggende technologie, krijg je echt zwart, zwart.

Het wordt niet expliciet genoemd, maar het lijkt een soort wraakactie te zijn voor het nemen van een licentie op Vantablack, hetgeen nu veel minder waard is.

Via: kickstarter.com | Black 3.0

Door de lancering op Kickstarter is deze donkerste verf voor (bijna) iedereen bereikbaar. Wil je ook een tube bemachtigen, dat kan op Kickstarter voor zo’n 32 dollar.

Het is relatief lastig om deze verf in Nederland te kopen. We hebben wel nog een alternatief gevonden op Amazon die het bekijken waard is!

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...